Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Raquel Sánchez: "L'ampliació de l'aeroport depèn de la Generalitat"

  • La ministra afirma que "a les pròximes hores" es pot conèixer els participants i l'agenda taula de diàleg
  • Raquel Sánchez assegura que no veu discrepàncies al govern espanyol per l'ampliació de l'aeroport del Prat
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Raquel Sánchez: "L'ampliació de l'aeroport depèn de la Generalitat"

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, considera que ara com ara "no es donen les condicions" per tirar endavant el projecte i que l'ampliació de l'aeroport del Prat depèn de la Generalitat: "Encara són a temps de ratificar l'acord del 2 d'agost". En l'entrevista de Gemma Nierga al 'Cafè d'idees', Raquel Sánchez rebutja que el president Pere Aragonès ho qualifiqui de xantatge perquè explica que han explicat el projecte des del 2019. La ministra també afirma que n'ha anat parlant amb el vicepresident, Jordi Puigneró i que donava per fet l'acord. La ministra considera que el sector de Junts per Catalunya al govern de la Generalitat aposta per tirar endavant la inversió: "La posició no està definida, el Govern està dividit".

L'ampliació per Gavà i Castelldefels és una línia vermella

Amb relació a la possibilitat d'ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat sense afectar la Ricarda la ministra ha apuntat que "està descartat" i que el govern de la Generalitat no ho ha discutit. Sánchez diu que no és una opció per l'impacte acústic que provocaria a Gavà i a Castelldefels: "Sempre hem parlat que l'ampliació ha de ser pel sector est. És una línia vermella". Raquel Sánchez afirma que hi ha temps fins a arribar al Consell de Ministres, però no es donen les condicions ni sembla que la Generalitat vagi en aquesta línia.

No veu discrepàncies dins del govern espanyol

Raquel Sánchez, assegura que no hi ha discrepàncies dins del govern espanyol sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat, malgrat que la posició de la vicepresidenta del govern espanyol,  Yolanda Díaz i diu que comparteixen la preocupació ambiental: "Conec l'origen de la Ricarda i no comparteixo l'opinió de Yolanda Díaz, el tractament que volíem fer era, des del punt de vista ambiental exemplar".

La presencia o no de Pedro Sánchez no menysté la Taula de diàleg

Amb relació a la celebració de la taula de diàleg entre el govern central i la Generalitat, Raquel Sánchez diu que es coneixeran els participants i l'agenda "en dos o tres dies o potser a les pròximes hores" i no descarta que se celebri aquesta setmana o la vinent. A més, ha afegit que la presència del president del govern, Pedro Sánchez, no suposarà un menysteniment.

La ministra diu que si podrà parlar de l'ampliació de l'aeroport si bé l'objectiu de la taula de diàleg ha de ser reconstruir els pons que es van trencar i recuperar la via de la política i del diàleg. Raquel Sánchez diu que cal encara definir els temes, però que no té sentit parlar d'Amnistia o autodeterminació, perquè no es pot acordar res que sigui fora de la Llei.