Enlaces accesibilidad
Turisme

El debat de la promoció turística sobrevola la segona jornada de World Travel Market

  • Més per Mallorca s'ha desmarcat de la promoció que fa el Govern del qual forma part
  • El Partit Popular critica que l'executiu autonòmic no té un criteri unificat

Por
La presidenta del Govern, Francina Armengol, a la World Travel Market de Londres
La presidenta del Govern, Francina Armengol, a la World Travel Market de Londres

Més per Mallorca s'ha desmarcat de la promoció que fa el Govern del qual forma part. La formació ecosobiranista considera que s'hauria de suprimir la promoció de les illes a les grans fires.Una promoció que s'està fent després d'un estiu on el debat ha estat la saturació turística.

La promoció turística, a debat

És necessari que el Govern deixi de fer promoció turística a les grans fires internacionals

Lluís Apesteguia, el coordinador general de la formació, apunta que "les dades de saturació turística registrades enguany, sumat a les previsions per a les pròximes temporades, fa imprescindible avançar la proposta de MÉS per Mallorca de què el Govern deixi de fer promoció turística a les grans fires internacionals".

El PP critica el Govern

Si no hi ha un criteri unificat, com pretenen governar una comunitat com les Illes Balears?

La presidenta del Partit Popular a les Balears, Marga Prohens, també ha criticat des de Londres que el Govern no té un criteri unificat: "Si no hi ha un criteri unificat com pretenen governar una comunitat i gestionar un model d'èxit com són les Illes Balears"

Promoció que també estan fent els consells insulars. El d'Eivissa, com ja és habitual amb un estand propi. I Mallorca, Menorca i Formentera a l'estand general. Les quatre illes estan representades a la fira de Londres per incentivar l'arribada de britànics especialment durant la temporada baixa. Un mercat emissor que enguany ha recuperat gairebé les xifres d'altres anys i que enguany esperen que engany continuï impulsant l'economia de les Balears.

Més turistes però manco beneficis

Ja preparam la nova temporada amb l'objectiu de recuperar el mercat britànic com ha passat enguany

A Formentera aquest estiu hi ha hagut un 5% més de turistes que l'any 2019 tot i que els beneficis s'han reduït. Alejandra Ferrer, la consellera de turisme de Formentera, és optimista amb el que vendrà en els pròxims mesos: "Estam començant el procés d'hivernacle típic de la temporada baixa, però ja preparam la nova temporada amb l'objectiu de recuperar el mercat britànic com ha passat enguany"

La connectivitat aèria està garantida

Sembla que podem aconseguir la desestacionalització que tant cercàvem

Menorca també té la mirada posada en la temporada vinent baixa. La presidenta del Consell de l'illa, Susana Mora, afirma que els indicadors són molt positius: "Sembla que podem aconseguir la tant cercada desestacionalització" De fet, dues de les companyies que connecten Menorca amb el Regne Unit han confirmat que avançaran les operacions amb l'illa a la darrera setmana de març. Seran connexions d'Easyjet i British Airways amb els aeroports de Luton i Gatwick. La resta de companyies mantenen l'inici de les operacions en el mes de maig.