Enlaces accesibilidad
Diada en pandèmia

El Passeig de Gràcia i l'Arc de Triomf són alguns dels espais per celebrar aquest Sant Jordi

  • Les activitats arrencaran el 21 d'abril i s'allargaran fins al diumenge 25
  • Els autors podran signar llibres en espais que aniran rotant i amb controls d'accés
  • Les llibreries podran vendre des de dos dies abans per a evitar aglomeracions

Per
Les activitats arrencaran el 21 d'abril i s'allargaran fins al 25
Les activitats arrencaran el 21 d'abril i s'allargaran fins al 25

Una bona notícia per a aquest any és que el Sant Jordi 2021 a Barcelona sí que es podrà celebrar. Serà però, una diada atípica: a l'aire lliure, amb espais delimitats i control d'accessos. El Passeig de Gràcia, l'Arc de Triomf o la plaça Reial seran alguns dels escenaris d'una diada "menys eufòrica", però que "sens dubte" se celebrarà, segons ha assegurat el president del Gremi d'Editors de Catalunya, Patrici Tixis.

Tixis ha explicat que un tram del Passeig de Gràcia es tancarà, i que a Arc de Triomf i la plaça Reial hi haurà espais on es podran remenar llibres i els autors podran signar, a l'espera de decidir-ne "4 o 5 més". A més, les llibreries podran posar parada a la porta de la botiga des de dos dies abans de Sant Jordi.

El pla de Sant Jordi s'ha treballat i consensuat en els últims dos mesos amb la Cambra del Llibre, que engloba el sector editorial i llibreter, amb les entitats municipalistes i amb el Departament d'Empresa en relació amb les floristeries. El Gremi d'Editors, en col·laboració amb la Generalitat, ja ha publicat la descripció de les mesures i protocols recomanats per la celebració de la diada.

El Passeig de Gràcia, l'Arc de Triomf o la plaça Reial seran alguns dels escenaris d'una diada

El Passeig de Gràcia, l'Arc de Triomf o la plaça Reial seran alguns dels escenaris d'una diada

La pirateria, problema de consideració

Segons els càlculs del Gremi, l'accés a continguts digitals il·legals provoca que el sector del llibre deixi d'ingressar entre 200 i 250 milions d'euros anuals a Espanya. Una dada que va en sintonia amb el fet que si bé hi ha un 25% de lectors que afirma llegir en suports digitals, només n'hi ha un 5 o un 6% que assegura que els compra, tot segons dades de l'entitat.

Signatura d'autors

Una de les decisions que s'han pres és que els escriptors podran continuar fent la tradicional signatura de llibres. Per a això, hi haurà unes entrades i unes sortides senyalitzades i els autors rotaran d'espai en diverses franges horàries.

Els autors podran signar llibres en espais que aniran rotant i amb controls d'accés

Els autors podran signar llibres en espais que aniran rotant i amb controls d'accés

Venda de llibres dos dies abans

Per a evitar aglomeracions, el consistori ha permès que les llibreries puguin vendre llibres davant del seu establiment o en un radi de 100 m el dimecres 21 d'abril i el dijous 22, a banda del dia 23.

El descompte del 10%, però, solament es podrà aplicar el dia 23. D'altra banda, s'ha decidit que cada municipi tingui la potestat d'organitzar les activitats que cregui convenients per celebrar la jornada, sempre que siguin adients amb el protocol que ha previst el Procicat.

A Barcelona hi haurà dos espais en cadascun dels deu districtes. Uns espais que seran "a l'aire lliure, delimitats, amb control d'accés i amb parades professionals de llibreries, editorials i floristeries".