Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Ferran Pedret: "Apartar Cuevillas és una estratègia per dinamitar la legislatura"

  • El diputat del PSC creu que Junts busca acusar ERC de "tova" amb els seus canvis en la Mesa
  • El secretari primer de la Mesa diu que JxCat es reserva "la clau per dinamitar la legislatura"
  • Entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Ferran Pedret: "Apartar Cuevillas és una estratègia per dinamitar la legislatura"

Ferran Pedret considera que Junts per Catalunya vol reservar-se la "clau per dinamitar la legislatura" per, quan ho consideri, "poder acusar ERC de ser excessivament tova o complaent". El diputat de PSC al Parlament i secretari primer de la Mesa ho ha dit en referència al fet que JxCat hagi apartat Jaume Alonso Cuevillas de la Mesa, després de declarar que era partidari de no arriscar-se a condemnes per desobediència en votacions simbòliques. En una entrevista al Cafè d'idees de Gemma Nierga, Pedret ha titllat aquestes declaracions de "moment de lucidesa".

Reforma del reglament

Pedret descarta reformar l'article 25.4 del reglament de Parlament si és "per beneficiar individualment" a una persona, en referència al cas de la presidenta de Parlament, Laura Borràs. El diputat del PSC recorda que la condició d'electe no es perd amb l'aplicació d'aquest article i que la Mesa no té capacitat de reformar aquest reglament, i aconsella a Borràs que no parli en nom del seu grup parlamentari, com a presidenta que és.

Les contradiccions de Borràs

Ferran Pedret considera també que la presidenta Borràs "s'autoesmena" en el tema de la reforma del reglament, ja que en entrevistes al Diari Ara i al Cafè d'idees s'ha contradit sobre la possibilitat d'aquesta modificació: "Arrencada de cavall, i aturada d'ase", ha etzibat.

Critica el projecte independentista

Pedret defensa que el PSC fa anys que intentant rebaixar el grau de polarització de la política catalana i lamenta que el projecte polític "de secessió" que defensen ERC, Junts i la CUP divideix de forma estructural a la societat catalana, segons considera. Demana "exigir un plus a qui pretén alterar el marc de convivència".