Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Parlament celebra avui ple extraordinari per cotar la designació del socialista, Miquel Iceta com a senador, el pas previ per què pugui ser nomenat president de la Cambra Alta. A hores d'ara la votació no té visos de prosperar pel bloqueig dels independentistes.

D'altra banda l'educació pública no universitària viu avui una jornada de vaga a Catalunya. Arriben a aquest dia després de què no hagin tingut resultat les últimes reunions amb el govern per intentar revertir les retallades que pateixen des de fa 9 anys.

Repassem també els últims missatges electorals.

Els Mossos d'Esquadra actuen contra un grup especialitzat en robar a establiments comercials de Barcelona i l'area metropolitana amb el sistema de l'encastament de vehicles.

Els sindicats d'ensenyament esperen alguna mesura del govern que eviti la vaga convocada per dijous d'aquesta setmana.

Fira Barcelona acull el Saló Construmat, que arriba amb una edició centrada en la innovació i la sostenibilitat.

Escoltem la queixa dels damnificats pel tancament del teatre Apolo.
 

Es repren el judici del procés amb la declaració com a testimonis dels ex membres de la Mesa de Parlament que acompanyaven Carme Forcadell la tardor de 2017 i que estan a l'espera de ser jutjats per desobediència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. També han de compareixer, entre d'altres, l'ex diputada de la CUP, Mireia Boya i el regidor de Barcelona en Comú, Jaume Asens.  

Repassem la campanya electoral per les municipals del 26 de maig que afronta la seva quarta jornada. Estem atents a les negociacions entre els sindicats d'educació i el govern que es reprenen per intentar evitar la vaga convocada a l'ensenyament el 16 de maig. Parlem de les oposicions d'infermeria convocades per l'Institut Català de la Salut. Més d'onze mil professionals aspiren a alguna de les tres mil tres-centes places convocades.

En plana esportiva el Girona és virtualment equip de segona després de perdre contra el Llevant.
 

Comença la campanya electoral per les municipals i les europees. Pel que fa als consistoris a la demarcació de Barcelona els ciutadans estan cridats a renovar 311 ajuntaments. Junts per Catalunya lluitarà per mantenir la seva hegemonia municipal davant l'avenç d'ERC i el PSC. Els socialistes aspiren a recuperar força a l'area metropolitana i Ciutadans fer-se amb la seva primera alcaldia a Catalunya. La batalla principal és dóna a la capital catalana, i el PP amb uns resultats adversos a les generals confien en recuperar l'alcaldia de Badalona.

Els estudiants universitaris i de secundària fan vaga i han convocat una manifestació a Barcelona per demanar que es rebaixin les taxes de les titulacions un 30 per cent. En plana de succesos aquest dijous compareixen davant del jutge els dos homes detinguts dimarts per la seva pressumpta relació amb la desaparició de Janet Jumillas, el mes de març a Cornellà de Llobregat.
 

El PSOE gana las elecciones en Almería, donde aparece Vox como tercera fuerza política con un escaño.

Roquetas de Mar recupera la normalidad tras los cuatro días de huelga de los empleados de Urbaser, empresa adjudicataria del servicio de limpieza y recogida de basuras.

El Almería pierde en casa ante el Oviedo.

Trabajadores de limpieza y recogida de basuras de Roquetas de Mar denuncian a la empresa adjudicataria Urbaser por vulneración del derecho a la huelga.

Promoción, imagen y defensa del sector son las líneas marcadas por la interprofesional hortiespaña en la III asamblea general celebrada ayer en Vicar.

Colectivos ecologistas solicitan a la Junta andaluza un proceso de participación ciudadana para impulsar un nuevo plan de Calidad del Aire en la zona industrial de Carboneras y Níjar.

La madrileña Plaza de Callao fue ayer escenario de la capitalidad gastronómica Almería 2019 en uno de los más importantes actos de promoción turística de la provincia.

Continúan los paros de los trabajadores de seguridad del aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas, una "huelga por el momento indefinida" según explica en Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso Jordi Montejo, portavoz del Sindicato de Trabajadores de Empresas de Seguridad. Según Montejo, la empresa aún no ha contactado con los trabajadores tras el fracaso de la mediación del pasado miércoles, pero espera que lo haga "a lo largo de hoy", y ha recordado que están dispuestos anegociar en cualquier momento.

L'amiant protagonitza avui aquest informatiu local de les comarques de Barcelona. Aquest dilluns els treballadors del metro s'han manifestat pel centre de la ciutat per protestar contra la gestió que Transports Metropolitans de Barcelona està duent a terme respecte a l'aparició d'aquest material a les instal·lacions. Tot plegat en el marc d'una nova jornada de vaga, que està previst que es repeteixi el 29 d'abril. Però anirem també a Sabadell, on el consistori ha tancat una zona de jocs infantils, precisament, per la presència de restes d'amiant.