Jordi Clos, hoteler i mecenes
- A Barcelona i l'àrea metropolitana gairebé 150 mil persones van participar en la recent nit dels museus. Un dels centres més visitats va ser el Museu Egipci, a l'Eixample, una iniciativa de l'hoteler i mecenes Jordi Clos.
- El segon reportatge es titula “Noves formes de construir”. I és que hi ha qui pensa que l'arquitectura és com una amanida, que té molts ingredients i que si es barregen bé poden sortir edificacions de molta qualitat i sobretot més sostenibles i saludables.
Tinc una idea
El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.
S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2
A Barcelona i l'àrea metropolitana gairebé 150 mil persones van participar en la recent nit dels museus. Un dels centres més visitats va ser el Museu Egipci, a l'Eixample, una iniciativa de l'hoteler i mecenes Jordi Clos. El segon reportatge es titula “Noves formes de construir”. I és que hi ha qui pensa que l'arquitectura és com una amanida, que té molts ingredients i que si es barregen bé poden sortir edificacions de molta qualitat i sobretot més sostenibles i saludables.
Jordi Clos, hoteler i mecenes
A Barcelona i l'àrea metropolitana gairebé 150 mil persones van participar en la recent nit dels museus. Un dels centres més visitats va ser el Museu Egipci, a l'Eixample, una iniciativa de l'hoteler i mecenes Jordi Clos.
Ell mateix ens explica la passió per l’egiptologia i el paper de mecenes en la societat d’avui. Jordi Clos explica: “Possiblement la peça que m'ha donat mes esforç és la tomba d'Iny. Va ser saquejada i repartida pel món i al llarg de 20 anys he anat trobant parts d'aquesta tomba i al final he pogut reconstruir una bona part de la cambra i això i m'ha representat un treball de recerca considerable”.
Maixaixa Taulé, directora del museu, afirma: “El museu fa una funció essencial perquè som un país sense massa tradició egiptològica. Volem ser una eina pedagògica per les escoles i volen formar aquestes generacions a través del patrimoni arqueòlogic amb peces autèntiques”.
Construir diferent
Hi ha qui pensa que l'arquitectura és com una amanida, que té molts ingredients i que si es barregen bé poden sortir edificacions de molta qualitat i sobretot més sostenibles i saludables. L’arquitecta Sònia Hernàndez Montaño parla d’arquitectura bioclimàtica:
“sempre has de mirar de fer una arquitectura bioclimàtica i a partir d aquí trobar un bon lloc i tenir en compte les necessitats del client perquè els arquitectes tendim a fer el que ens agrada a nosaltres”. I l’empresari José Antonio González diu “hem apostat per la fusta perquè estem convençuts que és el material del segle XXI. El cost de transformació de la fusta es mínim i el tema de la sostenibilitat és cada cop més important”.
I els nostres consells o TUI (Tinc Una Idea)
"No crec que hi hagi problemes, sinó solucions que no agraden"
Raimon Samsó, del llibre El codi dels diners
"En acabat, a poc a poc i cadascú al seu ritme, podeu anar obrint els ulls"
G. Martí i C. Marrugat, del llibre Avui jugarem a relaxar-nos