Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El titular del juzgado de instrucción número 13 de Barcelona ha acordado la puesta en libertad de las seis personas que seguían detenidas acusadas de colaborar en la organización del referéndum del 1-O, entre la que se encuentra Josep Maria Jové, 'número 2' de Oriol Junqueras en la consejería de Economia. Con estas liberaciones quedan en libertad con cargos los 14 detenidos el pasado miércoles.

  • La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat una querella per sedició pels incidents ocorreguts a Catalunya dimecres i dijos en les protestes contra l'operaciól de la Guardia Civil. Tot i que no va dirigida contra cap persona, la fiscalia apunta a l'ANC i Òmnium com les responsables de impedir la intervenció policial. L'escrit destaca els problemes que van tenir els agents per abandonar la conselleria d'Economia i l'estat en que van quedar els cotxes de la Guardia Civil./ Mentrestant, tots els detinguts dimecres per col·laborar amb l'organització del referèndum suspès pel Constitrucional, ja han estat deixats en llibertat després de comparèixer a la Ciutat de la Justícia... i ara cal vuere per quins delictes se'ls acusa... Mentrestant també hem sabut que la Fiscalia investigarà per sedició els disturbis durant l'operació policial de dimecres.
  • I mentre a l'interior tenien lloc les declaracions, a l'exterior de la Ciutat de la Justícia- centenars de persones s'han anat concentrat des de primera hora del matí per demanar la llibertat dels detinguts. Hi han participat, entre altres, la presidenta del parlament Carme Forcadell i el vicepresident del govern Oriol Junqueras. També altres consellers de la Generalitat, membres del PDECAT, ERC i la CUP. Durant la concentració s'han sentit crits de "no esteu sols" i "votarem"./ També es manté la concentració a les portes del Tribunal Superior, al Passeig Lluís Companys... manifestants han passat la nit en tendes de campanya. Un cop els detinguts han estat posats en llibertat, les entitats han convertit la protesta en una celebració, amb música i parlanments, que han convoat per aquesta tarda....
  • El govern de la Generalitat s'ha reunit de forma extraordinària i ha decidit cessar a Josep Maria Jové com a número 2 del departament d'Economia. L'objectiu és que no pagui els 12 mil euros de multa que ahir li va posar el Tribunal Constitucional per no fer cas de la suspensió del referèndum. La SANDRA MORALES ens ho explica..../ En aquesta línia, el Govern ha decidit dissoldre la Sindicatura Electoral i passa les tasques a organismes acadèmics. Mentrestant els partits de l'oposició han reaccionat de manera diferent al cessament de Jové i a les paraules del portaveu del Govern.../ El ministeri d'Interior ha comunicat avui a la Generalitat l'enviament de reforços de policía i Guardia Civil a Catalunya
  • És el moment de la detenció avui a Vinarós d'un jove marroquí de 24 anys per col·laborar amb la cèl·lula gihadista respnsable dels atemptats de l'agost a Barcelona i Cambrils./ I al carrers de Barceona avui hem escoltat vianants i conductors que ens deien aixó....
  • Demà ja comença la sisena jornada de la lliga, que tindrà com a un dels plats forts el Girona-Barça. Montilivi es prepara per viure una altra jornada històrica, amb les entrades exhaurides i ganes de consolidar aquest nou derbi català./ També demà, el Madrid visita a l'Alabès, novament pressionat pels set punts de desavantatge respecte al Barça per les tres ensopegades consecutives al Bernabeu
  • Amb el traidicional pregó de la Mercè a càrrec, aquest any, de la filòsofa Marian Garcés, arrenca aquesta tarda la festa major a Barcelona. Durant 4 dies una llarga llista de propostes artístiques

Un guardia civil ha respondido a un escrache al que estaba siendo sometido en el hotel en el que se alojaba cantando un fandango. Se trata de un agente desplazado en la localidad de Calella, en Barcelona, que tenía instrucciones de mantener la calma y no responder a las provocaciones, como el resto de sus compañeros. Su original manera de hacer frente al escrache acabó levantando oles y acallando la protesta.

La asociación Sociedad Civil Catalana ha denunciado la utilización de menores por parte de colegios e institutos catalanes para hacer propaganda a favor del referéndum independentista del 1-O.  En un colegio de Olot se pidió por carta a los padres autorización para que sus hijos participaran en una concentración independentista a las puertas del Ayuntamiento.


La Generalitat, en una reunió extraordinària, ha cessat el número 2 del departament d'Economia, Josep Maria Jové, detingut a l'operació de dimecres, per tal que no hagi de pagar els 12 mil euros diaris de multa que li ha imposat el Constitucional per preparar el referèndum tot i la suspensió. Diu el govern que és la manera de protegir-lo ja que fins fa uns minuts estava arrestat i no podia fer el que li demana el Tribunal.

Centenars de persones s'han manifestat a les portes de la Ciutat de la Justícia per demanar l'alliberament dels detinguts. Molts venien de l'acampada permanent que l'independentisme manté a l'Arc del Triomf. Precisament, protestes com aquestes són la justificació del ministre del Interior per comunicar a la Generalitat que reforça la presència de Policia Nacional i Guardia Civil a Catalunya.

Guardia Civil i Mossos han confirmat la detenció a la localitat de Vinaròs, a Castelló, d'un jove de 24 anys de nacionalitat marroquí per la seva relació amb els atemptats de Barcelona i Cambrils. Sembla que hauria tingut contactes amb membres de la cèl·lula terrorista i els hauria ajudat a comprar material per fer explosius.

L'Espanyol treu un valuós punt a Vila-real i aconsegueix deixar la porteria a zero per primer cop aquesta temporada. Mentre, la sisena jornada ja comença demà, amb l'estrena d'un nou derbi català, el que jugaran el Girona i el Barça a Montilivi. Muniesa es volia enfrontar per primer cop al seu amic Sergi Roberto, però finalment no podrà per una inoportuna lesió muscular.

ANUNCI INESPERAT. LA GENERALITAT CESSA AL NÚMERO 2 DE JUNQUERAS PERQUÈ NO PAGUI LA MULTA DEL TC.

PER LES PROTESTES. EL MINISTRE DE L'INTERIOR COMUNICA AL GOVERN QUE REFORÇA LA PRESÈNCIA POLICIAL A CATALUNYA.

DETINGUT A VINARÒS. PER LA SEVA PRESUMPTA RELACIÓ AMB ELS ATEMPTATS DE BARCELONA I CAMBRILS.

SENSE ATURADOR. L'ESPANYOL S'ENDÚ UN PUNT DE VILA-REAL, MENTRE GIRONA I BARÇA JA PREPAREN UN NOU DERBI CATALÀ.

El ministro portavoz del Gobierno, Íñigo Méndez de Vigo, ha negado que el Gobierno desconfie de los Mossos d'Esquadra y ha argumentado que el envio de más agentes de Policía Nacional y Guardia Civil responde únicamente a que se están produciendo muchas "manifestaciones tumultuosas" por lo que, consideran, es preciso más personal de las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad para dar apoyo a la policia autonómica.

L'independentisme continua al carrer desprès de l'actuació policial d'ahir contra el referendum suspès pel Constitucional... L'epicentre de la concentració és hores d'ara davant del Tribunal Superior de Justicia...

Volen quedar-s'hi, diuen, fins que no s'alliberin tots els alts càrrecs de la Generalitat detinguts ahir. Dels 14 arrestats, 8 ja han quedat amb llibertat amb càrrecs...Els dos homes forts del Vicepresident Junqueras continuen, però, en dependencies policials.

El Vicepresident Junqueras, reconeix que s'alteren els plans per l'1 d'octubre...I l'executiu de Rajoy, obre una porta al diàleg, però amb condicions... La negociació sembla ara per ara complicada, i més aviat els focus estan posats en l'endemà de l'1 octubre... És possible el diàleg desprès de tot el que ha passat? Una pregunta que abordarem desde la nostra taula d'anàlisi amb Ferran Espada, Andreu Mayayo i Joaquim Coll.

Fa uns moments, el president Puigdemont ha difós avui a través de Twitter un enllaç en el qual els ciutadans poden consultar a quin col·legi electoral podran votar l'1 d'octubre. D'aquesta forma, un dia després de l'operació de la Guàrdia Civil contra els organitzadors del referèndum, el Govern tira pel dret posa en marxa un web que revela el llistat de locals de votació. La consellera Borràs ho emmarca en una situació de normalitat.