Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • El Tribunal Constitucional ha aprovat per unanimitat donar empara al PP, Ciutadans i el PSC en considerar que el Parlament no va garantir els drets dels seus diputats al llarg de la tramitació parlamentaria de la resolució independentista del 9N. Un procés que es va fer sense que s'hagués constituït el grup popular./ Tant el PSC com Ciutadans estan satisfets amb la decisió del constitucional i demanen a la mesa i a la presidenta del Parlament que prenguin nota. Per Junts pel Sí, la decisió del TC és un pas més en la judicialització de la política.
  • En el capítol dels pressuspostos, tothom està pendent avui de la reunió de la CUP, que ha de decidir si retira o manté l'esmena a la totalitat als comptes del govern.
  • Els comptes del govern preveuen 50 milions per acció exterior, i en gran mesura serviran per crear 10 noves delegacions a l'estranger. El conseller Raül Romeva vol impulsar les relacions amb nous territoris, com el Japó o Amèrica Llatina...
  • Ada Colau consolida el seu lideratge a Barcelona, segons l'últim baròmetre municipal. La seva formació, Barcelona en Comú tornaria a guanyar les eleccions amb una millor expectativa de vot, per davant d'Esquerra Republicana. que superaria a CiU. La majoria de barcelonins aprova la gestió municipal.
  • El te verd millora les capacitats intel·lectuals de les persones amb Síndrome de Down. Són els resultats d'un estudi liderat per científics catalans i que dona esperances de millorar la qualitat de vida d'aquestes persones.
  • Els agents rurals han alliberat el segon mascle d'òs al Pirineu. És aquest que veieu: el Goiat, que vol dir jove amb Pallarés. El van capturar a un bosc d'Eslovènia i la seva feina serà la d'evitar els problemes de consanguinitat que afecten als més de 35 exemplars que habiten als boscos pirinencs perquè tots són fills del Pyros, el primer mascle que es va alliberar el 1997.
  • Avui l'actualitat del Barça ens torna a portar als jutjats, perquè aquest matí la Fiscalia ha demanat jutjar a Neymar i al seu pare per corrupció, en relació a la presumpta estafa al fons brasiler que tenia el 40% dels seus drets federatius.
  • El Festival Guitar BCN porta avui a Barcelona una versió novedosa d'Andrés Calamaro. El músic argentí interpetarà en format acústic les cançons del seu últim treball, "Romaphonic Sessions", un disc gravat únicament amb la seva veu i un piano que l'acompanya.


El Constitucional considera que el Parlament no va actuar correctament quan va tramitar el text de la declaració indepentista del 9-N quan encara no s'havia constituït el grup parlamentari popular. El Tribunal ampara d'aquesta manera al PP, Ciutadans i al PSC que van presentar recurs contra la decisió de la cambra catalana. Cal recordar que el text en sí ja està anulat pel Constitucional després que presentés recurs el govern.

La CUP decirà aquesta nit si manté o retira l'esmena a la totalitat als pressupostos. Mentrestant, l'Ajuntament de Barcelona ha fet públic avui el seu baròmetre Ada Colau tornaria a guanyar les eleccions i obtindria millor resultat que a les eleccions de fa un any. Esquerra duplicaria resultat i es convertiria en la segona força del consistori superant a Convergència que perd força suport igual que la resta de partits amb representació que perdrien vots.

Una substància obtinguda del te verd ha donat bons resultats en el tractament de la Síndrome de Down. L'assaig clínic, fet per científics de l'Hospital del Mar i el Centre de Regulació Genòmica mostra que els pacients tractats milloren en les capacitats cognitives. Tot i que no es tracta d'una cura, sí que obra moltes possibilitats per millorar la vida diària d'aquestes persones.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional demana jutjar Neymar, el seu pare i Sandro Rosell per corrupció pel presumpte engany a l'empresa DIS propietària del 40 per cent dels drets del davanter. També sol.licita que es jutgi el Barça i el Santos però que s'arxivi la causa contra Josep Maria Bartomeu.

El nou mascle d'ós bru ja és al Pirineu. Ve dels boscos d'Eslovènia, i l'han portat a Catalunya per ser el relleu d'en Pyros, alliberat fa 19 anys i que és pare i avi de la majoria d'exemplars des que es va iniciar la reintroducció. Amb el nou mascle s'evitaran els problemes que puguin derivar-se de la consanguinitat.


 

DECLARACIÓ 9-N. EL TC EMPARA AL PP, CIUTADANS I EL PSC PER LA TRAMITACIÓ PARLAMENTARIA DE LA RESOLUCIÓ.

BARÒMETRE BCN. ADA COLAU TORNARIA A GUANYAR LES ELECCIONS I ERC SE SITUARIA COM A SEGONA FORÇA.

TRACTAMENT AMB TÈ VERD. UN ASSAIG CLÍNIC DONA BONS RESULTATS AMB PERSONES AMB SÍNDROME DE DOWN.

DEMANDA DE DIS. LA FISCALIA DEMANA QUE JUTGIN NEYMAR, EL SEU PARE I SANDRO ROSELL PER CORRUPCIÓ.

EN "PYROS" JA TÉ RELLEU. ALLIBERAT AL PALLARS SOBIRÀ EL NOU MASCLE D'ÓS BRU PROCEDENT D'ESLOVÈNIA.

L'esmena de la cup als pressupostos pot posar en perill l'estabilitat del govern
Es manté la situació de bloqueig en la negociació sobre els pressupostos. El govern vol convèncer la CUP que retiri l'esmena a la totalitat i en permeti la tramitació al Parlament. Però els cupaires volen guanyar temps i fins demà no decidiran. Avui el vicepresident Junqueras ha deixat clar que no hi haurà noves ofertes i ha descartat noves eleccions si no hi ha acord.

Els mossos desmantellen una organització que estafava persones grans amb revisions del gas
Els mossos d'esquadra han detingut 13 persones acusades d'haver estafat prop de 600 mil euros a persones grans fent-se passar per revisors del gas. Actuaven a tot Catalunya, aprofitant-se de l'edat i vulnerabilitat de les víctimes per forçar-les a pagar revisions inexistents. En un dels casos, li van estafar 41 mil euros en 41 pagaments diferents

Noies agredides
La plataforma "barcelona con la selección" denuncia a la fiscalia l'agressió

Desconvocada la vaga
Els sindicats majoritaris i tmb preacorden un augment del sou d'un 1 per cent fins el 2018

L'espanyol presenta Ángel Gómez com a director esportiu fins el juny de 2019
L'Espanyol presenta Angel Gómez com a director esportiu per a les tres pròximes temporades. Sevillà de 39 anys, treballa al club des de 2011 i somia fer un equip molt competitiu. Ha dit que aquesta setmana fitxaran el nou entrenador, però no ha volgut confirmar si serà Quique Sánchez Flores.

Exposició fotogràfica
La fundació Foto Colectania presenta les millors instantànies de Vivian Maier

Vivian Maier va ser una fotògrafa nord-americana totalment desconeguda amb una passió secreta: capturar amb la seva càmera escenes dels carrers de Nova York i Chicago des de 1950 fins a finals dels vuitanta. 40 anys i més de 120.000 negatius que constitueixen un relat directe i espontani de la cultura urbana dels Estats Units


Comença una setmana clau per l'estabilitat del govern de la Generalitat que ha de convèncer a la CUP que retiri l'esmena a la totalitat que ha presentat als pressupostos i que han de passar el seu primer examen dimecres. Els anticapitalistes analitzen ara les propostes que els ha fet arribar Economia i demà decidiran si la retiren. Aquest matí, el vicepresident Junqueras ha dit que no hi haurà noves ofertes als cupaires i descarta noves eleccions al Parlament si no hi ha pressupostos nous.

Destacarem les declaracions del ministre de l'Interior en funcions comparant els fets de Gràcia amb episodis de kale borroka al País Basc i serem a la Ciutat de la Justícia on les dues noies de la plataforma "Barcelona amb la selecció" que van se agredides dissabte a Sant Andreu, han presentat denúncia a la fiscalia. El portaveu de la plataforma agraeix la solidaritat que ha arribat de tots els partits i àmbits de la societat barcelonina i insisteix en que els partits d'Espanya es veuran en pantalles gegants a la ciutat.

Els mossos d'esquadra han detingut 13 persones acusades d'haver estafat prop de 600 mil euros a persones grans fent-se passar per revisors del gas. Actuaven a tot Catalunya, aprofitant-se de l'edat i vulnerabilitat de les víctimes per forçar-les a pagar revisions inexistents. En un dels casos, li van estafar 41 mil euros en 41 pagaments diferents.

Els més de 300 mil musulmans que viuen a Catalunya han començat avui el Ramadà. Durant 30 dies no podran menjar, beure ni mantenir relacions sexuals des de la sortida fins a la posta de sol. Una tradició amb la que busquen purificar-se i ser més a prop de Déu. A l'Informatiu us expliquem com ho viuen, i els preparatius pel sopar, l'àpat amb que la família es reuneix per trencar el dejuni del dia.

L'Espanyol presenta Angel Gómez com a director esportiu per a les tres pròximes temporades. Sevillà de 39 anys, treballa al club des de 2011 i somia fer un equip molt competitiu. Ha dit que aquesta setmana fitxaran el nou entrenador, però no ha volgut confirmar si serà Quique Sánchez Flores.

SETMANA DECISIVA. L'ESTABILITAT DEL GOVERN DEPÈN DE LA DECISIÓ DE LA CUP SOBRE L'ESMENA ALS PRESSUPOSTOS.

PRESENTEN DENÚNCIA. LES DUES NOIES DE "BARCELONA AMB A LA SELECCIÓ" DENUNCIEN L'AGRESSIÓ DE DISSABTE.

FALSOS REVISORS. ELS MOSSOS DESMANTELLEN UNA ORGANITZACIÓ QUE ESTAFAVA PERSONES GRANS AMB REVISIONS DEL GAS.

COMENÇA EL RAMADÀ. EL MES DE DEJUNI PELS MUSULMANS S'ACABARÀ EL 6 DE JULIOL.

EL TÈCNIC, A PUNT. L'ESPANYOL PRESENTA ÁNGEL GÓMEZ COM A DIRECTOR ESPORTIU FINS EL JUNY DE 2019.

No sólo viven en los bosques, también en las grandes ciudades hay especies animales muy valiosas. Por ejemplo, en Barcelona hay una colonia de cernícalos y en Madrid, hasta 14 ejemplares de halcón.

Agentes antidisturbios de los Mossos han rodeado los accesos del llamado "Banco Expropiado" de Barcelona tras dispersar a empujones al centenar de personas que se habían concentrado a las puertas de la finca, en apoyo a los okupas que, según aseguran, han vuelto a entrar en el inmueble.