Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

En plena temporada alta, las camareras de piso de Baleares convocan una huelga de 48 horas para reivindicar mejores condiciones laborales en los hoteles de las islas. Hablamos con la presidenta de la Asociación de Kellys de Ibiza y Formentera, Milagros Carreño.

Este fin de semana las camareras de piso en Ibiza han convocado una huelga pare relcamar mejores condiciones laborales. Denuncian que los hoteleros les han amenazado con despidos. Estos, lo niegan y aseguran que este paro es ilegal. Es la primera vez que las llamadas "kellys" van a la huelga. Serán 48 horas, coincidiendo con uno de los fines de semana de máxima ocupación en Ibiza y Formentera. Protestan por la excesiva carga de trabajo y piden que el convenio regule el tiempo necesario para cada tarea. Los excesos, dicen, se traducen siempre en problemas de salud. Las convocantes denuncian coacciones en los últimos días para evitar que las trabajadoras secunden la huelga. Señala Milagros Carreño, de la Asociación de kellys de Ibiza y Formentera, que no solo las condiciones son pobres, también es escaso el margen que tienen para ejercer sus derechos laborales de protesta: "Ellas viven en el hotel. Si van a la huelga no les dan ni comida ni alojamiento. Eso es coaccion también". La patronal hotelera lo niega, y plantea incluso que el objetivo de la huelga puede ser ilegal, explica Manuel Sendino, de la Federación hotelera de Ibiza y Formentera: "No se puede convocar una huelga para alterar un convenio en vigor, que es lo que aquí se pretende", dice. Las kellys se manifestarán el domingo en Ibiza y también en Palma para reclamar mejores condiciones laborales.

Miles de personas pueden ver cómo se complica su vuelta de las vacaciones a finales de agosto o principios de septiembre por las diversas huelgas que hay convocadas y las que aún no lo están pero ya se han anunciado, como la de los trabajadores de tierra de Iberia en varios aeropuertos, los tripulantes de cabina de Ryanair o los de RENFE. Preguntamos a Enrique García, portavoz de la OCU, cuáles son nuestros derechos si nos vemos afectados por alguna de estas huelgas.

El vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, dona avui més detalls sobre la retallada de despesa pública ordenada a principis de mes. Serà al Parlament a partir de les deu del matí.

Encara amb molta gent que marxarà o que ha de tornar de les vacances repassem les vagues del transport aeri que afectaran els aeroports catalans a finals d'aquest mes d'agost i durant el mes de setembre.

A Lleida la justícia obliga a una familia colombiana a tornar a escolaritzar els seus fills als que havien tret de l'escola perquè deien que nos'adaptaven al centre.

A l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, investigadors que ha descobert que un fàrmac oncològic elimina les cel.lules que reactiven el VIH... encara NO es fa servir per la seva alta toxicitat.
 

Després de tres setmanes de malson i incertesa els migrants de l'Open Arms ja han desembarcat a l'illa de Lampedusa. Un fiscal italià ha acabat amb la crisi després de pujar al vaixell de l'oneagé catalana Proactiva i veure in situ la situació de les persones rescatades. També ha ordenat incautar de forma provisional l'Open Arms. L'organització no governamental diu que assumeix aquest cost.

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonés, explica al Parlament detalls sobre la retallada d'un 6% ordenada a principis de mes a la resta de departaments i empreses participades pel govern. Una retallada que el mateix Aragonés atribuïa en dies passats a l'asfíxia econòmica de l'Estat amb Catalunya. 

En el terreny més polític, el president de la Generalitat, Quim Torra, obre el curs polític amb una crida a rellançar l'independentisme sense lluites partidistes i cap a la confrontació democràtica amb l'Estat.

Parlem de les vagues previstes per finals d'agost i per setembre al transport aeri, i d'un avenç de l'Hospital Vall d'Hebron que ha descobert que un fàrmac oncològic elimina les cel.lules que reactiven el VIH. Encara no es fa servir per la seva alta toxicitat.

Las próximas semanas se esperan complicadas en los aeropuertos españoles. El personal de tierra de Iberia de los aeropuertos de Madrid, Barcelona y Bilbao han convocado paros, a los que se suman los tripulantes de cabina de Ryanair con 10 días de huelga en septiembre. Precisamente las aerolíneas de bajo coste transportan a más de la mitad de los pasajeros de los vuelos con origen o destino en España, sin embargo su crecimiento se ha frenado.

Els pagesos afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre a finals de juny realitzen una marxa lenta per l'A-2, des de Torrefarrera al Segrià, fins al Departament d'Agricultura per demanar ajuts directes per recuperar les seves explotacions.

Parlem també de les aturades parcials convocades pel sindicat CGT a RENFE coincidint amb el pont del 15 d'agost. Seran del migdia a les quatre de la tarda i de vuit del vespre fins la mitjanit. Els minims garanteixen la circulació del 40%t dels trens de rodalies i del 78% dels d'alta velocitat.

D'altra banda els treballadors de terra d'Ibèria a Barcelona convoquen altres quatre noves jornades de vaga durant el mes d'agost per reclamar més personal. Seran els dies 24, 25, 30 i 31. Acusen a l'aerolínia de passivitat i manca de propostes per ressoldre les reivindicacions de la plantilla.

Parlem també de dues operacions policials. Una de Mossos d'Esquadra i Guardia Civil contra una organització pressumptament dedicada a robar bombones de gas freó a empreses, un gas amb un preu elevat que serveix per omplir els aparells d'aire condicionat. L'altra és una operació conjunta de Mossos i Guardia Urbana per desmantellar 4 narcopisos a Barcelona.
 

Navalacruz sufre un incendio en el que han trabajado toda la noche 200 efectivos y la Unidad Militar de Emergencias.

Se prevé más de cien mil desplazamientos con motivo del puente del 15 de agosto.

Se suspenderán 10 servicios de trenes de Ávila con Madrid y Valladolid por la huelga de los trabajadores de RENFE.

El sindicat CGT ha convocat aturades parcials a RENFE, entre el migdia i les quatre de la tarda i entre les vuit del vespre fins la mitjanit, per reclamar més personal. En aquestes franges els serveis mínims garanteixen la circulació del 40% dels trens de rodalies i el 78% dels d'alta velocitat. Ambtot RENFE ha cancel.lat 325 trens. El sindicat reclama que es contracti més personal.

Mentre a l'aeroport del Prat es viu la sisena jornada de vaga indefinida dels treballadors dels filtres de seguretat. D'altra bandaels treballadors de terra d'Ibèria a Barcelona tenen previst tornar a fer vaga els dies 24, 25, 30 i 31 d'agost,en plena operació retorn de les vacances. Continuen denunciant manca de personal; demanen, entre d'altres coses, la conversió de contractes eventuals i a temps parcial en contractes a temps complert, i una millor reorganització de torns. L'empresa recorda que encara s'han de reunir la setmana vinent i diu no entendre la vaga convocada.

Els agricultors i ramaders afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre fan una marxa lenta des de Lleida fins a Barcelona per reclamar ajuts directes per part de la Generalitat.

Queden en llibertat provisional sense fiança tres homes acusats d'agredir sexualment una jove de 25 anys a Blanes. D'altra banda els Mossos d'Esquadra duen a terme dues operacions policials, d'una banda per desmantellar 4 narcopisos a Barcelona i l'altra per desmantellar una organització dedicada a robar bombones de gas freó, un gas car que serveix per omplir els aparells d'aire conedicionat.

Renfe ha cancelado 325 trenes por la segunda jornada de paros convocada en lo que va de verano. El paro afecta a todo tipo de trenes desde alta velocidad, media y larga distancia hasta cercanías y mercancías. Informa Guillermo Hernández.

Dues baralles aquesta nit a Barcelona han acabat amb dues persones ferides per apunyalament. En tots dos casos han estat traslladats a l'hospital tot i que no es tem per les seves vides. Els Mossos d'Esquadra han detingut al pressumpte autor d'una de les agressions.

Els vigilants dels filtres de seguretat de l'aeroport del Prat compleixen la seva cinquena jornada de vaga indefinida. Com en dies anteriors, els minims són del 90%.

La Guàrdia Civil denuncia a 30 embarcacions els últims dos mesos per fondejar en zones protegides de la Costa Brava on no era permès. A Lleida des d'aquesta setmana es permet el topless a les piscines municipals.