Enlaces accesibilidad

Joan Cros: "Al primer Main que vaig fer vaig trucar a la meva mare i a la meva nòvia plorant"

  • Joan Cros és pilot de motocròs i l'únic que ha competit al Mundial de Supercross
  • Entrevista al Desmarcats, amb Marc Martín | La 2 i Ràdio 4

Per

Desmarcats - Joan Cros, pilot de motocròs

Després d'haver-se proclamat Campió d'Espanya de motocròs en quatre ocasionsJoan Cros ha pogut celebrar la seva classificació per a dues grans finals del Mundial de Supercross. A més, ho ha fet als Estats Units sentint el recolzament de 80.000 espectadors.

L'aforament esportiu als Estats Units

Als Estats Units "van ser els primers en tornar a començar" amb el públic en els esdeveniments esportius, tot i que cada estat prenia diferents decisions sobre l'aforament. Al Mundial de Supercross "vam començar l'any amb un 30% als estadis i es veien buits, però era millor que res. Hem tingut públic a totes les curses". La situació va anar progressant fins a "acabar l'any a l'última cursa amb el 70-80% de l'estadi. Estava pràcticament ple".

Objectiu: Main Event

Al Mundial de Supercross un Main Event és "l'última cursa on només passen els 20 millors del món. Els espanyols que mai hem estat pioners en supercròs no celebrem guanyar, sinó arribar a un Main Event" Per a Joan Cros al "primer Main que vaig fer vaig trucar a la meva mare i a la meva nòvia plorant".

El Coronavirus, un punt i a part

Amb l'aparició del Coronavirus Joan Cros no va poder tornar als Estats Units. Abans de la Covid-19 "corria tots els campionats que existeixen. El Coronavirus ha estat el millor que m'ha passat entre cometes". Gràcies a aquesta aturada des de finals de març fins al gener li ha anat "molt bé. He desconnectat, he carregat piles, ..."