Enlaces accesibilidad
Patrimoni

Els jesuïtes buidaran les aules de l'històric Col·legi Monti-sion el 2024 i faran una residència de gent gran

  • Tots els estudiants es traslladaran a Son Moix on ja s'estan ultimant les noves instal·lacions
  • Preocupació pel futur de l'edifici entre exalumnes i associacions conservacionistes

Por
Una de les aules del Col·legi Monti-Sion
Una de les aules del Col·legi Monti-Sion

Les parets del Col·legi Monti-Sion són mostra fotogràfica de la història escolar del centre. Els seus edificis amb 500 anys d'història ara està en ruïna i el pas del temps ha degradat part de l'encant de les diferents estades.

"Els forjats, les parets, les bigues, les finestres, el sòtil... tot està molt deteriorat i s'ha de dur a terme una reforma a fons de tot", assegura el pare superior del Col·legi Monti-sion, Javier Montserrat.

L'església, amb necessitat de reforma

El Col·legi no es tancarà com a centre educatiu. Aquí continuarà havent-hi actes i moviment docent

L'església del centre és una de les que més patirà la reforma. La voluntat de dur-la a terme xoca, però amb exalumnes de l'escola que han criticat el projecte i temen que tanqui les portes. Han posat en marxa una petició a través de la plataforma Change.org per fer-se sentir. Des de l'escola ho descarten i asseguren que es mantindrà l'activitat docent.

"El Col·legi no es tancarà com a centre educatiu. Aquí continuarà havent-hi actes i moviment docent. Per exemple, alumnes que estiguin a Son Moix estudiant literatura podran venir a representar una obra de teatre i l'espai es condicionarà", explica el rector.

Els alumnes, a Son Moix

Nosaltres estam oberts a la ciutat i a oferir el que puguem

Els alumnes de Batxillerat i Formació Professional que ara estudien aquí passaran a Son Moix. El curs 2023-2024 serà el darrer i a partir de llavors a l'edifici s'hi podran celebrar actes públics de l'escola i també altres esdeveniments.

"Tot el que es faci aquí serà digne del Col·legi de Monti-Sion, començant pels mateixos actes públics del centre. Ara bé, nosaltres estam oberts a la ciutat i a oferir el que puguem", conclou el pare superior.