Enlaces accesibilidad
Restriccions

Els centres comercials reobren entre setmana amb el 30% d'aforament

  • També poden obrir de dilluns a divendres els comerços de més de 400 m2 limitant la seva superfície de venda
  • Les escoles podran fer sortides de més d'un dia respectant els grups bombolla
  • Professionals sanitaris reclamen contenció i recorden que la pressió hospitalària encara és elevada

Per
Els centres comercials i els comerços de més de 400 m2 es preparen per obrir entre setmana

El gran comerç porta tancat gairebé 2 mesos, però a partir d'avui, Catalunya afronta la reobertura dels centres comercials. Les botigues poden obrir de dilluns a divendres amb un 30% de l'aforament. Els establiments que tinguin més de 400 m² això si, hauran de limitar la seva superfície de venda.

Educació

En l'àmbit de l'educació, es permeten sortides amb pernoctació sempre que siguin amb el mateix grup bombolla de classe. També està previst que els alumnes de segon curs d'universitat puguin tornar a les classes presencials a partir del 8 de març.

Esport

En l'àmbit esportiu s'ha decidit flexibilitzar l'aforament a les piscines i a l'exterior, que passa del 30 al 50%. Pel que fa a l'esport, les classes a l'interior de gimnasos poden omplir ara fins al 30% d'aforament, independentment del nombre d'alumnes.

La restauració continua amb limitacions horàries

Pel que fa a la resta de restriccions, es mantenen com fins ara. Això vol dir que continuen les limitacions horàries pel sector de la restauració: de 7.30 h a 10.30 h i de 13 h a 16.30 h. També es manté el confinament comarcal durant tota la setmana.

Els professionals sanitaris reclamen prudència

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins, creu que hem de ser conscients del moment i no relaxar mesures quan queda poc més d'un mes per Setmana Santa. "No podem salvar la Setmana Santa com vam salvar Nadal, perquè ja hem vist el preu que hem pagat", ha dit en una entrevista a l'ACN.

Salvador Macip "cal reduir contagis abans de començar la desescalada"

El metge i investigador de la Universitat de Leicester, Salvador Macip, aposta per seguir l'estratègia de vacunació del Regne Unit, prioritzant l'administració d'una sola dosi de la vacuna perquè s'aconsegueix una protecció propera al 80%.

Macip creu que cal reduir més els contagis abans de començar la desescalada i rebutja la idea de "salvar la Setmana Santa" per no repetir errors. "L'estratègia més lògica en aquest moment seria intentar baixar els casos a zero i després fer vida normal. Caldria quedar-se confinats al màxim, fins que una part important de la població estigui vacunada".

Salvador Macip: "Al Regne Unit estan baixant en picat els ingressos hospitalaris amb una sola dosi"