Enlaces accesibilidad
Disc Català de l'Any

Ràdio 4 lliura el Premi Disc Català de l'Any 2021 a Marcel i Júlia per l'àlbum 'En òrbita'

  • El grup ha agraït "un premi popular que ens reforça a continuar treballant"
  • El premi s'ha lliurat aquest vespre en una festa a l'Antiga Fàbrica Damm, que s'ha seguit en directe per Ràdio 4

Per
'En òrbita', de Marcel i Júlia, és el Disc Català de l'Any 2021
Marcel i Júlia recullen el guardó del Disc Català de l'Any 2021

El duet Marcel i Júlia ha recollit aquest vespre el Premi Disc Català de l'Any 2021, que atorguen els oients de Ràdio 4, pel seu segon treball 'En òrbita'. La gala s'ha celebrat a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona i l'ha conduït Joan Arenyes, director del programa 'Catalunya Exprés Magazine' i organitzador del premi.

Marcel i Júlia, han guanyat el Disc Català de l'Any 2021 per l'àlbum 'En òrbita'

Un moment del concert de Marcel i Júlia, Disc Català de l'Any 2021 RTVE

El director de RTVE Catalunya, Oriol Nolis, ha estat l'encarregat de lliurar el premi a Marcel i Júlia, juntament amb la directora de Ràdio 4, Soraya Rodríguez.

Els components de Marcel i Júlia han volgut agrair a tota la gent que els ha votat: "un premi popular ens reforça a continuar treballant. Tot això no hauria estat possible sense els músics que fan que tot allò que escrivim soni espectacular".

Oriol Nolis, per la seva banda, ha destacat "en temps tan complicats RTVE referma el seu compromís amb la cultura i amb la llengua catalana".

La directora de Ràdio 4, Soraya Rodríguez, ha felicitat Marcel i Júlia, que ja formen part de la història del Disc Català de l'Any per "contribuir a la cultura, i en el vostre cas, també a la conscienciació i l'alegria".

Un moment de l'actuació d'Arribar i ploure

Actuació d'Arribar i ploure RTVE

L'acte del lliurament del premi ha començat amb la música en directe del grup Arribar i ploure, que han fet ballar el públic amb el seu èxit 'Paraules d'antes', i ha acabat amb un concert dels guanyadors.

El director de 'Catalunya Exprés Magazine', programa de Ràdio 4 organitzador de l'acte, Joan Arenyes ha estat el mestre de cerimònies. Ràdio 4 ha retransmès en directe la festa de lliurament dels premis des de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm a Barcelona.

Joan Arenyes, Soraya Rodríguez, Marcel Lázara, Júlia Arrey i Oriol Nolis

Joan Arenyes, Soraya Rodríguez, Marcel Lázara, Júlia Arrey i Oriol Nolis RTVE

Un premi històric

El premi Disc Català de l'Any de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català. Va néixer l'any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa 'Cançons al vent' i en el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manel Serrat, Quimi Portet, Sau, Gossos, Ja T'ho Diré, Antònia Font, Lax 'n' Busto i Els Amics de Les Arts.

L'última edició la va guanyar Miki Núnez amb l'àlbum 'Iceberg'.

RTVE

anterior siguiente