Enlaces accesibilidad
Llicències per edat

Francesc Pau: "Es volia evitar que es revoquessin les llicències per edat"

  • L'exlletrat major del Parlament reconeix que les llicencies per edat es coneixien, però "moderadament" i "en veu baixa"
  • Pau diu que no se li va acudir fer públic el cas de les llicències per edat, però celebra que s'hagi destapat
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Francesc Pau: "Es volia evitar que es revoquessin les llicències per edat"

La polèmica amb les llicències per edat de funcionaris del Parlament segueix centrant el focus mediàtic a Catalunya. L'exlletrat major del Parlament, Francesc Pau, reconeix que aquestes es coneixien, però "moderadament" i "en veu baixa".

"Sí, clar que sabia que existien. De tota manera, se sabia moderadament. Jo ho sabia, però anava una mica en veu baixa. Era públic, però no se'n feia gaire publicitat. No era un tema de debat constant", ha argumentat en una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga. I és que, segons ha assegurat, es volia "evitar que es revoqués aquesta situació", és a dir, "el que ha passat ara". "És una situació manifestament injusta", valora.

L'actual professor de la UPF explica que no se li va acudir fer públic el cas. Tot i això, celebra que s'hagi destapat i destaca que ell va decidir no acollir-se a aquest privilegi: "Em sembla un malbaratament de diners públics".

Passa a totes les administracions

En una conversa amb la periodista Núria Orriols, Rafa López i Antonio Baños, justifica que casos com aquest no només passen al parlament, sinó també a "totes les institucions públiques". "Els diners no es gasten amb criteris d'eficiència", lamenta l'exlletrat, que demana mirar més en què es gasten els diners públics.

Pau ha afegit que caldria "racionalitzar" aquesta despesa i "simplificar" en les institucions, per a destinar-la a "altres necessitats", citant com a exemple les persones que no poden pagar el lloguer. "S'hauria de mirar d'estalviar diners d'aquí".

En aquest sentit, ha argumentat que, si es paga una cosa amb diners públics, no es mira tant el cost que té el servei o el producte. "Si pago el cafè o un sopar amb diners públics, és igual que valgui 4 que 40", argumenta.

62 llicències per edat des del 2008

Núria Orriols, periodista del 'Diari ARA' que ha destapat el cas, ha explicat també que aquest divendres publiquen que el Parlament ha concedit 62 llicències per edat des del 2008. Tot i això, encara no en saben el cost total, ja que només se'ls han facilitat les dades de les retribucions de les llicències vigents l'abril del 2021.

Reconeix la "satisfacció" d'haver destapat el cas de les llicències per edat de funcionaris del Parlament. I explica com ha estat el procés amb el qual han aconseguit aixecar la llebre d'aquest escàndol: "Ens ha portat nou mesos rebre la informació", lamenta.