Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

A les portes d'un dels caps de setmana de més mobilitat a l'aeroport del Prat, els treballadors d'Iberia mantenen la vaga convocada per demà i demà-passat. Es preveuen retards i cancel.lacions perquè el personal d'Ibèria a l'aeroport de Barcelona dóna servei al 65 per cent de les companyies que hi operen.

Estem també atents al metro de Barcelona, a partir de demà es talla fins el 30 d'agost el tram de la linia 2 entre Paral.lel i Sagrada Familia. Des de dilluns i fins l'1 de setembre també esta tallarà el tram de la linia 5 entre Can Vidalet i Collblanc. Un fet que complicarà també la mobilitat dels usuaris a la ciutat.

De les ultimes hores, els Mossos busquen l'autor de l'apunyalament mortal d'un home al Raval de Barcelona anit en el decurs d'una baralla en ple carrer.

I estem pendents de què passi a disposició judicial l'home detingut dimecres com a pressumpte autor de la mort de la seva dona a Terrassa.

En clau esportiva l'Espanyol ha golejat l'Stjarnan islandès, 4 a 0 en el partit d'anada de la segona ronda previa a l'Europa League.
 

L'aeroport del Prat es prepara per viure la seva primera vaga d'estiu. Els treballadors de terra d'Ibèria han convocat vaga el 27 i 28 de juliol per reclamar millores laborals. Es preveuen retards i cancel.lacions perquè Iberia dóna servei de terra al 65 per cent de les aerolínies del Prat.

En clau política la investidura fallida de Pedro Sánchez torna a fer paleses les diferències entre ERC i Junts per Catalunya. Els primers s'abstenien per facilitar un govern progressista a canvi de res i els segons es mantenien en el no mentre el PSOE no torni a dialogar amb Catalunya. Al Parlament el sobiranisme torna a ratificar el dret d'auto-determinació i la reprobació del Rei Felip VI.

La direcció de Nissan a la Zona Franca no ha pogut aclarir als sindicats si hi haurà més retallades a la planta de la zona franca. La multinacional ha anunciat 12.500 acomiadaments fins el 2023.

Dels tribunals deu anys després de l'incendi d'Horta de Sant Joan el jutge instructor tanca la investigació i ordena l'obertura de judici oral. A banda en les pròximes hores ha de passar a disposició judicial l'home detingut dimecres després de confessar haver matat la seva dona a Terrassa.

Dels esports, l'Espanyol goleja 4 a 0 l'Stjarnan islandès en el partit d'anada de la ronda previa a l'Europa League.
 

La huelga convocada en Renfe para este lunes se desarrolla con normalidad, aunque ha provocado quejas de los pasajeros de trenes de alta velocidad y cercanías. Renfe ha avisado a los viajeros afectados, pero muchos han sufrido retrasos y cancelaciones en el inicio de sus vacaciones. El Ministerio de Fomento ha fijado servicios mínimos del 72% en AVE y Larga Distancia, y del 75% en Cercanías. Comisiones Obreras, el único sindicato convocante, reclama más empleo, menos jornada y consolidación salarial.
 

Renfe cifra el seguimiento de la huelga en el sector ferroviario en un 6%. CC.OO., sindicato convocante, lo en un 70%. De momento señala Comisones Obreras, la jornada se está desarrollando sin incidentes, con el cumplimiento de los servicios mínimos fijados por Fomento en el 70 por ciento. El sindicato exige más personal, menos jornada y una consolidación salarial.

A l'espera de passar a disposició judicial els quatre joves detinguts com a pressumptes autors d'una violació en grup a una menor aquest cap de setmana a Manresa.  El municipi viu amb consternació els fets que tenen lloc justament quan a l'Audiència de Barcelona es jutja un cas similar ocorregut a la capital del Bages l'any 2016.

Parlem de la vaga de muntadors d'estructures aèries de Fira de Barcelona que continua justament quan s'ha de celebrar el Sonar aquesta setmana. I recollim la protesta de la plataforma "Stay Grounded" en contra de l'ampliació de la T1 de l'aeroport del Prat i en favor del decreixement de l'aviació.

En plana cultural el director David Selvas proposa renunciar al Premi Butaca a millor obra de Teatre que aconseguia anit per "Angels a Amèrica" Tot plegat després de la polèmica pel fet que un personatge de raça negra fos interpretat per un actor blanc.

En plana esportiva Antoine Griezmann comença a excercitar-se avui com a jugador blaugrana.
 

La normalidad es la tónica general en las primeras horas de la huelga de Renfe, que ha arrancado a medianoche con 320 trenes cancelados. Los viajeros pueden cambiar el billete o anularlo sin coste. Fomento ha establecido unos servicios mínimos en torno al 70% en esta jornada que coincide con la segunda operación salida del verano.

Los ciudadanos de Hong Kong están llamados a una huelga general, en demanda de la retirada a definitiva del proyecto de ley de extradición, tras la histórica manifestación de este domingo que congregó a más de un millón de personas.

La quinta huelga general convocada por las diferentes organizaciones sindicales contra las políticas económicas del Gobierno de Mauricio Macri ha tenido un seguimiento desigual entre los diferentes sectores de la economía argentina. Los sindicatos del transporte han conseguido paralizar aeropuertos, puertos y transporte por carretera, pero en el sector privado, sin ser como un día normal, el seguimiento no ha sido masivo. Esta es la primera huelga en lo que va de año y se produce a un mes de que arranque la campaña para las elecciones legislativas.
 

El movimiento Fridays for Future ya no es ajeno a nadie. El pasado 15 de marzo logró convocar a millones de jóvenes en más de 1.600 ciudades de todo el planeta. Una huelga global por el clima que a dos días de las elecciones europeas se repite. Noemí Martínez está con Irene y Martín de Juventud por el Clima y con Nicolás y Marta de Extinction Rebellion.

Cerca de 80.000 trabajadores de educación infantil de 0 a 3 años estaban llamados este martes a una huelga convocada por Comisiones Obreras para exigir sueldos dignos en un sector con salarios por debajo de los 900 euros mensuales. Según el sindicato, el seguimiento ha sido de un 80%, mientras que la patronal lo cifra en un 2%. El resto de sindicatos consideran que la huelga no tiene sentido porque intenta boicotear un convenio que aseguran sí recogen las subidas salariales.
 

Queden quatre dies per què acabi la campanya electoral, repassem els missatges i actes dels diferents candidats. A  l'Hospital Parc Taulí de Sabadell s'han repres les obres d'ampliació després d'estar mesos aturades per problemes amb la constructora. A Rubí, 300 veins es van concentrar ahi en contra del trasllat de 80 menors estrangers no acompanyats pròximament. I les escoles bressol privades o externalitzades que hi ha a Catalunya estan cridades avui a la vaga per demanar un conveni estatal digne pel sector.