Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El presidente de la Generalitat de Cataluña, Quim Torra, ha comparecido este miércoles en el debate de política general del Parlament. El Pleno ha estado marcado por las detenciones de 9 miembros de los CDR. Allí ha defendido, entre otras cosas, que el movimiento independentista es pacífico. La oposición se ha mostrado muy crítica. La portavoz de Cs le ha replicado con una foto de un atentado contra la Guardia Civil en Vic. El PSC le ha reprochado que abone la confrontación. Y el PP le ha acusado de romper la paz civil en Cataluña.

El debate de política general en el Parlament de Cataluña de este miércoles ha estado marcado por las detenciones de los nueve miembros de los CDRs. En su comparecencia, el presidente de la Generalitat, Quim Torra, ha defendido que el movimiento independentista es pacífico y ha afirmado que la democracia española hace aguas. Por su parte, el líder de Ciudadanos, Albert Rivera, ha pedido que los Mossos pasen a depender del Ministerio del Interior.

Otra Diada más, este 11 de septiembre el independentismo catalán ha salido a la calle. Pero ha sido la manifestación menos numerosa desde que comenzó el "procés", en 2012. La Guardia Urbana habla de 600.000 participantes, un 40% menos que el año pasado. Las organizaciones ANC y Òmnium Cultural han coordinado la marcha y este año no la han encabezado los partidos políticos.

La periodista de TVE Ángela García Romero ha sufrido una agresión durante la cobertura informativa de la manifestación de la Diada en los exteriores del Parlament de Cataluña. Mientras estaba realizando una conexión en directo, para informar de las movilizaciones fuera de la Cámara catalana, le han lanzado una piedra, agua sobre la cámara y han arrojado el trípode al suelo entre insultos. Las concentraciones en el exterior del Parlament se han convocado a través de las redes sociales por los autodenominados CDR.

L'aeroport del Prat es prepara per viure la seva primera vaga d'estiu. Els treballadors de terra d'Ibèria han convocat vaga el 27 i 28 de juliol per reclamar millores laborals. Es preveuen retards i cancel.lacions perquè Iberia dóna servei de terra al 65 per cent de les aerolínies del Prat.

En clau política la investidura fallida de Pedro Sánchez torna a fer paleses les diferències entre ERC i Junts per Catalunya. Els primers s'abstenien per facilitar un govern progressista a canvi de res i els segons es mantenien en el no mentre el PSOE no torni a dialogar amb Catalunya. Al Parlament el sobiranisme torna a ratificar el dret d'auto-determinació i la reprobació del Rei Felip VI.

La direcció de Nissan a la Zona Franca no ha pogut aclarir als sindicats si hi haurà més retallades a la planta de la zona franca. La multinacional ha anunciat 12.500 acomiadaments fins el 2023.

Dels tribunals deu anys després de l'incendi d'Horta de Sant Joan el jutge instructor tanca la investigació i ordena l'obertura de judici oral. A banda en les pròximes hores ha de passar a disposició judicial l'home detingut dimecres després de confessar haver matat la seva dona a Terrassa.

Dels esports, l'Espanyol goleja 4 a 0 l'Stjarnan islandès en el partit d'anada de la ronda previa a l'Europa League.
 

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, intenta mediar entre el PSOE i Unidas-Podemos per a què acordin un govern de coalició que tregui endavant la investidura. Les negociacions estan paralitzades després de les últimes filtracions sobre el que demanava Podemos i el que oferien els socialistes.

Al Parlament avui acaba l'ultim ple d'aquest periode de sessions es voten les propostes de resolució del monogràfic celebrat ahir sobre "La Catalunya Real", entre elles una de Junts per Catalunya, ERC i la CUP  per a què la Cambra ratifiqui la defensa d'exercir el dret d'autodeterminació. Mentre, el socialista Miquel Iceta s'ha ofert a Quim Torra per pactar els pressupostos de l'any vinent.

En clau laboral avui atents a les dades de l'Enquesta de Població Activa corresponents al segon trimestre de l'any. A la planta de la de Nissan de la Zona Franca es miren amb preocupació l'anunci previst avui per part de la companyia de retallar 10mil llocs de feina a tot el món. Sindicats i direcció es reuneixen aquest matí.

A Terrassa avui hi ha previstes diferents concentracions de rebuig a l'ultim cas de violència masclista ocorregut a Catalunya. Un home ha estat detingut aquest dimecres després de confesar a la policia haver matat la seva dona a la cocapital vallesana.

A aquesta hora els Bombers continuen treballant per extingir el foc que des d'ahir a la tarda crema a Capellades. De moment ha afectat més de 45 hectàrees. Estem en el que s'espera sigui l'ultim dia de l'onada de calor.

En clau esportiva l'Espanyol debut avui en la serie previa a l'Europa League enfrontant-se a l'Stjarnan islandès.

El parlament de Cataluña celebra el Ple de les Dones, para reivindicar el papel de las mujeres en la política.

Torna a Barcelona el gruix de voluntàries que integraven l'expedició solidària que es va accidentar dissabte a Costa d'Ivori. S'espera que arribin a la capital catalana cap el migdia. El cos de Teresa Roldán, la monitora morta en l'accident també és previst que sigui repatriat aquest dimarts.

Els líders independentistes presos tornen a centres penitenciaris catalans un cop acabat el judici del procés i a l'espera de la sentència. Junqueras, Romeva, Rull, Turull, Forn, Sánchez i Cuixart aniran a la presó de Lledoners, Carme Forcadell anirà a la centre de Mas d'Enric i Dolors Bassa a la presó de Puig de les Basses.

La Mesa del Parlament decideix avui si admet a tràmit una iniciativa legislativa popular que declara la independència. Si l'admet s'obrirà el termini per a què el grup promotor reculli les 50.000 signatures necessàries per a què la proposició es pugui debatre al Parlament.

Els Mossos d'Esquadra investiguen dues denuncies per abusos sexuals a menors durant la nit de Sant Joan.

En plana esportiva Denis Suárez confirma que deixa el Barça aquest estiu i Pedro Martínez serà el nou entrenador del Manresa, un equip que coneix bé perquè ja l'ha entrenat en dues ocasions anteriors.
 

Nuria Alcalá, Gemma Guzmán y Verónica Muñoz han sido las enviadas especiales de Radio Nacional de España al Tribunal Supremo durante los más de 50 días que ha durado el complejo juicio del 'procés'Chema García Langa charla con Nuria y Verónica sobre esta extraordinaria labor informativa.

Carlos Carrizosa, portavoz de Ciudadanos en el Parlament de Catalunya, ha explicado en Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso que la ruptura de su formación con Manuel Valls, su socio en Barcelona, se debe fundamentalmente al apoyo de este a Ada Colau como nueva alcaldesa de la ciudad condal, "desoyendo la opinión de Ciudadanos" y anunciándolo sin informar a la dirección de los naranjas. Carrizosa considera a Colau "del lado del independentismo" y equivalente a Maragall, y considera que elegir entre uno u otro era "susto o muerte". El portavoz de Ciudadanos en el Parlament también ha tenido palabras para Celestino Corbacho, el ex ministro socialista fichado como 'número 2' por Manuel Valls, calificándolo como "una persona independiente" y "un buenísimo alcalde" y manifestando que se mostrarían satisfechos si decidiera incorporarse a Ciudadanos. Carrizosa, preguntado por la futura investidura de Sánchez, ha afirmado que "no sentimos que defienda en absoluto los intereses de España" porque "no ha dejado de tener como socios preferentes a los independentistas" y ha reiterado que Ciudadanos no le apoyará ni se abstendrá para hacerlo presidente "porque así lo prometimos en campaña".

Ernest Maragall obre avui formalment els contactes amb Barcelona en Comú i Junts per Catalunya per intentar un acord d'investidura previ a un acord de govern. Demana a un i altres que no parteixin d'exclusions mutues. Tancat el cicle electoral el govern diu que se sent reforçat i no veu riscos en la seva estabilitat. Avui per cert l'independentisme recupera la seva majoria al Parlament un cop Sánchez, Rull i Turull han renunciat a la seva acta en ser escollits diputats al Congrés. Com a diputats de la cambra tenien el vot suspès per part el jutge Llarena.

Al Tribunal Suprem continua el judici del procés de nou centrat en els videos aportats per les parts sobre les fets de la tardor de 2017. En clau esportiva Ernesto Valverde continuarà sent l'entrenador del Barça la temporada vinent, segons ha confirmat el president del club Josep Maria Bartomeu.