Enlaces accesibilidad

Receptes amb tomàquet i plats estrella de l'estiu amb Carme Ruscalleda

  • La xef Carme Ruscalleda et convida a menjar un dels grans protagonistes de l'estiu: el tomàquet
  • Propostes fresques i saludables per l'estiu a L'Entrellat de Ràdio 4
Receptes amb tomàquet i plats estrella de l'estiu amb Carme Ruscalleda
Diferents tipus de tomàquet sobre una taula de fusta
Nadia Somoza
  • Facebook
  • X
  • Bluesky
  • WhatsApp
  • La dirección de esta página ha sido copiada en su portapapeles
  • El contenido ha sido guardado en su lista

La reconeguda xef Carme Ruscalleda et convida a gaudir de l’estiu amb les seves receptes més fresques i creatives, totes protagonitzades per un ingredient estrella: el tomàquet. Acompanyada d'Elisabet Carvajal, portaveu dels majoristes de producte fresc de Mercabarna, celebren les millors propostes de temporada a L'Entrellat de Ràdio 4.

Les receptes amb tomàquet de la Carme Ruscalleda

La síndria i el meló, reines de l’estiu

Carvajal destaca l’arribada de la síndria d’Almeria i València, així com del meló anomenat "pell de gripau" de Cartagena, dues fruites molt hidratants i icones del bon temps. Carme Ruscalleda, per la seva part, comparteix idees creatives, com fer granissat de síndria, o bé cuinar la fruita al forn per obtenir una textura única i sorprenent. "Queden com si fossin escalivades", ha dit.

Els mercats s’omplen de cogombres, carbassons, albergínies llargues, pastanagues i, sobretot, una gran varietat de tomàquets com el Montserrat, Barbastro o el rosa. La xef creu que hi ha preparacions que són molt bona opció per l'estiu com: escalivats al forn, amanides amb maduixes i ametllons o plats amb vinagretes de iogurt. Fins i tot recorda un treball fet amb Mercabarna sobre les combinacions ideals per a cada varietat de tomàquet, que es compartirà pròximament a les xarxes socials.

Abundancia de frutas y verduras de distintos colores y texturas, algunas enteras y otras cortadas, dispuestas en un degradado sobre fondo verde oscuro.

 Radio 5

Peixos del moment: lluç, corball i sorell

Pel que fa al peix, des de Mercabarna recomanen el lluç de palangre gallec, el corball del litoral valencià i murcià, i el sorell del Mediterrani. Carme Ruscalleda suggereix receptes amb tomàquet rosa i alls tendres per al lluç, i una cocció lleugera per al corball. Els seitons en tempura amb all i julivert també són protagonistes: "Passeu-lo per la paella, volta i volta… i la guarnició que l’acompanya del seitó". La cuinera també destaca la importància de preparar la massa amb antelació i mantenir-la ben freda.

Puesto de pescado en mercado cubierto.  Mujer con guantes azules atiende, pescados sobre hielo, cartel con precio del bonito.  Escasa variedad por huelga.

 RTVE Catalunya

El cargolí, estrella inesperada

Tot i no estar previst, els cargols han estat uns convidats destacats. Carvajal apunta que els cargolins blancs arriben del Mediterrani en el seu millor moment, i la cuinera explica com bullir-los amb llorer, farigola i vinagre per servir-los com a aperitiu. El cargol mongeta, petit i blanquinós, també és una altra variant, tradicional de la zona de Lleida.

Amb propostes fresques, creatives i plenes de color, Carme Ruscalleda i els professionals de Mercabarna han tornat a demostrar que la cuina d’estiu és sinònim de producte de qualitat, senzillesa i plaer gastronòmic. I com sempre, amb una mirada posada al que ofereix el territori català, que no és poc!