Enlaces accesibilidad
300 persones desallotjades

Tranquil·litat als carrers en la primera nit sense toc de queda

Per
S'esperen incidents en la segona nit sense toc de queda

La ciutadania ha pogut tornar a sortir al carrer a la matinada després de gairebé un mes amb confinament nocturn. Ha estat una nit "tranquil·la", ha afirmat el comissari en cap dels Mossos, Josep Maria Estela. Solament entre 250 i 300 persones han estat desallotjades en set punts diferents de la capital catalana. La primera vegada que es va aixecar el toc de queda, a l'estiu, hi va haver 4.100 desallotjats només a Barcelona.

Espais buits de gent

En aquesta primera nit, alguns dels espais on habitualment es concentren botellades, com les platges, han estat buits de gent. Però a d’altres, com la plaça dels Àngels, sí que hi han tornat les botellades. En total la policia ha actuat aquesta nit per desallotjar grups de persones de fins a vuit punts de la ciutat.

Incidències pel cap de setmana

El comissari no creu que passi el mateix aquesta nit i demà dissabte, quan preveu "alguna incidència més". I és que Estela ha reconegut que tenir l'oci nocturn tancat i no haver-hi confinament nocturn és "una de les pitjors combinacions", ja que afavoreix que la gent jove estigui al carrer, quan encara existeix la limitació a 10 persones en les trobades socials.

Es mantenen la resta de restriccions

La resta de mesures es mantenen de moment. Continuen vigents el tancament de l'oci nocturn i les restriccions en els aforaments, així com la limitació de les reunions a 10 persones i l'ús del passaport covid.

Carmen Cabezas: "No és el moment de reobrir l'oci nocturn"

La secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha considerat en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga que "no és el moment" de reobrir l'oci nocturn. Ha avançat que serà una qüestió que es tractarà la setmana vinent.

"Ha d'haver-hi una alternativa d'oci nocturn"

El primer tinent d'alcalde de l'ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que "som líders en restriccions i en les xifres d’extensió de la malaltia" i que per això, si sobre la possibilitat que les persones puguin sortir a partir de la una de la matinada, "és obvi que ha d’haver-hi una alternativa d’oci nocturn".