Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

DIA MUNDIAL REFUGIATS. LES ENTITATS CATALANES RECORDEN QUE AQUEST ANY N'ATENDRAN MÉS QUE MAI.

CRISI A LA CUP. LA FORMACIÓ ANTICAPITALISTA INICIA EL PROCÉS DE RECOMPOSICIÓ DESPRÉS DE LES DIMISSIONS.

VAGA AL METRO. JORNADA D'ATURADES PARCIALS QUE AVUI ES REPETIRAN DE 16:00 A 18:00 I DE 20:30 A 22:30.

MOSQUIT TIGRE. EVITAR AIGÜES ESTANCADES ALS BALCONS I JARDINS, LA MILLOR MESURA PREVENTIVA.

RECUPERAR EL FACTOR PISTA. EL TERCER PARTIT DE LA FINAL ENTRE BARÇA I MADRID AVUI A LES 20 H PER TELEDEPORTE.

Al número dos de la lista del PNV por Vizcaya, Pedro Azpiazu, la coalición Unidos Podemos le parece "una cosa curiosa", ya que, tal como apunta, defiende que Euskadi o Cataluña sigan perteneciendo a España. En este sentido, subraya que el voto útil es el voto al PNV.

El número dos de CDC al Congreso, Carles Campuzano, dice creerse poco la "tenue" propuesta de Unidos Podemos sobre Cataluña y se muestra seguro de que hay votantes de la CUP que van a votar a CDC el 26J.

Por último, el cabeza de lista de ERC al Congreso, Gabriel Rufián, asegura que su partido no apoyará "al que no respete la plena soberanía del pueblo catalán". Critica a Pablo Iglesias ("Está perdiendo líneas rojas por el camino") y Pedro Sánchez ("Demostró una enorme miopía sobre la situación de Cataluña") y dice sentir envidia de que en el Reino Unido "la gente pueda votar de forma libre sin que se rompa nada" (20/06/16).

El candidato del PP en las elecciones generales, Mariano Rajoy, ha vuelto a insistir este domingo en Lleida en la concentración del voto moderado en su partido frente a Unidos Podemos. El presidente del Gobierno en funciones ha señalado directamente que "hay 25 provincias" donde los votos a Ciudadanos "no ha servido para nada" el pasado 20 de diciembre. En este sentido ha pedido "unir todos los esfuerzos y votos de todos los españoles moderados y no dilapidar ningún voto porque cada uno que dilapidemos es un voto para radicales y extremistas"

El candidato del PSOE a la Moncloa, Pedro Sánchez, ha hecho un llamamiento a los catalanes a votar por "un Gobierno en Madrid que estime a Cataluña" y que diga "no" a Rajoy como presidente, a quien ha criticado por negar los derechos históricos de esta comunidad autónoma. Lo ha dicho en un mitin en el que ha apelado el voto el 26J para garantizar los derechos de la comunidad LGTB y la igualdad entre hombres y mujeres.

Crisi oberta
La meitat del secretariat de la cup dimiteix per diferències internes

A hores d'ara l'actualitat política a Catalunya passa per la crisi interna de la CUP després que aquest matí hagin dimitit 6 dels 15 membres de la cúpula de la formació anticapitalista

Crisi a la CUP
Les dimissions agafen protagonisme en la campanya electoral

La crisi a la CUP esclata quan s'arriba a l'equador de la campanya electoral del 26 de juny.... i més enllà del respecte a les decisions internes, els candidats s'han referit a les possibles conseqüències en la política catalana.

Vaga del metro
TMB impugna els serveis mínims perquè els considera insuficients

Noves aturades avui al metro de Barcelona, coincidint amb el festival Sònar. És previst que circulin un de cada tres combois, però de dilluns a dimecres que ve el metro funcionarà al 40 per cent en hores punta i la resta al 20 per cent.TMB considera que per sota del 50 per cent les afectacions són massa greus i per això ha decidit impugnar els serveis mínims decretats pel departament deTreball. La decisió final, ara, depèn del jutge.


L'Hermitage al port
El futur museu és de capital privat i obrirà portes el 2019

L'Hermitage Barcelona va prenent forma. Avui han presentat el projecte del nou museu.

Cas Morin
Condemna d'un any i mig de presó per a carlos morin i un psiquiatra i absolució pels altres 9 acusats

L'Audiència de Barcelona ha condemnat al doctor Carlos Morin i a un psiquiatra a 18 mesos de presó per onze avortaments il•legals, pena que no suposa el seu ingrés a presó. En canvi ha absolt els altres 9 acusats.

Espanya-Turquia
El seleccionador del bosque alerta sobre un excés d'eufòria

Del Bosque sembla que apostarà pel mateix 11 que va guanyar a la república txeca per enfrontar-se a un equip on el blaugrana Arda Turan és el líder. Tot i que el turc ha rebut moltes crítiques després del partit contra Croàcia., el seu company al Barça Sergio Busquets el defensa

40 anys del teatre lliure
Han preparat 36 produccions per la temporada especial que avui presenten

Oferirà un total de 36 muntatges internacionals, produccions pròpies i coproduccions,
i volen que sigui molt especial, perquè se celebra el 40è aniversari.


Sónar 2016
Jean michel Jarre presenta per primer cop el seu últim muntatge "electrónica"

al Sónar, segona jornada... i comencen a arribar els plats forts. Avui hi haurà on triar amb el primer concert a Europa de l'artista Anohni, o primeres figures com John Grant, James Blake o Flume…

La crisi interna a la CUP s'agreuja amb la dimissió de sis dels 15 membres del secretariat nacional de la formació. En una carta a la militància, destaquen el paper de la CUP en el context polític i social que consideren històric que, diuen, no permet passos en fals. Asseguren haver estat testimonis d'actituds que qualifiquen de sectàries i maquiavèliques en el sí de la formació, i conclouen fent una crida a la unitat de la militància per emprendre un canvi de rumb. Tot plegat ha tingut repercussió a la campanya per a les eleccions generals del 26J, que encara la segona setmana. De seguida escoltarem què n'han dit els candidats.

El museu de l'Hermitage presenta el seu futur nou centre a Barcelona. S'instal.larà a la zona de la nova bocana del port el 2019, després d'anys de controvèrsies. És de capital totalment privat i vol introduir un nou llenguatge entre l'art i la ciència. L'Hermitage és una de les institucions més conegudes de Rússia, amb més de tres milions de peces.

El soroll pot afectar greument la supervivència de les espècies marines. Per estudiar-ne l'impacte i trobar solucions, avui s'ha inaugurat a Vilanova i la Geltrú el primer túnel acústic d'Europa. Depèn de la Universitat Politècnica i també permetrà captar i analitzar els sons que emeten els animals per comunicar-se sota l'aigua.

Als esports, el Girona prepara el decisiu partit de demà contra l'Osasuna a Montilivi. Els de Pablo Machín necessiten remuntar el 2 a 1 de l'anada per fer història i pujar a primera divisió. I en bàsquet, Barça i Madrid juguen avui a les 7 del vespre i per la 1 el segon partit de la final de la lliga.

Al Sonar, avui és un dels dies més esperats amb l'actuació d'Anohni i el retorn de Jean Michel Jarre, amb qui hem parlat a L'Informatiu perquè ens expliqui el seu nou treball creat especialment per al Festival. Ahir vam veure shows tecnològics i música electrònica amb tocs ètnics en la primera jornada del certamen de músiques avançades i art multimèdia.

La divisió interna de la CUP ha estat motiu de valoració per part de la resta de partits polítics el vuitè dia de la campanya per les eleccions del 26 de juny. La majoria respecta la seva dinàmica inerna però situen el procés independentista com el responsable d'aquestes tensions.

DIMISSIONS A LA CUP. 6 MEMBRES DEL SECRETARIAT NACIONAL DEMANEN UN CANVI DE RUMB.

L'HERMITAGE AL PORT. EL FUTUR MUSEU ÉS DE CAPITAL PRIVAT I OBRIRÀ PORTES EL 2019

SOROLLS SOTA EL MAR. EL PRIMER TÚNEL ACÚSTIC D'EUROPA S'HA INAUGURAT AVUI A VILANOVA I LA GELTRÚ.

FINALS APASSIONANTS.EL GIRONA ES PREPARA PER FER HISTÒRIA EL BARÇA BUSCA EL 2-0 CONTRA EL MADRID.

SEGONA JORNADA DEL SÒNAR. AVUI ANOHNI I JEAN MICHEL JARRE. EL FRANCÈS OFEREIX UN SHOW CREAT ESPECIALMENT PER AL FESTIVAL'.