Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Rosario Flores ens presenta 'Te lo digo todo y no te digo ná'

  • En el darrer treball de l'artista topem amb una renovació musical de Rosario
  • El disc està farcit amb un reguitzell de col·laboracions amb músics reconeguts
  • Entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Rosario Flores ens presenta 'Te lo digo todo y no te digo ná'

Gemma Nierga conversa al Cafè d'idees amb la cantant Rosario Flores, que ens presenta el seu darrer treball: Te lo digo todo y no te digo ná. En aquest nou disc, hi trobem una renovació musical de Rosario. L'artista ens parla sobre la creació d'aquest darrer àlbum i de la seva relació amb el públic de Catalunya, així com dels seus pares i del seu germà Antonio Flores.

Una nova Rosario

La cantant explica que el seu nou disc està format per 12 cançons i farcit de col·laboracions amb diferents músics. Entre elles, algunes que busquen fer "més actual la rumba". D'altra banda, Rosario reconeix que té moltes ganes de tornar als escenaris, després d'un any i mig sense cantar, a causa de la pandèmia del coronavirus.

Catalunya i la rumba catalana

Aquest 8 de juny podrem veure a la Rosario a Barcelona, al Festival Jardins de Pedralbes. Catalunya és, segons la mateixa cantant, on té el millor públic, on sempre s'esgoten les entrades i tothom canta les seves cançons. A més, "la rumba catalana no me la treu ningú", diu recordant la seva catalanitat. De fet, en aquest sentit, en el seu darrer treball parla de la rumba catalana, a través d'una actualització rumbera que ha fet amb Juan Magan.

Una família d'artistes

En l'entrevista, Rosario també té algunes paraules per la seva família. D'una banda, per la seva mare "meravellosa" de la qual diu, com a mare, ella és igual: "Si era gran com a artista, imagina't com a mare". També pel seu pare, "el gitano més modern", diu, que li va donar "llibertat" tot i ser gitano. D'altra banda, sobre el seu difunt germà Antonio Flores, reconeix que encara no s'ha recuperat del tràgic succés, però que "d'alguna manera, està amb mi i m'ha ajudat", relata.

Agraïda a la vida

Després d'aquest treball, i de prop de trenta anys al món de la música, Rosario diu estar molt agraïda a la vida per l'oportunitat d'haver tingut una trajectòria tan llarga. Diu que no té paraules per donar gràcies a tothom qui l'ha ajudat a fer-ho possible: "És el privilegi més gran que m'ha pogut donar la vida".