Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Pau Juvillà: "Ens preocupa moltíssim l'ampliació de l'aeroport"

  • El diputat de la CUP defineix els indults aprovats per l'executiu de Sánchez com "una llibertat condicional"
  • Mostra la seva inquietut per alguns consellers del Govern de la Generalitat
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Pau Juvillà: "Ens preocupa moltíssim l'ampliació de l'aeroport"

Pau Juvillà, diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa del Parlament, ha mostrat la seva preocupació per la possible ampliació de l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Ha criticat que augmentaria la contaminació, afectaria una zona molt delicada ecològicament i afavoriria un model econòmic de "monocultiu de turisme" que la pandèmia ha demostrat ser fallit.

Els indults són una llibertat condicional

El diputat de la CUP ha definit els possibles indults que vol aplicar el Govern de Sánchez com una "llibertat condicional", i no comparteix la seva aplicació. Ha recordat que hi ha moltes persones represaliades, esperant judici (com ell mateix) i aquesta fórmula no resol el problema de fons ni el conflicte polític. També ha destacat que si l'indult permet sortir Junqueras de la presó i ha de seure a la taula de diàleg seria una bona notícia.

Inquietud davant alguns consellers

Pau Juvillà ha confessat els dubtes del seu partit envers alguns consellers del Govern de la Generalitat. Referint-se al conseller d'Economia, Jaume Giró, ha assegurat que l'inquieta perquè volen que es facin polítiques d'esquerres i alguns noms no encaixen en el pacte subscrit amb ERC. Ha recordat que els pactes que tenen amb els republicans estan blindats i confia que es mantindran.

La BRIMO i els desnonaments

El secretari tercer de la Mesa del Parlament ha reconegut que li satisfà la creació d'un grup de treball per aturar els desnonaments, sobretot els dels fons voltors. S'ha mostrat confiat que aquest grup de treball pugui donar fruits aviat i ha demanat que la BRIMO deixi d'estar en qualsevol futur desnonament.

No a la reforma del reglament del Parlament

Pau Juvillà ha destacat que la causa contra Laura Borràs, presidenta del Parlament, és un exemple de lawfare, però creu que no s'ha de reformar el reglament. Igualment, creu que si arribés el cas que ha d'anar a judici, seria el Parlament qui decidiria si conserva o perd el seu escó.