Enlaces accesibilidad
8M Dia de la Dona

Els sindicats reivindiquen "la igualtat" en el Dia Internacional de la Dona

  • A les Balears les dones cobren de mitjana uns 3.000 euros a l'any manco que els homes
  • Moviments Feministes han convocat manifestacions avui horabaixa a les quatre illes

Por
CCOO i UGT han partitipat avui en una concentració a la plaça de l'Olivar del Palma.
CCOO i UGT han partitipat avui en una concentració a la plaça de l'Olivar del Palma.

Estereotips, conciliació o sostres de vidre encara limiten l'accés de la dona a la vida laboral, tot i que es van fent avenços. A les Balears les dones cobren de mitjana uns 3.000 euros a l'any menys que els homes.

Avui s'han celebrat concentracions a les quatre illes per intentar acabar amb les desigualtats que continuen patint les dones en l'àmbit laboral i familiar. Avui, 8M, és el Dia Internacional de la Dona. Feia dos anys que els carrers no es tenyien de lila.

Els sindicats reivindiquen que "encara queda molta feina per fer"

Hem aconseguit donar moltes passes durant els darrers anys, però hem de continuar lluitant.

Avui la plaça de l'Olivar a Palma ha estat un dels epicentres de les reivindicacions. Els sindicats s'han concentrat per reivindicar els drets de les dones i denunciar que "encara queda molt per avançar". Xisca Garí d'UGT afirma que "tenim les normes i les eines que ens ajuden a baixar les bretxes. Així i tot, patim la bretxa dins la taxa d'ocupació, dins la taxa d'atur, la d'activitat... També patim segregació ocupacional.

La precarietat laboral té cara de dona". Eva Cerdeiriña de CCOO assegura que "hem aconseguit donar moltes passes durant els darrers anys, però hem de continuar lluitant. Hem de lluitar contra la temporalitat, la manca de conciliació i assolir una major presència de les dones als directius. A més, tenim una altra xacra que és la lluita contra la violència de gènere".

Els Consells insulars també han celebrat el 8M

"Juntes som i serem imparables"

Els representants dels Consells insulars també s'han concentrat avui per celebrar el Dia Internacional de la Dona. A Menorca, a l'exterior de la seu insular han reiterat el seu compromís amb la causa.

Amb el lema "Igualtat de gènere avui per un demà sostenible" han volgut reconèixer i visibilitzar la contribució de les dones a la lluita contra el canvi climàtic. A Eivissa també han llegit la declaració institucional a la sala de plens.

S'han convocat actes a les quatre illes

Moviments Feministes han convocat manifestacions avui horabaixa a les 4 illes. La manifestació més multitudinària del dia, convocada pel Moviment Feminista, es farà a Mallorca i sortirà a les 7 del capvespre de Plaça Espanya de Palma. Amb el lema "Juntes som i serem imparables" reivindicaran una vegada més els drets de les dones. A Maó hi haurà actuacions teatrals i batucada al parc del Freginal que començaran a les 18 h i a Eivissa la manifestació sortirà del Parc de la Pau a les 18:30.