Enlaces accesibilidad
Va de verd

Música i plantes, aquesta setmana a 'Va de verd'

  • Investiga sobre si la música és beneficiosa per les nostres plantes i es pregunta si les plantes aprecien la música
  • Diumenge, 21 de maig, a les 13:20 h a La 2
  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
María Gómez, presentadora de 'Va de verd'
María Gómez, presentadora de 'Va de verd'

'Va de verd' és el programa de RTVE Catalunya dedicat a les plantes. Presentat per Maria Gómez i dirigit per David Ruiz i Salvador Rich, s'emet els diumenges a La 2.

'Va de verd' parlarà aquesta setmana sobre la relació entre les plantes i la música. Conversarà amb una experta en fisiologia vegetal i participarà en l'experiment d’un Discjockey que, des de fa temps estudia les reaccions de les plantes a determinats sons i els tradueix en música.

La María Gómez parlarà amb la presentadora de 'Cachitos de hierro y cromo', Virginia Díaz i ens ensenyarà algunes cançons que parlen sobre flors i plantes.

La coordinadora del departament de Fisiologia Vegetal de la UAB, Roser Tolrà, ens parlarà s 'Va de verd' sobre si la música fa bé a les plantes.

Coneixerem al DJ Ander Vallejo, crea música a partir de les vibracions que emeten les plantes quan reaccionen a determinats sons. També escoltarem el grup que va ser guanyador del Disc Català de l'Any 2021 de Ràdio 4, 'Marcel i Júlia', interpretarà 'Flor de tardor'.

Els 'molys' del programa ens donaran els millors consells. Per una banda, Valera ens parlarà de l’exposició de les plantes a la música, Pablo, de Fitoralia, ens alliçonarà sobre el llimoner, i l’Eva ens exposarà la relació entre natura i tantrisme. Finalment, Nena Fidalgo ens parlarà del seu llibre 'Cuida tus plantas para que ellas cuiden de ti'.

RTVE

anterior siguiente