Enlaces accesibilidad
BCN Film Fest

Johnny Depp presenta la seva pel·lícula 'El fotógrafo de Minamata'

  • El festival s'allargarà fins al 23 d'abril als Cinemes Verdi, a l'Institut Français, al CaixaForum i a la Casa Seat
  • Una trentena d'artistes professionals tant nacionals com internacionals estan convidats
  • 'Una joven prometedora', pel·lícula dirigida per Emerald Fennell, serà l'encarregada d'obrir el festival

Per

El certamen durarà 8 dies i se celebrarà presencialment i amb els aforaments reduïts

Ahir va arribar als Cinemes Verdi de Barcelona el BCN FILM FEST, el festival de cinema que se celebra en Sant Jordi. 'Una joven prometedora', dirigida per Emerald Fennell, ha estat la pel·lícula elegida per obrir la jornada de projeccions cinematogràfiques. Avui dijous serà Johny Depp qui presentarà el seu film, anomenat 'El fotógrafo de Minamata', mentre que dissabte ho farà Isabelle Huppert amb 'Mamá María'.

El certamen durarà 8 dies i se celebrarà presencialment i amb els aforaments reduïts als Cinemes Verdi, a l'Institut Français, al CaixaForum i a la Casa Seat.

Primer a celebrar-se presencialment

El certamen, que tradicionalment tanca el dia de Sant Jordi, va endarrerir les dates l'any passat per la pandèmia. Així i tot, va estar dels primers a Espanya que es va celebrar presencialment. Aquesta edició inclou 60 títols de 24 països entre les 6 seccions del certamen. Es podran veure 4 premières mundials, 1 internacional, 3 europees, 17 espanyoles i 7 catalanes.

Cartell oficial del BCN FILM FEST 2021

Cartell oficial del BCN FILM FEST 2021

Una trentena d'artistes convidats

El festival rebrà aquest any una trentena de convidats, tan nacionals com internacionals. Fernando Trueba i Javier Cámara presentaran 'El Olvido que seremos', mentre que Carmen Chaplin, Mariana Barassi i Clara Lago hi acudeixen per la pel·lícula, 'Crónica de una tormenta'.

L'equip de 'Poliamor para principantes', amb Fernando Colomo i els actors Karra Elejalde, Toni Acosta i Quim Àvila també s'hi personaran. Com a reclams internacionals, hi estaran presents Johnny Depp, amb 'El fotógrafo de Minamata', i Isabelle Huppert, amb 'Mamá María'.

El olvido que seremos -  Javier Cámara

El olvido que seremos - Javier Cámara

D'altra banda, el certamen comptarà també amb visites telemàtiques. Els directors Kiyoshi Kurosawa ('La mujer del espía'), Massoud Bakhshi ('Yalda, la noche del perdón') i Philippe Falardeau ('Sueños de una escritora en Nueva York') hi participaran de forma virtual. També ho farà Nicolas Winding Refn ('Valhalla Rising'), ja que al final no podrà viatjar a Barcelona per motius de la pandèmia però mantindrà les activitats previstes de forma virtual.

Toni Acosta - Poliamor para principiantes

Toni Acosta - Poliamor para principiantes

Mario Gas, director del jurat

El director i actor de cinema i teatre Mario Gas serà el director del jurat del BCN Film Fest, que també comptarà amb l'actriu Laia Marull i amb el director Jaume Balagueró. Els tres atorgaran els premis a Millor Pel·lícula, Millor Actor, Millor Actriu, Millor Guió i Millor Música.

D'altra banda, els crítics i periodistes de l'Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC) Albert Galera, Carles M. Agenjo i Alberto Richart conformaran el jurat que concedeix el Premi de la Crítica.

A més, el Centre d'Investigacions Film-Història, de la Universitat de Barcelona (UB), atorgarà el Premi Film-Història (UB) a la Millor Pel·lícula pels seus valors històrics. El jurat d'aquest premi el formaran Juan Vaccaro Sánchez (doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona) i Francesc Sánchez Barba (doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona).

'Entre rosas' tancarà el festival

La coproducció catalana 'Solo una vez', adaptació de Marta Buchaca de la seva obra teatral, s'incorpora a la Secció Oficial. D'altra banda, 'Entre Rosas', dirigida per Pierre Pinaud, tancarà una edició del BCN Film Fest marcada per les restriccions de la pandèmia després que l'any passat no es pogués fer.