Enlaces accesibilidad

Museu de la moto Mario Soler de Bassella: un petit gran temple pels aficionats

 

  • La Fundació Privada Museu de la Moto Mario Soler és la culminació de la gran passió per les dues rodes del propi Mario Soler
  • Una passió que  va començar quan un motociclista francès s’instal•là a Bassella per recuperar-se d’una lesió
  • Passejar per aquest museu també és un recorregut pels records de l’antiga Bassella, ara sota les aigües del pantà de Rialb

Per
De Museus - Museu de la moto de Basella

Fundació privada Museu de la moto 'Mario Soler' de Bassella
www.museumoto.com

Carretera C-14 KM 134 . Bassella

Tel: +34 973 462 731

La Fundació privada Museu de la moto Mario Soler és la culminació de la gran passió per les dues rodes del propi Mario Soler.

Una passió que Soler va començar quan un motociclista francès, campió de carreres al seu país, s’instal•là a Bassella per recuperar-se d’una lesió. Per sort, els fills van heretar aquesta gran passió i en morir en Mario van creure en la necessitat de fundar el museu. Així va néixer el primer museu dedicat a la moto d’Espanya.L’Estanis, un dels fills de Mario, recorda com des de molt jove el seu pare recuperava motos antigues, moltes d'úniques. En Mario va ser un gran mecànic i si no trobava una peça per restaurar una moto, se la feia ell mateix a mà.

Així va arribar a tenir més de 300 motos restaurades al taller que podem veure al museu. Tot passejant pel museu, Cristina, la tercera generació Soler dedicada a les motos, ens mostra una Harley Davidson amb sidecar, que feia de taxi a les rambles de Barcelona...També, la moto del primer cos de policia de carretera, la primera de 600 cc...

Però no tot son motos: els fans del pilot lleidatà de 125 cc. Emili Alzamora gaudeixen de l’espai que li han dedicat al museu.

Passejar per aquest museu també és un recorregut pels records de l’antiga Bassella, ara sota les aigües del pantà de Rialb. Tot i que el museu el van inaugurar l’any 2002, és ja un edifici històric. Amb nostàlgia, Estanis ens ensenya diferents espais del museu construït amb pedres rescatades de la inundació.

Moltes parts de l’antiga casa familiar on vivia han estat readaptades en el museu, com ara rajoles, baranes... Podem dir que per a la família Soler el veritable motor del museu no són les motos sinó continuar amb la tradició  familiar, herència del seu pare, Mario Soler.

Fundació privada Museu de la moto 'Mario Soler' de Bassella
www.museumoto.com
Carretera C-14 KM 134 . Bassella
Tel: +34 973 462 731

Televisión

anterior siguiente