Enlaces accesibilidad

Presó provisional sense fiança per als dotze immigrants que escaparen d'un avió a l'aeroport de Palma

  • Estan acusats de dos tipus de sedició diferents
  • La Policia cerca dotze passatgers més

Por
Han passat la primera nit a la presó els dotze passatgers detenguts
Han passat la primera nit a la presó els dotze passatgers detenguts

"Jo no som un criminal". Va ser el crit que es va sentir la nit de dilluns quan la policia traslladava a la presó de Palma als dotze passatgers que varen fugar-se de l'avió que havia fet un aterratge d'emergència a Son Santjoan. Acabaven així nou hores de declaracions d'aquests homes pels quals la fiscalia demanava presó i que la jutgessa de guàrdia va ratificar. Els imputen pels delictes de sedició, coaccions i afavoriment de la immigració il·legal.

A la interlocutòria la jutgessa especifica que són dos els tipus de sedició que els imputa. Un el que està contemplat en el Codi Penal i un altre que preveu la Llei de navegació aèria. Són delictes greus que podrien comportar penes de deu anys de presó. La presó que dictà la jutgessa és provisional i sense fiança.

Només un passatger va declarar davant la jutgessa

Entre els empresonats hi ha el passatger que presumptament va fingir que estava malalt amb un problema diabètic i que va obligar l'avió a aterrar per emergència mèdica a Palma. Aquest home va ser l'únic que va voler declarar davant la jutgessa i va dir que no tenia cap relació amb la resta d'acusats.

Mentrestant, la Policia continua la recerca dels altres dotze passatgers que també varen escapar de l'avió d'Air Arabia. Per ara no han estat localitzats.

Investigació de les autoritats del Marroc

Les autoritats marroquines també investiguen aquests fets. La Fiscalia del Marroc i la policia ha posat en marxa una investigació per esbrinar què va passar i si hi ha una xarxa darrera dels fets que protagonitzaren els passatgers que feien el vol entre Casablanca i Istanbul.

Debat al Palament

Està mentint i és un xenòfob

Avui dimarts també se n'ha parlat al Parlament balear. El diputat de Vox Jorge Campos ha dit que hi ha un efecte crida i que "patim una invasió migratòria per terra, mar i aire". A més, Vox ha demanat si la presidenta manté que "la immigració il·legal no està vinculada a la delinqüència". La presidenta Francina Armengol ha contestat que "qui relaciona delinqüència i immigració està mentint i, a més, és un xenòfob".