Enlaces accesibilidad

Aquestes són les 10 pel·lícules nominades a les 'Roses de Sant Jordi'

  • Fins al 24 de març pots votar la millor pel·lícula espanyola i estrangera
  • Les Roses de Sant Jordi són els guardons que completaran el palmarès dels Premis Sant Jordi de Cinematografia

Per

10 pel·lícules nominades a les 'Roses de Sant Jordi'
10 pel·lícules nominades a les 'Roses de Sant Jordi'

Les votacions a les Roses de Sant Jordi, els guardons del públic que completen el palmarès dels Premis Sant Jordi de Cinematografia, continuen obertes! Els oients i espectadors d'RTVE poden escollir la millor pel·lícula espanyola i estrangera al portal dedicat als premis, fins al 24 de març.

Recopilem les 10 finalistes i els seus tràilers perquè puguis decidir quina és la teva preferida!

Pel·lícules espanyoles

  • 'El mestre que va prometre el mar', dirigida per Patrícia Font

Ariadna, interpretada per Laia Costa, descobreix que el seu avi busca des de fa temps les restes del seu pare, desaparegut en la Guerra Civil. Decidida a ajudar-ho, viatja a Burgos, on estan exhumant una fossa comuna en la qual podria estar enterrat. Durant la seva estada allà, coneixerà la història d'Antoni Benaiges, interpretat per Enric Auquer, un jove mestre de Tarragona que abans de la guerra va ser professor del seu avi. Mitjançant un innovador mètode pedagògic Antoni va inspirar als seus alumnes i els va fer una promesa: portar-los a veure la mar.

'El maestro que prometió el mar', estreno 10 de noviembre
  • 'La contadora de películas', dirigida per Lone Scherfig

Anys 60, desert d'Atacama, Xile. María Magnolia és una dona que malgrat viure sota difícils condicions, tracta de transmetre a la seva filla, María Margarita, la seva passió per l'art. Aquesta es convertirà en la narradora d'històries del poble, on la major part dels seus habitants no poden pagar-se una entrada de cinema.

Amb 3 nominacions als Goya i 6 als premis Gaudí, la pel·lícula compta amb les interpretacions de Bérénice Bejo i Antonio de la Torre.

  • '20.000 especies de abejas', dirigida per Estíbaliz Urresola Solaguren

Cocó, de vuit anys, no encaixa en les expectatives de la resta i no entén per què. Tots al seu voltant insisteixen a anomenar-li Aitor, però no es reconeix en aquest nom ni en la mirada dels altres. La seva mare Ane, interpretada per Patricia López Arnaiz, sumida en una crisi professional i sentimental, aprofitarà les vacances per a viatjar amb els seus tres fills a la casa materna, on resideix la seva mare Viró, l'actriu Itziar Lazkano, i la seva tia Lourdes, l'actriu Ane Gabarain. Aquest estiu que canviarà les seves vides obligarà a aquestes dones de tres generacions molt diferents a enfrontar-se als seus dubtes i temors.

'20.000 especies de abejas', estreno 21 de abril
  • 'Te estoy amando locamente', dirigida per Alejandro Marín

Sevilla, 1977. En un moment en el qual l'homosexualitat és delicte, Remi, una mare tradicional moguda per l'amor cap al seu fill, un adolescent aspirant a artista, s'involucrarà en el moviment LGTBI andalús, gestat paradoxalment en el si de l'Església.

'Te estoy amando locamente', estreno 6 de julio
  • 'Un amor', dirigida per Isabel Coixet 

Després de fugir de la seva estressant vida a la ciutat, Nat, de 30 anys, es refugia en el petit poble de L'Escapa, a l'Espanya rural més profunda. En una casa de camp atrotinada, amb un gos de carrer, la jove intentarà reconduir la seva vida. Després de bregar amb l'hostilitat de la persona que li lloga la casa i la desconfiança dels habitants del poble, Nat es veu obligada a acceptar una inquietant proposició sexual que li fa el seu veí Andreas. Aquest estrany i confusa trobada donarà lloc a una passió obsessiva i desbordant que embolicarà per complet a Nat i la farà qüestionar el tipus de dona que creu ser. Laia Costa, Hovik Keuchkerian i Hugo Silva, entre els actors protagonistes.

'Un amor', estreno 10 de noviembre

Pel·lícules estrangeres

  • 'Barbie', dirigida per Greta Gerwig

Barbie, Margot Robbie, porta una vida ideal a Barbieland, allà tot és perfecte, amb festes plenes de música i color, i tots els dies són el millor dia. Però Barbie es fa algunes preguntes, qüestions bastant incòmodes que no encaixen amb el món idíl·lic en el qual ella i les altres Barbies viuen. Quan s'adoni que és capaç de tocar de peus a terra decidirà calçar-se unes sabates sense talons i viatjar fins al món real. Amb la brillant interpretació de Margot Robbie i Ryan Gosling, aquesta comèdia ha tingut 8 nominacions als Oscar.

Dias De Cine: Barbie
  • 'Anatomía de una caída', dirigida per Justine Triet

Sandra, una escriptora alemanya, viu amb el seu marit Samuel i el seu fill cec, Daniel, en un xalet enmig dels Alps francesos. Quan Samuel mor en misterioses circumstàncies, la recerca no pot determinar si es tracta d'un suïcidi o d'un homicidi. Sandra és arrestada i jutjada per assassinat, i el procés posa la seva tumultuosa relació i la seva ambigua personalitat en el punt de mira.

Días de Cine: Anatomía de una caída
  • 'Vidas pasadas', dirigida per Celine Song

Nora i Hae Sung, dos amics de la infància amb una forta connexió, es van separar quan la família de Nora, que llavors tenia només 10 anys, va emigrar des de Corea del Sud al Canadà. Molts anys després, quan Nora treballa com a escriptora de teatre a Nova York, tots dos es retroben, i passaran junts uns dies que els enfrontarà a l'amor, al destí i a les eleccions que componen una vida.

Días de Cine: Vidas pasadas
  • 'Fallen Leaves', dirigida per Aki Kaurismäki

Ansa és soltera i viu a Hèlsinki. Treballa amb un contracte de zero hores en un supermercat, proveint els prestatges; després classifica el plàstic reciclable. Una nit es troba accidentalment amb l'igualment solitari treballador Holappa, un alcohòlic. Contra tot pronòstic i malentesos, intenten construir una relació. Com a resultat, Holappa aconsegueix controlar la seva addicció a l'alcohol.

Días de Cine: Fallen Leaves.
  • 'Asteroid City', dirigida per Wes Anderson

L'any 1955, col·legials i pares de tot el país es reuneixen per a un concurs escolar dedicat a l'observació de fenòmens astronòmics que es duu a terme en una ciutat fictícia del desert estatunidenc anomenada Asteroid City. La convenció es veurà espectacularment interrompuda per esdeveniments que canvien el món. Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jason Schwartzman i Tilda Swinton en aquesta comèdia de ciència-ficció.

Días de cine: Asteroid city