Enlaces accesibilidad

Sexe durant l'embaràs: trencant falsos mites

  • La sexòloga Eva Moreno desmunta falsos mites sobre el sexe durant l'embaràs al programa 'Xavifòrnia' de Ràdio 4
  • Sabies que les contraccions de l’orgasme ajuden la criatura a enfortir la seva musculatura?

Per

Sexe durant l'embaràs: trencant falsos mites
Trencant falsos mites sobre el sexe durant l'embaràs

L'embaràs és un període molt especial a la vida de la dona que es caracteritza per canvis físics, hormonals i psicològics. Aquestes alteracions afecten la sexualitat i la relació de la parella. Un sexe saludable és recomanable durant la gestació, però encara hi ha molts falsos mites sobre aquests nou mesos. La sexòloga i terapeuta de parella, Eva Moreno, els intenta aclarir a 'Xavifòrnia' de Ràdio 4.

Eva Moreno: sexualitat i embaràs

La maternitat suposa una metamorfosi en tots els sentits per la dona. Hi ha canvis cardiovasculars, respiratoris, metabòlics, renals, musculars i fins i tot en el cervell. Aquest es torna flexible, com el d'un adolescent, per obrir-se a tots aquests canvis. Durant aquest procés és important que la parella estigui disposada a aprendre de nou i aprofiti aquest moment per gaudir d'una nova sexualitat.

Relacions sexuals durant l'embaràs: sí o no?

Durant el primer trimestre hi ha canvis hormonals, venen les nàusees i hi ha molta sensibilitat i esgotament. No acostumen a venir ganes de sexe, el cos està pendent d’una altra cosa, d’assentar-se. És durant el segon trimestre quan la sexualitat es pot tornar molt activa i els orgasmes se senten més intensos. 

En el tercer trimestre, la panxa ja té més volum i s'han de vigilar les posicions perquè s'acosta el moment del part. El cos ha canviat i està al moment límit. Pot haver-hi desig, però el cansament el mima moltes vegades.

Durant el primer trimestre hi ha canvis hormonals

Durant el primer trimestre hi ha canvis hormonals

Sabies que els homes també experimenten canvis hormonals? Hi ha estudis que han provat que baixa la testosterona i augmenta la prolactina per deixar que la parella tingui un embaràs més tranquil. 

La sexòloga desmunta el mite que moltes persones tenen sobre el sexe durant l'embaràs. "És una molt bona oportunitat per canviar el model de sexualitat que té la parella, parlar molt i provar coses diferents", assegura.

Les millors postures

Una de les posicions més còmodes per mantenir relacions durant el segon o tercer trimestre és l'anomenada "cullereta". Segons l'experta, aquesta es recomana que es faci de la banda esquerra perquè el nadó estigui millor col·locat. També recomana altres com "a quatre grapes" o la "cowboy" perquè no hi hagi contacte directe entre les panxes. Afegeix que "es pot fer sexe oral durant l’embaràs" i informa que podria haver-hi sagnat en alguna ocasió perquè la zona està molt irrigada.

Les posicions més còmodes per mantenir relacions sexuals

Les posicions més còmodes per mantenir relacions sexuals

L'orgasme és beneficiós pel nadó

Sabies que les contraccions de l’orgasme ajuden la criatura a enfortir la seva musculatura? Les sensacions de plaer que produeix l'orgasme en la dona arriben també al nadó a través del cordó umbilical. Moreno assegura que "el nadó està absolutament protegit" en el ventre de la mare i que el sexe és molt beneficiós per ell. Fins i tot, pot ajudar a avançar el part a causa de les contraccions en l’úter.

Radio

anterior siguiente