Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Parlament ha aprobado la Ley de Salud Pública que fija prestaciones en salud pública como ayuda para dejar de fumar y planes de ejercicio físico, además de prohibir las promociones del alcohol en bares y discotecas como las "happy hours". (14/10/09).

"Aquí parlem" reprèn la temporada amb l'analisi de l'actualitat política que obre el curs al Parlament de Catalunya: el debat de política general. Per això hem convidat a plató dos veterans, ambdós exconsellers i exdiputats catalans i que han ocupat escó tant a Madrid com a Catalunya. Ells ens poden aportar, des de la seva experiència, una visió acurada: són Ramon Espasa i Francesc Sanuy.

Hem comentat amb ells les paraules que s'han adreçat al ple al debat de política general el president de la Generalitat, José Montilla. També parlarem dels temes que marquen l'actualitat política: la sentència i el desplegament de l'Estatut, la grip nova, les repercussions d'aquesta malaltia en el curs escolar, la crisi econòmica, l'atur i el nou sistema de finançament.

En aquesta segona temporada, el programa continua amb el mateix esquema: els diputats ens donen la seva visió sobre les qüestions més d'actualitat.

  • El 11 de septiembre rememora la caída de Barcelona ante las tropas borbónicas, en 1714
  • La derrota supuso la desaparición de los fueros y de las instituciones propias catalanas 
  • Los catalanes celebran con la Diada la "resistencia activa frente a la opresión"
  • ICV y la Plataforma Paremos la Guerra quieren boicotear la actuación de la israelí Noa
  • La cantante, partidaria de un Estado palestino, cree "ridícula" la protesta contra ella
  • Al margen de los actos oficiales, hay una marcha independentistas a la que irá Laporta
Casi el 58% de los españoles se declaran creyentes de alguna religión, mayoritariamente católica, aunque casi nunca asisten a actos religiosos, según el último barómetro del CIS. Este miércoles, el parlamento catalán ha aprobado la primera ley en España que regulará cómo deben ser los espacios destinados al culto.

Una plataforma ciudadana impulsa una iniciativa legislativa popular para conseguir que el Parlamento de Cataluña prohíba las corridas de toros en esa comunidad.(27/05/09)

Un dels símbols més destacats de la Unió Europea és la moneda única. En Europa es decideixen els tipus d'interès i, en conseqüència, el valor de les nostres hipoteques. En moments de crisis, l'euro adquireix una importància encara major

El portavoz de CIU en el parlamento de Cataluña, Oriol Pujol, asegura que existe "margen de maniobra" para luchar contra la crisis económica. En este sentido, apuesta por "adelgazar la administración" y rebajar los salarios de los cargos públicos (17/03/09).

El govern d'Entesa nacional pel Progrés ja ha complert dos anys i amb motiu d'aquest aniversari el programa "59 segons" del 9 de desembre va convidar els portaveus dels sis grups parlamentaris per parlar de la feina feta i també del treball pendent. Oriol Pujol (CiU), Joan Ferran (PSC), Anna Simó (ERC), Carina Mejías (PPC), Dolors Camats (ICV-EUiA) i Albert Rivera (Ciutadans) van posar nota a la gestió del govern Montilla, especialment en qüestions com l'educació, les infrastructures i les polítiques socials.

En el segon i tercer blocs del programa els convidats es van centrar en els reptes de futur i van debatre sobre tres polèmiques qüestions: la negociació del nou model de finançament, la crisi econòmica i la possible retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional.

El programa d'informació parlamentària dirigit i presentat per Lluís Falgàs tractarà els temes comentats aquesta setmana en les jornades parlamentàries. Les primeres impressions dels grups parlamentaris envers el Projecte de Pressupostos per al 2009, l'augment de l'atur i la repercussió que pot tenir a Catalunya la victòria del candidat demòcrata a les eleccions nord-americanes, seran temes destacats del programa.

El tema central del programa "Aquí parlem" d'aquesta setmana és el Projecte de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2009. Els grups parlamentaris ja han començat a analitzar els pressupostos, que de moment són austers. Les primeres impressions deixen insatisfeta l'oposició que considera, que amb l'actual projecte, no hi haurà prou liquiditat per satisfer les necessitats de Catalunya, sobretot pel que fa als serveis socials.

El altres temes que tractarà el programa seran les mesures del govern per contrarestar l'augment de l'atur i les possibles repercussions

El programa "Aquí parlem" d'informació parlamentària va tractar del projecte de llei de centres de culte. Ara a Catalunya ja hi conviuen 13 confessions religioses i el buit legal actual fa que cada Ajuntament adopti mesures diferents.

Les diferents actuacions de l'Administració pública davant el buit legal sobre permisos, edificació o emplaçaments de centres de culte ha provocat discussions i polèmiques en diferents àmbits. Ara ha arribat ja al Parlament el text que ha d'acabar amb el buit legal existent.

L'"Aquí parlem" d'aquesta setmana tractarà del projecte de llei sobre els centres de culte amb finalitats religioses a Catalunya. L'augment de població per la gran arribada d'immigrants, fa que al nostre país ja hi visquin persones de 13 religions diferents.

Al programa, el director i presentador Lluís Falgàs tindrà com a convidats dos diputats amb visions ben diferents: la diputada Àngels Olano, del PPC i el diputat Miquel Àngel Estradé, d'ERC.

El programa tracta aquesta setmana del procés que la Llei d'Educació segueix al Parlament de Catalunya. És una llei d'especial interès per l'especial compromís què el president de la Generalitat va atorgar-li quan es va comprometre a que quedi definitivament aprovada enguany i que per tant sigui efectiva ben aviat, abans que acabi l'actual període de sessions .

Al programa "Aquí parlem" d'aquesta setmana també veurem diversos reportatges: un sobre el fracàs escolar i un altre sobre les novetats de la llei.

El Parlamento catalán ha reformado una parte del código civil que además impide a los agresores cobrar una pensión de viudedad en el caso de que sus víctimas mueran por causas ajenas a los malos tratos. Y a partir de hoy es la primera comunidad en la que todas las parejas tendrán derecho a heredar si fallece uno de los miembros estén casados o no.