Enlaces accesibilidad
Manifestació

Contra el preu de la llum: un dret i no un privilegi

  • En un any la factura de la llum ha pujat un 44%
  • Exigeixen mesures de protecció per a les famílies vulnerables i que els subministraments passin a mans públiques

Per
Manifestació contra el preu de la llum

El pròxim dissabte, més d'un centenar d'entitats, associacions i agents socials han convocat la primera gran manifestació a Catalunya contra l'escalada de preus de la llum. Es concentrarà a les 18 h de la tarda a la Plaça Universitat.

L'hivern aguditzarà la situació de precarietat en què es troben milers de famílies, ja que en els mesos de més fred el consum energètic augmenta fins a un 20%. És l'alerta que fa l'Aliança Contra la Pobresa Energètica que reclama mesures urgents. Mònica Guiteres, portaveu de l'Aliança, afirma que "La llum i l'energia són un dret i no un privilegi".

Què demanen?

Els convocants de la manifestació exigeixen mesures de protecció social per a les famílies vulnerables i que els subministraments passin a mans públiques perquè són drets bàsics de les persones. Reclamen la prohibició de fer talls de llum a les famílies més desprotegides i que el bo social arribi a tots el que el necessiten.

En un any la factura de la llum ha pujat un 44%. Els organitzadors de la protesta responsabilitzen les multinacionals elèctriques que, diuen, fan negoci amb necessitats bàsiques per viure.