Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Josep Bargalló: "Mentre Salut no ens demani tancar les escoles, no les tancarem"

  • El conseller d'Educació veu l'escola el servei més important després del sanitari
  • Bargalló defensa la conveniència de començar avui els cribratges massius al sistema educatiu
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Josep Bargalló: "Mentre Salut no ens demani tancar les escoles, no les tancarem"

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha defensat la decisió "clara i contundent" d'obrir les escoles. Tot i admetre l'existència d'informes a favor i en contra, Bargalló ha assegurat que els centres estaran obert "mentre Salut no digui el contrari. És el darrer que tancarem", ha dit al 'Cafè d'idees' de Gemma Nierga. I fins i tot en cas de tancament presencial, es mantindrien oberts el servei de menjador o l'atenció a fills de treballadors essencials.

L'inici dels cribatges ara

Bargalló ha defensat també que el cribratge massiu al personal educatiu comenci aquest dilluns i no s'hagi fet abans. En primer lloc, perquè d'aquesta manera es poden detectar casos sorgits durant el Nadal i, en segon lloc, perquè la logística és més fàcil amb tot el personal als centres. En tot cas, ha assegurat que el fet que es facin en tres setmanes permetrà garantir les substitucions que siguin necessàries.

Solucions al fred a les aules

Josep Bargalló ha destacat que tots els centres han rebut avui les noves recomanacions sobre com ventilar les classes. Davant la setmana de fred extrem, el conseller ha assegurat que estaran atents a les peticions d'aquells centres "on sigui difícil mantenir l'equilibri entre confort tèrmic i ventilació". Per aquests casos, ha garantit que s'oferiran equipaments mecànics a partir d'aquest dilluns. "Estem en disposició de tenir-los en el moment que calgui", ha manifestat. Ha recordat, però, que no cal obrir totes les finestres ni que ho estiguin permanenment.

Es desmarca d'un cartell d'ERC amb el lema 'Obrim les escoles'

En ser preguntat per un cartell d'ERC amb el lema 'Obrim les escoles' compartit a twitter pel conseller d'Afers Exteriors, Bernat Solé, Bargalló ha mostrat distància. "Jo com a conseller no el penjaré, com a conseller d'Educació intento treure el partidisme absolutament de totes les decisions i pressions", ha declarat.

Garantir el dret a vot

Josep Bargalló no s'ha volgut posicionar sobre si s'han de celebrar les eleccions catalanes el 14-F. Diu que s'haurien de dur a terme només si es pot garantir el dret a vot de tothom. I ha assegurat que no li van agradar com es van celebrar les passades eleccions autonòmiques de Galícia i Euskadi, on alguns grups de població no va poder votar.