Enlaces accesibilidad
En Directe a Ràdio 4

Docents com a víctimes d'agressions físiques i verbals

  • Ignasi Garcia-Plata considera que l'agressió a una professora a Vidreres va ser un cas excepcional
  • Segons el Departament d'Educació hi ha hagut 5 agressions a docents des de l'inici d'aquest curs
  • Entrevista a En directe a Ràdio 4

Per
En Directe a Ràdio 4 - Docents com a víctimes d'agressions físiques i verbals

Hem parlat dels protocols existents per fer-hi front amb el Director General del Professorat de Centres Públics del Departament d’Educació, l’Ignasi Garcia-Plata; de si aquests són suficients amb la portaveu del sindicat de docents Ustec-Stes, Iolanda Segura i de quina és la realitat dels centres amb dos mestres de secundària en actiu, el David Rabadà i l’Andreu Navarra.

Per Ignasi Garcia-Plata hi ha un protocol eficient, acordat amb els sindicats i els docents poden sentir-se recolzats: "El Departament d'Educació té un protocol des de fa cinc anys que fixa els procediments davant d'una situació de violència de diferent intensitat, des de l'insult a una agressió física i que permet la coordinació entre tots els estaments de l'administració".

La portaveu del sindicat de docents Ustec-StesIolanda Segura, ha criticat la manca de recursos suficients que no acompanyen als protocols. Segura ha considerat que les agressions no són casos puntuals, i que és una situació que es dóna més sovint del que es diu. David Rabadà ha dit que els docents tenen por a denunciar i també hi ha una percepció que algunes direccions voldrien que els casos de violència es resolguin a dins del mateix centre. També han reclamat que es redueixin les ràtios i s'estudiï si s'han de fer classes a la tarda que és quan hi ha més casos de conflictivitat o d'agressió d'alumnes cap a professors. El professor de secundària, Andreu Navarra, ha denunciat que els recursos que es destinen a l'Educació és del 3.9% a Catalunya mentre la mitjana de l'Estat és de 4,4%.

Radio

anterior siguiente