Enlaces accesibilidad
Nou curs polític

Sánchez manté oberta la presència a la taula de diàleg

Per
Sánchez manté oberta la seva presència a la taula de diàleg

Els dos partits del govern català - Esquerra i Junts - creuen que és imprescindible la presència de Pedro Sánchez a la taula de diàleg prevista per la setmana vinent. La portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, assegura que no entendria la seva absència . Elsa Artadi de Junts per Catalunya, creu que és un menysteniment cap a la Generalitat.

La taula no s'ajorna

De l'evolució de la mesa depèn, segons els republicans, la negociació dels pressupostos generals de l'Estat. La ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, ha vinculat la possible presència del president del Govern, Pedro Sánchez, en la taula de diàleg amb Catalunya a la seva utilitat, en funció dels temes que es vagin a tractar, que encara no s'han concretat.

En declaracions a RNE, Rodríguez ha afirmat que dependrà dels "temes que es tractin" i "si és útil o no", la seva presència.

D'altra banda ha indicat que primer ha de tancar-se una data, després els temes i finalment els equips que assistiran. En tot cas ha rebutjat que s'hagi pensat a posposar-la fins que s'hagi celebrat el Congrés Federal a l'octubre.

Colau descarta un referèndum

Els comuns - en boca de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau- insisteix que no es donen les condicions per plantejar un referèndum a curt termini perquè "és irreal". Unes declaracions que no han estat exemptes de crítiques per part de l'independentisme.

Malgrat que la Moncloa ha avisat més d'una vegada que l'amnistia i la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació estan fora de l'agenda de la mesa de diàleg, l'executiu català diu que espera una proposta de l'Estat en aquest sentit perquè els temes que formen part del dia a dia han de ser objecte de reunions bilaterals ordinàries. Aquest cap de setmana la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat que en els propers dies es donaran a conèixer els noms de les persones que formaran part del grup de l'acord per l'amnistia i l'autodeterminació.

D'aquí a uns dies s'anunciaran els integrants del grup impulsor de l'acord nacional per l'amnistia i l'autodeterminació

Fins ara només ha transcendit el nom de l'exdiputat de la CUP David Fernández. Plaja ha aclarit que aquestes persones no han de ser necessàriament les mateixes que d'aquí a uns dies conformin la delegació catalana que es trobarà amb l'executiu de l'Estat.