Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Ada Colau veu lògiques les restriccions horàries com el 'toc de queda'

  • L'alcaldessa de Barcelona reclama “reforçar l’atenció primària perquè està al límit”
  • Ada Colau confirma que està disposada a presentar-se a un tercer mandat
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Ada Colau veu lògic que es plantegi el toc de queda "no aquí, a tot Europa"

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, adverteix que la situació sanitària és "preocupant" i s’han de prendre mesures: "És lògic que aquí i a Europa s'estiguin prenent restriccions horàries com el ‘toc de queda’”. Entrevistada per Gemma Nierga, Colau ha alertat que els centres d’atenció primària estan al límit i ha recordat que ja han ofert 45 espais a la Generalitat per descongestionar els CAP i fer proves PCR. “Això va a pitjor, insistim a la Generalitat que ara és el moment de reforçar la primària". Ara bé, ha advertit que les mesures sanitàries s'han d'acompanyar d’ajudes econòmiques: “Els 40 milions a la restauració anunciats per la Generalitat em semblen insuficients".

Es referma en la reforma del Codi Penal

Sobre la sentència del procés al Major Trapero ha dit alegrar-se'n, i s'ha refermat en la idea que cal reformar del Codi Penal "per refer els delictes de sedició i rebel·lió pensats per perseguir la dissidència política" i també la renovació de la cúpula judicial, que ha dit està frenada pel Partit Popular.

Disposada a un tercer mandat

Ada Colau ha dit que està disposada a presentar-se a un tercer mandat per poder continuar el projecte de ciutat de la seva formació política: "No ho descarto perquè em dec a un projecte de ciutat.". L’alcaldessa de Barcelona ha afirmat que la ciutat té una “emergència climàtica" i veu els fons europeus com una bona oportunitat per treballar-hi: “Hem d'insistir molt en la mobilitat metropolitana. Necessitem que Rodalies funcioni".