Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Tempesta política: PP i Ciutadans acorden un lema comú per la concentració contra el govern Sánchez

Judici del procés: comença dimarts vinent perquè el Suprem ha rebutjat la petició d'algunes defenses d'ajornar-ho tres setmanes.

Sánchez, a Estrasburg: Defensa Espanya com un estat de dret. Al parlament, Torrent parla de judici injust

Acte institucional: Torrent llegeix una declaració institucional de suport als presos abans del judici del 'procés'

Protesta judici procés: El sobiranisme fa una crida a la mobilització permanent i persistent

Congrés dels diputats: El PP registra una esmena a la totalitat als pressupostos, el PDeCAT la presentarà demà

Petició al Congrés: Open Arms i Aita Mari reclamen al govern de Sánchez el permís per sortir dels ports espanyols

Violació múltiple: Presó per a un dels set detinguts que ja han declarat

Abusos sexuals: Detingut a blanes un jove acusat d'abusar d'una nena d'onze anys

Violació múltiple: Les associacions de discapacitats lamenten una sentència amb pena mínima

Hi ha 12 detinguts: La Policia Nacional desarticula una banda i el seu gran laboratori de falsificació documental

Taxis i VTC: La Generalitat es ratifica en el decret llei que competència considera que discrimina els VTC

La Copa: Barça i Madrid deixen oberta l'eliminatòria de semifinals per a la tornada al Bernabeu (1-1)

La semifinal: Betis i València disputen l'anada de l'altra semifinal a l'estadi Benito Villamarín

Eurolliga bàsquet; el Barça Lassa rep la visita del Zalgiris Kaunas que entrena l'exblaugrana Saras Jasikevicius

Premis Zapping: 'Aquí la tierra' millor programa i millor presentador

Abusos sexuals: una exnedadora del CN Hospitalet acusa l'actual president i exentrenador

El presidente del Parlament, Roger Torrent, ha reclamado este jueves "una solución democrática para el conflicto político" en Cataluña ante una "crisis sin precedentes" y a las puertas de un juicio del 'procés' sobre el cual desconfía y advierte que puede llegar a no ser "justo".

Tempesta política: PP i Ciutadans acorden un lema comú per la concentració contra el govern Sánchez

Judici del procés: comença dimarts vinent perquè el Suprem ha rebutjat la petició d'algunes defenses d'ajornar-ho tres setmanes.

Sánchez, a Estrasburg: Defensa Espanya com un estat de dret. Al parlament, Torrent parla de judici injust

Abusos sexuals: Una exnedadora del CN Hospitalet acusa l'actual president i exentrenador

La Copa: Barça i Madrid deixen oberta l'eliminatòria de semifinals per a la tornada al Bernabeu (1-1

El presidente del Gobierno español, Pedro Sánchez, ha defendido ante el Consejo de Europa en Estrasburgo que frente a "relatos falsos" y "fake news", España es una "democracia plena" en la que están garantizados la separación de poderes y derechos de los ciudadanos, y ha advertido de que "cuando se prima la crispación sobre el acuerdo" y se recurre a la "ruptura unilateral sobre consensos" la democracia "se debilita y resiente".

La ministra de Justicia, Dolores Delgado, ha pedido "responsabilidad" a la oposición y ha asegurado que las declaraciones del líder del PP, Pablo Casado, en las que calificaba al presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, de "traidor", "incapaz" o "mediocre", entre otras, "demuestra una falta de sentido de oposición y sentido de Estado".

Entrevistada en Los Desayunos de TVE, Delgado ha pedido a PP, Ciudadanos y Vox que rebajen el "nivel de exaltación, confrontación y radicalización". Además ha alertado del riesgo de que generen "una tensión y presión social no favorable para el sosiego" de los tribunales, en vísperas del juicio del procés.

Sobre el relator, que ha descrito como "un dinamizador de una mesa de diálogo", Delgado ha asegurado que esa persona es alguien que establece el orden del día, que busca espacios para el acuerdo y que puede levantar acta para las siguientes reuniones.

A su juicio, no hay que poner el acento ni en el nombre de esa figura ni en el momento en que se ha anunciado -después de que los grupos independentistas catalanes anunciaran enmienda a la totalidad a los presupuestos-, sino en quien la está utilizando de forma partidista para radicalizar su discurso contra el Gobierno y en que el diálogo se desarrolla dentro de la Constitución.

Desde los partidos de oposción insisten en sus críticas a Pedro Sánchez por lo que llaman nueva cesión a los independentistas. Desde el PP, su líder, Pablo Casado, habla de una nueva aplicación del artículo 155  amplio, sin restricciones y sin límite de tiempo. Es, dice, la única respuesta posible ante la ruptura de la legalidad en Cataluña. Lo decía el lider del PP en la Agencia EFE.

Ni el propio gobierno se había imaginado que la figura de un relator en las negociaciones políticas con Cataluña iba a levantar tantas ampollas, no sólo entre los partidos de la oposición, sino incluso en las propias filas socialistas. La vicepresidenta del Gobierno, Carmen Calvo, se ha visto prácticamente obligada a comparecer en rueda de prensa para intentar calmar las aguas mirando especialmente a algunos compañeros de partido, que en las últimas horas han mostrado su rechazo a la figura de un relator o supervisor en la mesa de diálogo con los partidos catalanes, entre ellos, Alfonso Guerra.

Govern central i Generalitat xoquen sobre el perfil i les funcions del relator, la figura externa que hauria de facilitar el diàleg sobre Catalunya. L'executiu de Sánchez limita el seu paper a la taula de partits catalans per convocar i ordenar els debats, mentre que el govern català veu lluny arribar a un diàleg efectiu. Alguns barons del PSOE no comparteixen la idea, mentre que PP i Ciutadans convoquen mobilitzacions i no descarten una moció de censura contra Sánchez.

La portaveu de la Generalitat, Elsa Artadi, ha comparegut en roda de premsa al Parlament... Assegura que no té res a veure el que parlen en privat amb el Govern de Sánchez amb el que després es coneix públicament... Tot i així Artadi demana a l'executiu central que no cedeixi a les presions i continuï apostant pel diàleg...

L'arquebisbe de Tarragona justifica els abusos sexuals a menors a Constantí i Arbeca, i diu que les faltes no són tan greus per haver d'apartar les rectors. Jaume Pujol qualifica els fets de "mal moment" i assegura que se'ls ha apartat ara de les parròquies perquè la gent no entendria que hi seguissin.

Els 7 detinguts en el cas de la violació múltiple a Sabadell estan declarant davant el jutge des de primera hora del matí. Un d'ellls te una ordre d'expulsió, quatre tenen un expedient d'estrangeria obert i un altre antecedents per robatori amb força. Tots 7 han particiapt en rodes de reconeixement. Avui també s'ha confirmat que l'agressió s'hauria produït en un local abandonat proper a la nau on inicialment es va dir que els 7 homes haurien agredit la noia aquset cap de setmana.

Al Barça, Valverde convoca Messi per al clàssic de Copa contra el Madrid, però té clar que no arriscarà si l'argentí no està bé. En canvi le francès Dembelé està totalment descartat. Al Madrid, que ja ha arribat a Barcelona, el dubte és si Solari farà jugar Marcelo i Bale. El partit el el podreu seguir en directe a partir de les 9 per La 1 de TVE.

Segunda renuncia de un sacerdote de Tarragona por su presunta relación con abusos sexuales a niños en 2015 y 2016. Después de que ayer dejara su puesto el rector de Constantí, hoy lo ha hecho el de Arbeca. El arzobispo de Tarragona habla de "un mal momento en la vida".