Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Miquel Sàmper: "Es pot enganyar la policia, però al virus no"

  • Miquel Sàmper anuncia que els comerços que obren les 24 hores hauran de tancar a les deu de la nit.
  • El conseller d'Interior critica la 'sentència del procés' i confia en l'absolució del Major Trapero.
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Miquel Sàmper: "Es pot enganyar la policia, però al virus no"

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, reconeix que hi ha ciutadans que "han fet trampes" aquest cap de setmana per evitar les restriccions de la Generalitat i han marxant a restaurants d’Osca o Castelló. Una actitud que considera poc responsable però que creu que s’ha de corregir amb “molta empatia i pedagogia”. “Poden enganyar la policia, però no al virus”, ha dit Miquel Sàmper.

El conseller ha reconegut que no li han agradat gens les imatges del Parc del Montseny ple a vessar de visitants. Ha recordat que la competència dels parcs naturals és de les Diputacions, tot i que ha assegurat que es treballarà per regular-ne l’accés. "No és sostenible, ni per nosaltres mateixos ni pel propi parc natural del Montseny”, ha assegurat Miquel Sàmper. I una vegada més, ha fet una aposta per l’empatia i la teràpia de la pedagogia: “psicològicament, la primera onada va ser molt dura. Intentarem no ser tan durs, però si hem d’arribar hi arribarem”.

Sense botigues que obrin les 24 hores

Durant l’entrevista al ‘Cafè d’idees’, Gemma Nierga li ha preguntat per un possible toc de queda a Catalunya, com ja s’aplica a Bèlgica o França. El conseller d’Interior ha negat que, en aquests moments, estigui sobre la taula aquesta mesura, però no l’ha descartat en un futur. Diu que observen amb atenció les diferents mesures que s’apliquen a la resta de països europeus. Per no arribar a aquesta situació ha avançat que els comerços que obren les 24 hores del dia hauran de tancar a les deu de la nit. Una mesura que aprovarà aquest dilluns el Procicat i que va encaminada a reduir el consum d’alcohol de grups de joves a la nit i els “botellons”.

No poden desobeir

El conseller d’Interior ha defensat l’actuació dels Mossos d’Esquadra en els desnonaments. Recorda que els agents actuen per ordre judicial i que “no poden desobeir. Que quedi clar”. Lamenta que en aquesta qüestió hi ha qui vol situar els Mossos “com el policia dolent”.

"Han retorçat el dret i les lleis"

Preguntat per la sentència del procés i la imminent decisió de la justícia sobre el Major Trapero, Sàmper ha fet una valoració “com a advocat penalista”. Acusa els jutges del Tribunal Suprem d’haver “retorçat el dret i les lleis” i s’ha mostrat confiat en l’absolució de Josep Lluís Trapero. I de manera irònica ha acabat dient: “si el condemnem per sedició, deixo el dret”.