Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El ministro de Energía, Turismo y Agenda Digital, Álvaro Nadal, ha subrayado en Las mañanas de RNE el rechazo al procés en el exterior. Al ser preguntado por la reunión entre el presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, y el presidente de Estados Unidos, Donald Trump, ha insistido en que la comunidad internacional "respeta la Constitución Española".

"Fuera de España, todo el mundo lo ve clarísimo. Tanto la Unión Europea como Estados Unidos y los demás países democráticos y avanzados tienen claro que en España hay una Constitución y hay que cumplirla", ha asegurado el ministro en la radio pública.

Els comandaments de mossos, Guardia Civil i policia Nacional estan reunits a aquesta hora a la delegació del Govern, en la primera reunió de coordinació policial de cara a impedir l'1 d'octubre...Finalment el màxim comandament dels mossos, Josep LLuís Trapero no hi ha assistit...Ha delegat la representació en un altre responsable de la policia catalana..La trobada está dirigida pel coronel Pérez de los Cobos, desprès que dissabte assumís el mandat del Fiscal de coordinar els tres cossos. Una decisió amb la que la Generalitat no està d'acord.

La conselleria d'Interior rebutja el commandament unic centralitzat per l'1 octubre...i busca la manera d'evitar-lo. Previsiblement demà el Major Trapero podria assistir a una nova reunió dels tres cossos policials, aquesta vegada amb la Fiscalia i presentar les seves argumentacions...

Mentrestant, continuen les diligencies i la investigació judicial contra els alcaldes acusats de col.laborar amb el referendum suspès... L'escalada de tensió marca l'inici d'una setmana decisiva, queden nomès 5 dies per l'1 d'octubre...i els cossos policials no escapen de la pressió, perquè el seu paper pot ser determinant...Ho analitzarem tot plegat desde la nostra taula amb Joan Manel Tresserras, Gemma Ubasart i Joan López Alegre.

El Tribunal de Comptes demana una fiança total de 5,2 milions d'euros a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs per haver tirat endavant amb diners públics la consulta del 9N tot i la suspensió del Constitucional. El Tribunal responsabilitza l'expresident de totes les despeses, però això no vol dir que ho hagi de pagar tot ell. Tenen 15 dies per fer efectiva la fiança sinó els podrien embargar els béns. La defensa de Mas i els exconsellers no hi estan d'acord i recorreran.

Sortida dels últims detinguts en la operació anti-referèndum d'abans d'ahir. Avui han passat a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs. El jutge els acusa de desobediència, prevaricació i malversació...però descarta el delicte de sedició. Els alts càrrecs del Govern, entre ells LLuis Salvadó i Josep Maria Jové han estat rebuts per centenars de persones concentrades davant la ciutat de la justicia.

Hores abans que quedessin en llibertat, el Govern havia cessat a Josep Maria Jové per evitar-li, diuen, la multa de 12mil euros diaris que li va posar el Constitucional.

L'executiu també ha demanat a la sindicatura electoral que es disolgui, ja els seus membres també s'enfronten a sancions de l'alt Tribunal. El Portaveu del Govern justificava així la destitució del número dos d'economia.

Amb l'alliberament dels detinguts la concentració independentista davant del Tribunal Superior de Justicia ha quedat desconvocada ....pero la mobilització no s'atura, uns 3mil estudiants han ocupat de forma permanent el rectorat de la universitat de Barcelona per defensar el referendum... mentre la maquinaria judicial també avança i suma un nou front.

Una denuncia per sedició arran dels incidents durant les concentracions per la operació policial de dimecres, on s'apunta contra l'ANC i Omnium, les entitats convocants.....Nous elements que afegeixen més tensió a una setmana intensa.

Com afectarà tot això als plans de la Generalitat? pregunta que passarem per la nostra taula d'anàlisi amb Daniel Condemines, Toni Bolaño i Nacho martin Blanco.

Los Mossos d'Esquadra insisten en que van a cumplir las órdenes de jueces y fiscales. Así lo ha dicho en Las mañanas de RNE Valentín Anadón, portavoz del sindicato SAP-Fepol, que ha asegurado, además, que acatarán la coordinación de Interior si no va más allá.

"Nosotros, evidentemente, como sindicato mayoritario de los Mossos d'Esquadra, respecto de la coordinación no tenemos ningún problema, pero otra cosa diferente sería la intervención del cuerpo, extemo este que ha sido incluso negado por la propia orden del Mayor, y en ese sentido, una intervención lógicamente no la veríamos adecuada, sería francamente desproporcionada", ha explicado.

La Fiscalía ha pedido a los Mossos d'Esquadra que identifiquen a los responsables de los centros designados para la votacion el 1 de octubre. El responsable de los Mossos no ha acudido a la primera reunión para coordinar la actuación de los mandos policiales en Cataluña contra el referéndum suspendido por el Constitucional. Ha envíado a su número tres. La policía autónoma catalana quiere que esa coordinación la haga su Junta de Seguridad y no Interior.

El documental "Aires al cim" mostra com 12 persones de Tiana ballen la sardana Tiana al cim de l'agulla Gorra Marinera de Montserrat. Van trigar mesos, ja que no tots els sardanistes són escaladors, ni tots els escaladors saben ballar sardanes.
 

El Tribunal de Comptes demana 5,2 milions d'euros a Artur Mas, Joana Ortega, Irena Rigau i Francesc Homs per haver tirat endavant amb diners públics la consulta del 9N tot i la suspensió del Constitucional. Aquest matí ho han comunicat als representants de tots quatre a la seu de la institució a Madrid. Recordem que tots ells estan inhabilitats per prevaricació i desobediència.

El coronel de la Guardia Civil, Diego Pérez de los Cobos,  presidirà aquesta tarda a la seu de la Delegació del govern la primera reunió per coordinar la lluita dels cossos i forces de seguretat contra els preparatius del referèndum tot i la suspensió del Constitucional. Veurem com actuen els responsables dels Mossos que, des del primer moment, han posat en dubte que sigui el ministeri qui faci aquesta tasca.

Més enllà de tot el que fa referència al referèndum, avui destacarem  que des de fa un mes estan desapareguts els dos joves del Maresme el cotxe dels quals es va trobar dins del pantà de Susqueda. Encara hi ha moltes incògnites i els Mossos només confirmen que el vehicle no va caure de forma accidental i que totes les possibilitats segueixen obertes.

Jornada festiva a Barcelona que tancarà la Mercè d'aquest any amb el piromusical a Montjuïch que retrà homenatge a les víctimes del atemptats del 17 d'agost. Un acte que tindrà mesures de seguretat especials ja que és la cita més multitudinària de les festes.

El Barça aparca la lliga on és líder destacat i ja ha començat a preparar el duel de dimecres de Champions al camp de l'Sporting de Portugal. Objectiu: seguir la dinàmica triomfant que està demostrant en un campionat de lliga on l'Espanyol es situà dotzè després de golejar, 4-1, al Deportivo de la Corunya a Cornellà-El Prat.

El temps. Per aquesta tarda, cap a l'interior i també al Pirineu està previst que les nuvolades vagin en augment.  I esperem un vespre amb pluja i alguna tempesta tant al nord de Barcelona com també a les comarques Gironines.  Per demà dimarts, tot i que la inestabilitat anirà a menys , al matí encara esperem alguns ruixats a la costa de Barcelona mentre que a les comarques de l'interior s'imposarà el predomini del sol.

 

Tribunal de Comptes. Reclama 5,2 milions d’euros a Mas, Ortega, Rigau i Homs per haver fet el 9-N amb diners públics.

Reunió policial per l’1-O. Primera trobada de tots els cossos sota la coordinació del ministeri de l’interior.

Sense novetats. Un mes de la desaparició dels joves del Maresme al pantà de Susqueda.

Festes de la Mercè. El piromusical recordarà a les víctimes dels atemptats del 17 d’agost.

I l’Espanyol, refet. El Barça ja pensa en la Champions on l’espera l’Sporting portuguès contra qui vol seguir la ratxa.

El portavoz del Gobierno, Íñigo Méndez de Vigo, está convencido de que los Mossos d'Esquadra harán cumplir la ley en Cataluña. Tal como ha subrayado en una entrevista en Las mañanas de RNE, la policía autonómica representa a todos los catalanes.

"Estoy completamente convencido de que las fuerzas y cuerpos de seguridad cumplen con la ley porque es su obligación, y que hacer cumplir la ley es aquello para lo que ejercen su función y estoy completamente seguro de que lo harán", ha explicado.

És la concentració d'aquest matí a la plaça Universitat de Barcelona. L'ANC i Òmnium han repartit paparetes per a l'1 d'octubre i han enganxat cartells per demanar que es pugui votar. Des del PP insisteixen en què els dirigents independentistes hauran de donar explicacions per la fractura que, diuen, ha provocat el referèndum.

A una setmana per l'1 d'octubre la situació és tensa però es manté la cordialitat entre els representants polítics i institucionals. Ho hem vist aquest matí a la missa de la Mercè en què han coincidit el president Puigdemont i l'inspector general de l'exèrcit. A la homilia, l'arquebisbe Omella ha demanat seny als dirigents polítics.

Avui ens fixarem en un fenòmen a l'alça els darrers anys, l'increment del nombre de bessons. La seva taxa de naixement és d'un 4%, una de les més altes del món. I la principal causa: l'aplicació de tractaments en reproducció assistida.

El Barça va marxar anit de Girona a 7 punts del Reial Madrid. La mala sort va acompanyar als gironins que es van fer 2 dels 3 gols en pròpia porta. El partit va deixar una imatge ben curiosa: la de Maffeo perseguint per tot el camp a Leo Messi.

I anit, 80MIL persones van gaudir dels concerts de la Mercè a la platja del Bogatell. Hi van actuar els Manel, Txarango i Buhos...Aquesta nit hi haurà la segona jornada de concerts a la platja.