Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La Fiscalia ordena als mossos d'esquadra precintar els col.legis electorals, aquest divendres, per evitar que es celebri el referendum suspès...la instrucció implica que els punts de votació estaran sota el control policial fins diumenge a les 9 del vespre. El Govern català, però manté el pols.

Queden 4 dies per l'1 d'octubre i el Govern insisteix que el referendum es farà, però no aclareix com ...El que si sabem és que s'han fet arribar algunes notificacions a ciutadans per formar part de les meses electorals. El termini que havia donat la sindicatura electoral, disolta des de divendres, acaba avui. I els mossos han acatat l'ordre de la fiscalia i han començat a identificar als responsables dels col.legis electorals i a avisar-los de les conseqüències penals de col.laborar amb el referendum.

El paper de la policia catalana serà clau en el desenllaç de l'1 d'octubre...Quines conseqüències tindrà la instrucció de la fisclaia de precintar els punts de votació? Ho analitzarem desde la nostra taula amb Sara Gonzàlez, Milagros Pérez Oliva i Rafa López.

I a tot això el President del Govern està avui a Washington per reunir-se amb Donald Trump. Les relacions entre tots dos paisos i l'agenda internacional...centraran l'agenda de la primera trobada entre Rajoy i Trump, però s'espera que la casa Blanca es pronuncii sobre el conflicte català, donant suport a una Espanya unida en la linia que ja va fer Obama. Ja veurem quines són exactament les paraules...El que sí se sap és que Rajoy ha avançat la seva tornada a Espanya per poder estar aquí l'1 d'octubre.

El catedrático de Estudios Norteamericanos del Instituto Franklin de la Universidad de Alcalá de Henares en Madrid, José Antonio Gurpegui, ha afirmado en Las mañanas de RNE que las declaraciones del presidente de Estados Unidos, Donald Trump, sobre Cataluña han sido "muy poco políticas". "La lectura que hago de ello es que el asunto de Cataluña a Donald Trump no le interesa [...] Parecía que estaba improvisando la respuesta ante un tema que ni le va ni le viene", ha subrayado.

El presidente de EEUU, Donald Trump, ha dicho que "España es un gran país y debería permanecer unido", en referencia al referéndum por la independencia que pretende celebrar el Gobierno de Cataluña el próximo domingo. Trump habló en una conferencia de prensa junto al jefe del Gobierno español, Mariano Rajoy, desde la Rosaleda de la Casa Blanca tras el almuerzo de trabajo que ambos mantuvieron.

Rajoy ha añadido que el referéndum convocado por la Generalitat para el 1 de octubre "un disparate" y no se puede celebrar. "Lo que puede haber es alboroto, ruido, pero no puede haber un referéndum válido, democrático y con un mínimo de garantías". Para el presidente del Gobierno, "lo sensato es volver al sentido común y terminar ya con toda esta historia, que lo único que hace es generar división y tensiones".

  • Els mossos d'esquadra ja haurien començat a aplicar la instrucció de la Fiscalia per advertir els responsables dels centres de votació dels delictes que podrien cometre si col·laboren amb el referèndum de l'1 d'octubre suspès pel Constitucional. Aquesta serà un dels punts clau en la reunió que aquesta tarda mantenen generalitat i els sindicats dels funcionaris, RUBÉN URDIALES./ Els sindicats de l'ensenyament volen que la Generalitat els garanteixi la seguretat de funcionaris i treballadors.
  • La Guardia Civil treballa en el tancament d'uns 140 webs a interne per difondre continguts proreferendum. Respón així a l'ordre del TSJC que va autoritzar el bloqueig de pàgines i dominis que promoguessin la consulta tot i la suspensió del Constitucional. / En aquesta situació el govern català manté la celebració del referèndum i diu que treballa perque es faci amb plena normalitat.
  • Mentre Mariano Rajoy és a Washington on es reunirà amb el president Trump, aquí el ministre de Justícia assegura que una eventual declaració unilateral d'independència no té cabuda en democràcia. El ministre ha insistit a la Generalitat que abandoni els seus plans perquè, diu, estan dividint els catalans./ També n'ha parlat el líder del PSOE. Sánchez ha descartat també formar un bloc amb el PP, tal i com havia demanat l'expresident de la Junta d'Extremadura, Rodríguez Ibarra./ Mentrestant la ministra de sanitat, Dolors Montserrat, nega que el referèndum de l'1 d'octubre tingui res a veure amb l'ajornament de la presentació pública de la candidatura de Barcelona com a seu de l'Agència Europea del Medicament.
  • Els mossos han localitzat a al pantà de Susqueda dos cadàvers que, segons la investigació, serien els de la parella despareguda fa un mes a la zona.
  • El Barça ja és a Lisboa on demà mirarà de refermar el lideratge de la Champions davant l'Sporting de Portugal./ Doncs a l'Sporting va començar a despuntar Cristiano Ronaldo que aquest vespre reapareixerà a la Champions al camp del Borussia Dortmund
  • Els Rolling Stones ompliran demà el Sant Jordi en una parada de la seva gira NO FILTER TOUR.... Serà el seu únic concert a Espanya

Ovidi y Álvaro, Álvaro y Ovidi. Estos dos hermanos son el alma de la banda valenciana elegida por sus satánicas majestades. Llevan 10 años en los escenarios, seis como los Zigarros. Ya fueron teloneros de ACDC, su primera experiencia ante 40.000 personas, y empieza a ser más fácil decir con quien no han compartido escenario en España. Sin etiquetas ni poses. Solo Rock and Roll.

Los Mossos d'Esquadra han localizado dos cadáveres, todavía sin identificar, en el interior del pantano de Susqueda, en una zona donde buscaban a los dos jóvenes de la comarca del Maresme (Barcelona) desaparecidos desde el pasado 24 de agosto. Hasta hoy solo había aparecido hundido el coche de la pareja. El hallazgo ha tenido lugar en una zona en la que los agentes buscaban a Marc y Paula después de su desaparición el 24 de agosto.

Localitzats al pantà de Susqueda els cadàvers de dues persones. Els Mossos han confirmat fa una hora que la Unitat Aquàtica ha trobat dins l'aigua dos cossos i que ja s'està treballant en la seva identificació. Una noticia que arriba quan ja fa un mes que es busca per la zona a la parella de joves del Maresme desapareguda, el cotxe del qual ja s'havia trobat enfonsat a la zona.

La Generalitat manté el desafiament i afirma que ja hauria enviat les notificacions informant als membres de les meses electorals. Mentrestant, els Mossos afirmen que ja han començat a aplicar les instruccions de la fiscalia per advertir dels delictes que cometrien els responsables dels centres de votació si col·laboren amb el referèndum suspès. A les 16 els sindicats es reuniran amb la Generalitat per exigir que mantinguin totes les garanties de funcionaris i treballadors.

A tot això  màxima expectació per la trobada que aquesta tarda mantindran a Washington el president Rajoy i Donald Trump. Tot i que, oficialment, el tema català no està sobre la taula, no es descarta algun pronunciament per part del president dels Estats Units.

El Barça ja és a Lisboa on demà mirarà de refermar contra l'Sporting de Portugal el liderat del seu grup de Champions. Semedo i Deulofeu, novetats en un viatge plàcid. Res a veure, amb el del Divina Joventut per arribar a la ciutat finlandesa de Joensuu. El partit que havien de jugar avui s'ha ajornat fins demà ja que no han pogut volar des de Hèlsinki i ara estan fent per carretera els 400 quilòmetres entre les dues ciutats.

Ja són a Barcelona i hem xerrat amb un d'ells Els Rolling Stones actuen demà a l'Estadi Olímpic i hem compartit uns minuts amb Roonie Wood, el guitarrista de la banda. Ens ensenyarà la seva altra passió: la pintura. Un passió amb la qual il·lustra la vida del grup i de les superestrelles del rock.

PANTÀ DE SUSQUEDA. ELS MOSSOS LOCALITZEN DOS CADÀVERS A LA ZONA ON ES BUSCAVA A LA PARELLA DESPAREGUDA.

LES ESCOLES I L'1-O. ELS MOSSOS JA INVESTIGARIEN ELS COL·LEGIS I ELS SINDICATS DEMANEN GARANTIES.

TROBADA A WASHINGTON. MARIANO RAJOY S'ENTREVISTA AMB DONALD TRUMP AMB EL DEBAT SOBRE EL REFERÈNDUM DE FONS.

VIATGES DE CHAMPIONS. EL BARÇA JA ÉS A LISBOA AMB SEMEDO I DEULOFEU I EL JOVENTUT VIU UNA ODISSEA PER ARRIBAR A JOENSUU.

ROLLING STONES. ROONIE WOOD PRESENTA EL SEU LLIBRE DEPINTURES ABANS DEL CONCERT DE DEMÀ.