Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba


És l'intercanvi d'opinions entre la cupaire Mireia Boya i el president l'endemà de la ruptura del pacte d'estabilitat i de l'anunci que Puigdemont se sometrà a una qüestió de confiança al setembre. Aquest ha estat el tema central a la sessió de control al govern on Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot i el PP han demanat que serveixi per abandonar el full de ruta independentista. El president ha dit que el procés segueix viu i ha desconfiat que les eleccions del 26 de juny facilitin la celebració d'una consulta pactada.

Precisament aquesta nit comença la campanya electoral de cara a aquesta nova cita amb les urnes. L'enquesta del CIS que s'ha fet pública avui certifica una nova victoria del PP que perdria entre 2 i 5 diputats i també el sorpasso d'Units Podem i les seves confluències. Pablo Iglesias superaria als socialistes amb fins a 12 diputats: els que perdria el PSOE que passa a tercera força. Ciutadans igualaria resultats. A Catalunya es reforçaria la victoria d'En Comú Podem i tots els partits repetirien resultats menys Convergència que segueix a la baixa.

El Suprem absolt a Fèlix Millet i Lluís Montull pel cas de l'Hotel Palau. Revoca d'aquesta manera la condemna d'un any a la que havien sigut condemnats per un delicte de tràfic d'influències per la construcció d'un hotel al costat del Palau de la Música.

L'Espanyol ja té nou entrenador. Quique Sánchez Flores ha signat contracte amb el club blanc-i-blau per a les tres pròximes temporades. El madrileny de 51 anys arriba del Watford anglès per liderar el projecte de Chen Yansheng. El presentaran dilluns que ve.

 

 

QÜESTIÓ DE CONFIANÇA. LA RUPTURA DE JXS I LA CUP MARCA LA SESSIÓ DE CONTROL AL PRESIDENT PUIGDEMONT.

COMENÇA LA CAMPANYA. EL CIS CERTIFICA LA VICTÒRIA DEL PP I EL "SORPASSO" D'UNITS PODEM AL PSOE.

DESALLOTJAMENT FRUSTRAT. ELS MOSSOS HAN ANAT A DESALLOTJAR EL RECTORAT DE LA UDL PERÒ ELS OCUPANTS JA NO HI EREN.

EL PRESENTEN DILLUNS. L'ESPANYOL FITXA QUIQUE SÁNCHEZ FLORES PER A LES TRES PRÒXIMES TEMPORADES.

Albert Botran, portavoz de la CUP, asegura que el acuerdo alcanzado con Junts pel Sí el 10 de enero ha tocado fondo. En Las mañanas de RNE señala que se ha llegado a este punto porque se ha ido viendo que ambas formaciones tienen formas distintas de entender la hoja de ruta. En este sentido, afirma que la clave está en sentarse y concretar para que no haya malos entendidos. Entiende que la cuestión de confianza de Puigdemont es lo mejor que se podía proponer. Sobre la posibilidad de un acuerdo con Catalunya Sí que es Pot, solo lo considera posible si es en base a un referéndum de independencia (09/06/16).

Roger Torrent, portavoz de Junts pel Sí, entiende que la decisión de Carles Puigdemont de someterse a una cuestión de confianza es la mejor opción dadas las circunstancias. En Las mañanas de RNE explica que no esperaban que la CUP rechazara los presupuestos y se llegara a esta situación. No obstante, considera que "hemos ganadado una oportunidad para reforzar la mayoría parlamentaria y por lo tanto la iniciativa independentista. No descarta modificar partes de la hoja de ruta para que sea otro partido como Catalunya Si que es Pot el que acabe facilitándoles el Gobierno si no logran el acuerdo con la CUP (09/06/16).

  • Tratará de frenar caída de votos de los convergentes en las últimas elecciones
  • Repite como candidato en la primera y última vez que CDC concurre en solitario
  • El Tribunal Supremo le investiga por su responsabilidad en la consulta del 9N

El cabeza de lista de CDC, Francesc Homs, ha responsabilizado también a Ciudadanos, PSC y PP de que los presupuestos presentados por el Govern no se vayan a poder tramitar, no solo a la CUP, aunque hayan sido los diputados de este último grupo los que hayan incumplido el pacto de estabilidad que firmaron en enero con Junts pel Sí -Convergència y ERC- vetando el proyecto de ley para las cuentas de 2016. "Esto no ha sido solo culpa de la CUP", ha señalado en una entrevista en La Noche en 24, en la que ha acusado al resto de partidos de la oposición de no haber actuado de "forma responsable" permitiendo al menos la tramitación de la ley retirando sus enmiendas a la totalidad. El presidente catalán, Carles Puigdemont, ha anunciado este miércoles que se someterá en septiembre a una cuestión de confianza al perder el apoyo parlamentario que tenía. Si no la supera, convocará elecciones anticipadas en Cataluña.

El presidente de Cataluña, Carles Puigdemont, ha anunciado que se someterá a una cuestión de confianza "pasado agosto" después de que la CUP haya tumbado, como estaba previsto, el proyecto de ley de presupuestos este miércoles en el Parlament. Si no recibe los apoyos suficientes para continuar la legislatura y la hoja de ruta hacia la independencia, convocará unas nuevas elecciones autonómicas.

  • El govern dóna per trencat el pacte d'estabilitat amb la CUP. És el que anunciarà el president de la Generalitat aquesta tarda quan el Parlament hagi rebutjat els pressupostos pel NO dels anticapitalistes. Puigdemont descartarà l'avançament electoral i mantindrà el seu projecte independentista./ Amb els pressupostos tombats l'alternativa del govern és prorrogar els comptes del 2015. Una circumstància que el vicepresident Junqueras ja ha advertit que tindrà greus conseqüències per a l'impuls econòmic, ha dit, i per a les garanties socials. A aquesta hora Junqueras continua rebatent a l'hemicicle els arguments dels grups./ La posició de la CUP, però, ha estat inamobible a l'hora de mantenir la seva esmena a la totalitat. Els diputats de la CUP han retret a Junts pel Sí que hagi elebaorat uns comptes insuficients en l'aspecte polític i en el social i ha acusat el govern de supeditar els comptes a les exigències del ministre Montoro. En la seva intervenció al ple, però, els cupaires no han volgut trencar cap acord polític. Tots els grups de l'oposició han defensat les seves esmenes a la totalitat amb dures crítiques als comptes del govern./ Li retreuen que s'hagi negat a parlar amb ells i que ara es trobi en un escenari de greu inestabilitat. Una conseqüència, diuen, de les pròpies contradiccions. Ciutadans hi veu el final del full de ruta independentista i el PP insta Puigdemont a donar per mort els procés o a convocar eleccuions anticipades.
    A Gràcia 14 entitats de comerciants i veïns han reclamat avui la intervenció de l'alcaldessa Ada Colau per trobar solucions després del desallotjament del local del banc Expropiat./ La percepció dels barcelonins sobre la seva seguretat va millorar lleugerament el 2015. Segons l'enquesta de victimització que fa l'ajuntament, els delictes consumats han baixat un punt, però augmenten lleugerament els intents de robatori sobretot a les zones més turísitques. Un de cada 6 barcelonins diu haver estat víctima d'un delicte i prop de la meitat dels enquestats veu problemàtiques les situacions vinculades a la pobresa.
  • La majoria dels olotins volen deixar de tenir correbou a les seves festes./ En la votació que es va tancar anit, un 60% dels veïns van respondre Sí a deixar de celebrar aquesta tradició, mentre que un 34% va dir que s'havia de mantenir. En la consulta, que no és vinculant hi ha participat un 18% del cens. Tot i així l'alcalde s'ha compromès a fer seus els resultats en el proper ple de l'Ajuntament la setmana que ve. Els protaurins han denunciat irregularitats en la consulta, però no la impugnaran.
  • Mentre la selecció espanyola, que ahir va perdre l'amistós contra Georgia, viatja a França per disputar l'Eurocopa.....dos equips catalans són a punt d'iniciar el play-off d'ascens a Primera Divisió. El Nàstic lluitarà aquesta nit davant l'Osasuna per aconseguir un bon resultat de cara a la tornada. I demà el Girona farà el mateix contra el Còrdova.
  • Comediants fa anys que trenquen motllos en el món del teatre i la festa. La popular companyia catalana celebra ara els 44 anys d'existència amb una gran exposició que repassa els seus grans moments , com la seva obra més coneguda, Sol Solet , o la clausura dels Jocs Olímpics del 92.

El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, solemnizará esta tarde desde el Parlament el cambio de escenario que supone el veto de la CUP a los presupuestos, que a su juicio implica romper el acuerdo de estabilidad, aunque eso no significa el fin de la legislatura ni del proceso soberanista.

Fuentes del Govern consultadas por Efe han indicado que el presidente catalán tiene previsto comparecer ante el pleno del Parlament esta tarde, justo antes o a continuación de la votación de las enmiendas a la totalidad de la oposición, incluida la CUP.

El govern dona per trencat el pacte d'estabilitat amb la CUP. És el que anunciarà el president de la Generalitat aquesta tarda quan el Parlament hagi rebutjat els pressupostos pel no dels anticapitalistes. Puigdemont descartarà l'avançament electoral i mantindrà el seu projecte independentista. Tot plegat després que el vicepresident Junqueras hagi obert el debat advertint dels riscos d'haver de prorrogar els comptes de l'any passat.

Fa uns minuts la CUP ha dit que no estan contents però que no poden votar aquests comptes. Per ells, el full de ruta el poden seguir.

També escoltarem l'oposició que culpa d'aquesta situació al govern per haver signat l'acord amb la CUP i demana que es replantegi el full de ruta independentista. Un debat que ha entrat de ple a la precampanya de les eleccions del proper 26 de juny.

La percepció dels barcelonins sobre la seva seguretat va millorar lleugerament el 2015. Els delictes consumats han baixat un punt, però augmenten lleugerament els intents de robatori. Prop de la meitat dels enquestats veu problemàtiques les situacions vinculades a la pobresa.

Olot diu no als Correbous de les seves festes.  En la votació que es va tancar anit, un 60% dels votants van respondre Sí a deixar de celebrar aquesta tradició, mentre que un 34% va dir que s'havia de mantenir. En la consulta, que no és vinculant hi ha participat un 18% del cens.

Pel que fa els esports, la selecció espanyola viatja avui a França després de perdre amb Geòrgia l'últim amistós abans del debut a l'Eurocopa. Els homes de Del Bosque van caure per un a zero en un partit en què els va faltar velocitat i encert en les rematades. La roja s'estrena dilluns que ve contra Txèquia.

EL NO DE LA CUP. EL GOVERN DÓNA PER TRENCAT EL PACTE PERÒ DESCARTA L'AVANÇAMENT ELECTORAL.

EL NO DEL A CUP. ES MOSTRA DISPOSADA A SEGUIR DONANT SUPORT AL FULL DE RUTA INDEPENDENSTISTA.

EL NO DE LA CUP. L'OPOSICIÓ DEMANA LA GOVERN QUE ES REPLANTEGI EL FULL DE RUTA INDEPENDENTISTA.

DELICTES A BARCELONA. 1 DE CADA 6 BARCELONINS DIU HAVER ESTAT VÍCTIMA D'UN DELICTE EL 2015, 4 DÈCIMES MENYS QUE EL 2014.

OLOT NO VOL CORREBOUS. EL 60% DELS VOTANTS REBUTJA QUE ES CONTINUÏN CELEBRANT I EL 34,6% VOL QUE ES MANTINGUIN.

AVUI VIATGEN A FRANÇA. LA SELECCIÓ ESPANYOLA PERD AMB GEÒRGIA L'ÚLTIM PARTIT ABANS DE L'EUROCOPA.

El conseller de Economía de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha alertado a la CUP de las consecuencias "extremadamente severas" para el impulso de la actividad económica y "graves" en cuanto a la garantía de los servicios sociales que tendrá no aprobar los presupuestos de la Generalitat. Así lo ha advertido en la defensa del proyecto de presupuestos para este año en el Parlamento catalán.