Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • OPERACIÓ A GIRONA BUSQUEN INFORMACIÓ SOBRE UN PRESUMPTE FRAU EN LA GESTIÓ DE L'EMPRESA MIXTA D'AIGÜES
  • BUSQUEN MATERIAL DE L'0
  • ALCALDES A LA FISCALIA: ELS 3 PRIMERS EN COMPARÈIXER S'HAN ACOLLIT AL SEU DRET A NO DECLARAR
  • PRESSIÓ MUNICIPAL: PSC, CIUTADANS I PP DENUNCIEN EL CARTELL DE LLEIDA ON S'ASSENYALA ALS REGIDORS DEL TRIPARTIT
  • EL PRESIDENT, A 'EL RONDO': BARTOMEU INSISTEIX QUE NO PERILLA LA CONTINUÏTAT DE MESSI I INIESTA I VEU INNECESSÀRIA LA MOCIÓ DE CENSURA

Los alcaldes de Mollerussa (Lleida), Marc Solsona -también diputado del Parlament-, de Oliana (Lleida), Miquel Sala, y de El Pont de Suert (Lleida), José Antonio Troguet, los tres primeros regidores que habían sido citados por la Fiscalía por respaldar el referéndum soberanista con la cesión de locales, se han acogido este martes a su derecho a no declarar, según informan fuentes jurídicas.

La concejal del PP en el Ayuntamiento de Lleida Dolors López, uno de los rostros que aparece en los carteles que ha distribuido Arran con el lema "Señalémosles", ha expresado en Las mañanas de RNE su consternación por lo que está ocurriendo en Cataluña.

"Los que van en contra del Estado de Derecho y van en contra de la democracia señalan a aquellos que estamos defendiendo, en unos momentos que yo creo que son especialmente difíciles, estamos defendiendo eso, la democracia y el Estado de Derecho que nos ampara a todos, también a esos radicales que nos señalan", ha afirmado.

Un hombre de origen paquistaní ha sido detenido en Lleida por su presunta vinculación con el terrorismo yihadista. La Guardia Civil registra su domicilio. A través de sus perfiles en redes sociales consumía y distribuía material yihadista haciendo un llamamiento a la yihad.

La secretaria de Igualdad del PSOE, Carmen Calvo, ha subrayado en Las mañanas de RNE que su partido apoya al cien por cien al Gobierno frente al desafío soberanista en Cataluña, pero ha reiterado que es al Ejecutivo a quien le corresponde tomar decisiones. Defiende así que desde Ferraz no se apoya la activación del artículo 155.

"No nos parece un escenario la suspensión de la autonomía, creo que el Gobierno tiene muchos mecanismos y lo está haciendo, así que yo creo que no hemos cambiado de posición, entre otras cosas porque el seguir hablando del 155 le da también alas", ha explicado.

La portavoz nacional de Ciudadanos y líder del partido en Cataluña, Inés Arrimadas, insiste en reclamar al PP y al PSC que aparquen "la calculadora electoral y accedan a presentar junto a su partido una moción de censura contra el presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, para contribuir así desde la política a parar "el golpe a la democracia" que supone el referéndum ilegal del 1 de octubre.

"Hay que pensar en el futuro y ganar a los separatistas en las urnas", ha argumentado en una entrevista en La Noche en 24h.

Ante la situación actual en Cataluña, la líder de la oposición al Govern de Puigdemont cree que "la única herramienta política que tenemos en la oposición es una moción de censura para convocar elecciones". Sin embargo, ha señalado que "sorprendentemente, los partidos constitucionalistas no quieren sumarse" aunque coincidan "en el fondo" de que lo mejor es que haya unas elecciones autonómicas anticipadas, y lo achaca al "cálculo electoral" de PP y PSC.

"Como líder de la oposición, tengo la obligación moral, personal y política de presentar esta moción de censura. No voy a arrojar la toalla ni a cruzarme de brazos", ha proclamado Arrimadas. "No sé qué tiene que pasar en Cataluña para que los partidos constitucionalistas dejen de pensar en quién va a ser líder de la oposición y trabajar en la única herramienta que tenemos para abrir de nuevo el Parlament", ha dicho.

Por eso, pide a estos partidos "responsabilidad" y "que se olviden de protagonismos y de calculadoras electorales". Y ha afirmado que, ante un PP y PSC que nunca han tenido un proyecto de liderazgo para Cataluña, es Ciudadanos actualmente "el único partido en condiciones de liderar una alternativa" al proyecto político de los separatistas.

El sindicato de funcacionarios CSIF ha denunciado presiones a policías locales y recomendaciones por parte de la Generalitat al personal docente para que colaboren con el referéndum del 1 de octubre. El portavoz del PSOE, Óscar Puente, y el del PP, Pablo Casado, han coincidido este lunes en considerar como "inadmisibles" las presiones que están recibiendo los funcionarios.

Por el contrario, el conseller de Empresa ve "la presión institucional política" sobre los funcionarios "perfectamente conllevable".

La Generalitat intenta impedir que el Govern assumeixi el control de part dels comptes de l'executiu català i avui ha presentat un recurs al Tribunal Suprem que inclou una petició de suspensió cautelar. És la reacció de la Generalitat quan queden menys de 24 hores perquè s'esgoti el termini que el ministre Montoro havia donat per iniciar la intervenció del 80% de les finances catalanes. El Vicepresident Junqueras acusa al Govern espanyol d'aplicar l'article 155 de la Constitució, la suspensió de l'autonomia, de forma encoberta.

Queden menys de 2 setmanes per l'1 d'octubre i la tensió entre el Govern català i l'espanyol no para de crèixer. A l'espera del que decideixi el Suprem, Demà es podria formalitzar la intervenció dels comptes. Avui mateix, el Ministeri d'Hisenda s'ha reunit amb els bancs per explicar-los com l'han d'aplicar.

Mentrestant, el front judicial i policial per aturar el referendum va fent camí i s'afegeix una nova via: l'agencia de protecció de dades espanyola obre una investigació per un suposat ús il.legal de les dades per crear el cens electoral. En aquest escenari, apareix un moviment politic: Podemos proposa una mesa de diàleg per forçar l'executiu de Rajoy a pactar un referendum. Queda alguna possibilitat de reconduir el xoc de trens abans de l'1 octubre? pregunta que passarem per la nostra taula d'anàlisi, amb sara González, Astrid Barrio i Joan Lopez Alegre. Benvinguts a Vespre 24.

El govern de la Generalitat ha presentat un recurs al Tribunal Suprem per intentar aturar la intervenció de part dels seus comptes. Unes mesures anunciades pel ministre d'hisenda el passat divendres i que implicarien que el govern es faci carrec, entre d'altres, del pagament de les nòmines i dels serveis bàsics a Catalunya./ L'oposició ha criticat l'actitud de la Generalitat davant l'actuació del ministre Montoro.

Demà començaran a declarar davant els tribunals els alcaldes investigats per donar a suport a l'1 d'octubre... i el primer a fer-ho serà l'alcalde de Mollerussa, que també és diputat al Parlament i, per tant, aforat. Mentrestant avui el Tribunal Superior de Justíca de Catalunya ha admès a tramit la querella contra els presidents de les assocaicions municipalistes: Neus Lloveras, de l'AMI, i Miquel Buch de L'ACM. De moment només per desoberdiència ja que el tribunal descarta per ara els delictes de prevaricació i malversació.

De la seva banda la Guàrdia Civil ha confiscat més de 100.000 díptics publicitaris del referèndum de l'1O./ I a Barcelona, TMB ha retirat ja tota la cartelleria relacionada amb el referèndum d'autobusos i del metro, on asseguren que ja s'havia exhaurit el temps que havia contractat l'ANC

L'ajuntament de Barcelona ha incorporat noves realitat al seu pla de drogues. D'una banda, la preocupació pels joves engaxats a les tecnologies, que calculen en un 3 per cent, i pels que mesclen consum de drogues i sexe. Se sumen a les ja habituals.... que fa temps que tracten en centres integrats als barris./ Aquest migdia s'ha fet a Madrid i ha quedat vist per sentència el judici de la demanda presentada per Pilar Abel per ser reconeguda filla de Salvador Dalí.

El Barça rep demà l'Eibar en la jornada intersetmanal de la Lliga amb l'objectiu de reafirmar el liderat de primera. Serà el primer partit sense Dembélé que s'haurà d'estar uns quatre mesos de baixa... Avui ja ha marxat cap a Finlàndia on demà l'operen./ A Montilivi, el Girona va deixar escapar ahir tres punts a casa contra el Sevilla. Els gironins vanfallar un penal i ven mostrar una preocupant falta de gol.

És la decepció del seguidors de Lady Gaga que fa temps que esperaven al Sant Jordi els concerts de dijous i divendres i que a primera han sabut que la cantant ajorna fins a principis del 2018./Aquests dies es celebra a Barcelona el LYCHHE FILM FESTIVAL, el primer festival de cinema fet a la Xina