Enlaces accesibilidad
Encadena't amb nosaltres

L'Olivera Cooperativa

   L'Olivera Cooperativa

   La Plana, s/n

   25268 Vallbona de les Monges

   Lleida

   Tel

   L'Olivera Cooperativa

   La Plana, s/n

   25268 Vallbona de les Monges

   Lleida

   Telèfon: 973330276

   www.olivera.org

Per

Qui sóm?

L'Olivera som una cooperativa social que incorpora persones amb dificultats (especialment discapacitats psíquiques) i duem a terme un projecte social, econòmic i productiu. Estem convençuts que el treball també es una experiència vital i emocional, a més d'un mitjà de subsistència. 

Vam començar aquesta aventura l'any 1974. Tenim també una llar residència on viuen 15 persones amb alguna discapacitat psíquica. En total, som un grup d'unes 35 persones.

A quina activitat ens dediquem?

A L'Olivera treballem la terra, fem créixer vinyes i oliveres i elaborem els fruits cercant d'expressar allò que ens porten: el clima, el sòl, les varietats, l'anyada i, al darrere, una gent que ho interpreta, un origen.

Treballem a Vallbona de les Monges, al sud de Lleida i a la comarca de l'Urgell.

Com es fa la nostra feina?

L'entorn de Vallbona convida al repte d'arribar a fer productes de la nostra herència agrària (com el vi i l'oli), que siguin un reflex d'aquesta terra i de les seves formes, del clima, de les varietats conreades. 

Mantenim el treball manual, quasi artesà, sobre la vinya, formant-la, podant-la, orientant-ne la vegetació, veremant-la. Mantenim el treball manual amb les oliveres, esporgant i collint. Etiquetem a mà i numerem una a una les ampolles de vi i d'oli. Un treball manual i a escala humana que ens estructura i permet que aquelles persones amb dificultats que formen la cooperativa trobin un espai al seu ritme que, sense forçar-les, els exigeixi i ajudi a superar-se. Treballem aplicant a les nostres finques els criteris de l'agricultura ecològica i volem aprendre més del que ens ensenya l'agroecologia.

Com pots col·laborar?

La gent que col.labora amb nosaltres ho fa venint a treballar de manera voluntària o fent alguna aportació econòmica a la nostra Fundació. Entenem que amb aquestes col.laboracions també aprenem de tot el capital que porten les persones que vénen i que enriqueix el nostre projecte social.

Quina iniciativa solidària proposeu per continuar la cadena de solidaritat?

L'Associació Alba de Tàrrega, que també du a terme diferents actuacions en l'àmbit de la integració de persones amb discapacitat psíquica i/o malaltia mental.