Enlaces accesibilidad
Ocupació

El turisme supera les expectatives per Setmana Santa

  • A Barcelona, el sector turístic, sobretot l'europeu, ha tornat a activar-se amb força despres de dos anys
  • A Lleida, l'oferta de natura, cultura, esquí i esports de natura han atret 85.000 visitants
  • La Setmana Santa tanca també amb bona ocupació a les comarques de Girona i Tarragona, que supera les expectatives

Per
La Setmana Santa ha suposat per Barcelona una revifada del turisme

Llargues cues de turistes a diversos punts turístics durant aquests dies festius de Setmana Santa. Als carrers de Barcelona, el sector turístic, sobretot l'europeu, ha tornat a activar-se amb força després de dos anys. Segons la patronal Apartur, l'ocupació ha superat el llindar del 90%. Els gremis turístics han celebrat les xifres, que indiquen també bones esperances de cara a l'estiu, quan esperen una ocupació del 80%. A més, el turisme ha comportat un alt volum de mobilitat a les carreteres catalanes.

A Lleida, l'oferta de natura, cultura, esquí i esports de natura han atret 85.000 visitants. La Setmana Santa tanca també amb bona ocupació a les comarques de Girona, que tornen a atraure els turistes estrangers. A Tarragona, l'afluència de visitants supera el 90%, sobretot amb turisme de proximitat.

Tornen els americans, però falten els asiàtics

Llocs com la Sagrada Família han exhaurit les entrades pràcticament cada dia. El sector hoteler, amb el 87% d'hotels oberts aquests dies, calcula que tancaran la Setmana Santa amb una ocupació mitjana del 80% a la ciutat de Barcelona. "És com si aquests dos anys de covid no haguessin passat”, ha assegurat el president d'Apartur, Enrique Alcántara.

El turisme estranger ha estat un impuls per a la recuperació del turisme. El sector lamenta que encara no han recuperat els turistes xinesos i russos, però celebra el retorn del públic americà. “Ens feia por que no vinguessin per l’associació entre Europa i la guerra, però han vingut i és una molt bona notícia perquè són turistes que fan una gran despesa”, afirma Eduard Torres, president de Turisme de Barcelona.

Tot i això, Turisme de Barcelona diu que encara falta terreny per reconquerir i situa la plena recuperació del sector pel 2023 “si s’acaba la guerra d’Ucraïna, si s’estabilitza la inflació i si es recuperen les cadenes de subministraments”.

El turisme rural frega el 100% d'ocupació

Als pobles, les cases rurals han estat molt concorregudes. L'ocupació se situa des del Dijous Sant fins a aquest Dilluns de Pasqua entre el 90% i el 95%, recuperant les xifres del 2019. L'oferta de natura, cultura, esquí i esports de natura han portat 85.000 visitants al Pirineu i la plana de Lleida.

El responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha assegurat que les xifres s'han situat a nivells de pre pandèmia i s'ha mostrat molt optimista de cara a una nova campanya d'estiu.

Les comarques gironines tanquen una "gran" Setmana Santa

La Setmana Santa tanca també amb bona ocupació a les comarques de Girona, que tornen a atraure els visitants estrangers. El sector turístic gironí ha tancat una "gran" Setmana Santa amb ocupacions d'entre el 85% i el 90%, tot i que en alguns punts han fregat el 100%.

L'afluència de visitants ha posat a ple rendiment la majoria dels establiments i fa augurar una bona temporada d'estiu. "Podem dir que ha estat molt bona i la gent que ha vingut s'ha repartit molt", diu la presidenta de l'Associació Turística d'Apartaments, Esther Torrent. Per contra, el sector de l'hostaleria es mostra moderadament optimista i alerta que aquests dies només s'han ofert un 80% de les places hoteleres.

Tarragona supera les previsions

A Tarragona i les Terres de l'Ebre, l'afluència de visitants ha superat el 90%, sobretot amb turistes de proximitat. Una xifra lleugerament superior a la que havien previst en un inici, gràcies en part a les reserves d'última hora. Al delta de l'Ebre s'ha penjat el cartell de complet, mentre que a la Terra Alta s'ha superat el 95% d'ocupació amb públic de proximitat.

El portaveu de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme, Xavier Guardià, ha valorat positivament aquestes dades després de dos anys amb limitacions de mobilitat i s'ha mostrat optimista de cara a la temporada d'estiu. Una sensació compartida tant a les Terres de l'Ebre com a les zones d'interior, on també han celebrat la regulació d'accés als espais naturals per protegir l'entorn i evitar massificacions.