Enlaces accesibilidad
Jornades a Barcelona

El Cercle d'Economia celebra la XXXVI Reunió Anual

Per
El Cercle d'Economia celebra la Reunió Anual després de suspendre l'edició 2020
El Cercle d'Economia celebra la Reunió Anual després de suspendre l'edició 2020

El Cercle d'Economia deixa la seu habitual a Sitges i es trasllada a l'Hotel W Barcelona per celebrar fins divendres la seva Reunió Anual. Com és tradicional, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, és l’encarregat d’inaugurar la trobada.

Entre els principals convidats destaquen el president espanyol, Pedro Sánchez; les ministres Nadia Calviño i Yolanda Díaz; el conseller d'Economia, Jaume Giró; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el primer ministre italià, Mario Draghi. Inaugurarà l'esdeveniment el rei Felip VI que s'estrena a les jornades acompanyat del president sud-coreà, Moon Jae-In.

Cancelació de les jornades al 2020

Sota el títol 'La gran reconstrucció', les jornades giraren entorn dels reptes i oportunitats per l'empresa, l'economia i la política en una edició que estarà marcada per l'impacte de la covid-19. Recordem que la pandèmia va obligar el Cercle a cancel·lar les jornades econòmiques del 2020, i només es va poder fer una petita sessió virtual.

Primera jornada marcada per la polèmica del sopar amb el Rei

El president de la Generalitat inaugura aquest dimecres les jornades seguint una tradició de ja fa més de 30 anys. Segueix l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau amb una intervenció curta a la que segueix una mesa amb intervencions del president de Telefònica, José María Álvarez-Pallete; del Banc Santander,  Ana Botín i d'Inditex, Pablo Isla, en una sessió moderada pel president de Puig, Marc Puig.

A la nit, el rei Felip VI presidirà el sopar inaugural acompanyat del president de Corea del Sud. Els dos màxims càrrecs de l'executiu, el president i el vicepresident, Jordi Puigneró, han descartat assistir-hi enmig d’una forta polèmica i serà finalment la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, qui hi anirà.

Aragonès i el Rei coincidiran finalment a la reunió del Cercle d'Economia

Poc abans, Aragonès i el Rei coincidiran en una trobada de caire més informal amb empresaris coreans tot i que segons fonts de Presidència no se saludaran.

Precisament a la sessió de control del Parlament, la CUP ha retret al president català el canvi de criteri.

Segona jornada amb Casado

Pablo Casado, president del PP, serà l'encarregat d'inaugurar la segona jornada, en la qual també hi participarà la vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, acompanyada del secretari general de la UGT, Pere Álvarez i el president de la CEOE, Antonio Garamendi.

A la tarda hi ha prevista una taula virtual amb els presidents de les Illes Balears, Francina Armengol, del País Valencià, Ximo Puig, de Galicia, Alberto Núñez Feijóo i el president de la Junta d'Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla.

Els president Sánchez i Draghi tanquen la Reunió del Cercle

La tercera i última jornada estarà marcada per les intervencions de la vicepresidenta segona i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, el conseller d'Economia, Jaume Giró i el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri.

La cloenda anirà a càrrec president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una sessió introduïda per Javier Faus, que s'estrenarà com a president del Cercle d'Economia en una Reunió Anual. Per últim, hi haurà l'entrega del premi a la construcció Europea al president del Consell de Ministres d'Itàlia i expresident del Banc Central Europeu, Mario Draghi.