Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Independencia Cataluña: El pulso continúa en Cataluña a dos semanas del referéndum convocado el 1 de octubre y suspendido por el Tribunal Constitucional. La Generalitat ha activado una cuenta en Twitter para informar sobre todo lo relacionado con la consulta tras el bloqueo judicial a las páginas web mientras continúan los registros e incautaciones de material electoral por parte de la Guardia Civil.

És la reivindicació dels 700 alcaldes citats a declarar pel referèndum. Aquest matí s'han concentrat a Barcelona per demostrar la seva determinació per deixar votar l'1 d'octubre. A la Generalitat els ha rebut Carles Puigdemont. El president ha respost a Mariano Rajoy dient-li que no subestimi la força del poble de Catalunya.

Una estona abans Ada Colau ha rebut els alcaldes a l'ajuntament. L'alcaldessa de Barcelona ha qualificat de vergonya que l'Estat intimidi alcaldes i mitjans de comunicació favorables al referèndum. I ha assegurat que l'Estat es trobarà una resposta unitària a Catalunya en defensa del dret a decidir.

21 persones han resultat ferides aquest matí a Barcelona arran d'un incendi en un forn de pa. Entre els ferits, n'hi ha un en estat crític i vuit menys greus per inhalació de fum. El foc l'ha originat una explosió i ara se n'estant investigant les causes.

Encara queden CINC dies d'estiu però avui ja hem vist les primeres nevades. El descens accelerat de les temperatures ens ha deixat imatges com aquesta de Vallter, amb neu i paisatges enfarinats per sobre dels 1800 metres.

Amb aquest fred ja hi ha molta gent avançant el canvi de roba a l'armari... avui us explicarem alguns secrets per tenir-lo endreçat i aprofitar al màxim totes les peces.

Als esports, a un quart de cinc el Barça visita el camp del Getafe amb l'objectiu de refermar el liderat.Tot i no convocar Aleix Vidal i Alcácer, entre d'altres, Ernesto Valverde podria fer rotacions. Pel que fa a Messi, intentarà mantenir la seva bona ratxa: ja ha fet 8 gols en sis partits.

A la segona meitat de l'Informatiu recordarem la millor veu lírica del segle 20. Avui fa 40 anys de la mort de Maria Callas. La soprano va triomfar a tots els grans teatres del món...veu i tècnica prodigiosos, caràcter fort i una vida sentimental marcada pel desengany amorós amb Onassis.

 

 

 

Amb aquest fred molta gent està pensant ja en fer el canvi de roba a l'armari. És una tasca de vegades feixuga que els experts recomanen fer per treure partit de tot el què comprem. I és que alguns estudis alerten que només ens posem el 20 per cent de la roba que tenim.

Demà farà un mes dels atemptats de Barcelona i Cambrils que van deixar 15 morts i més de 100 ferits. El departament de Salut ha informat avui que ja no hi ha ferits greus ingressats pels atemptats, i a l'hospital només en queden 4 de ferits menys greus. De com ha viscut aquests mesos la comunitat musulmana en parlem avui a l'entrevista amb Míriam Hatibi, portaveu de la Fundació IBn Battuta, que vetlla per potenciar l'intercanvi cultural i social entre el Marroc i Espanya.

Just al davant de l'estació de tren de Girona, Elian Chali ha pintat la façana posterior d'aquest edifici amb composicions geomètriques i colors primaris. És la primera obra d'aquest reconegut i sol.licitat artista argentí a Catalunya, que per fi enguany ha pogut trobar un forat a l'agenda per participar en aquest festival d'art urbà.

21 personas han resultado heridas como consecuencia de una fuerte explosión que se ha producido en una panadería de Barcelona entre las siete y las ocho de la mañana. La explosión de la caldera del horno de ese establecimiento ha provocado doce heridos leves, ocho de carácter menos grave y uno de ellos crítico, la mayoría de ellos por inhalación de humo.

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, ha avisado al Govern de que no puede aceptar negociar el referéndum porque sería "una irresponsabilidad" y que ya se lo han advertido antes. "Están cometiendo un error y nos van a obligar a lo que no queremos llegar", ha señalado el jefe del Ejecutivo en su intervención ante la Junta Directiva del PP, reunida este viernes en Cataluña.

  • El Gobierno pagará directamente a los proveedores de los servicios esenciales
  • Da al Govern un 48 horas de plazo antes de intervenir las cuentas de la Generalitat
  • Pide a los bancos que comuniquen a la Fiscalía cualquier irregularidad
  • No podrá endeudarse sin el permiso del Consejo de Ministros
  • Desde el Govern avisan de una "batalla jurídica" contra la medida

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, ha avisado a la Generalitat de Cataluña de que si en un plazo de 48 horas no hay "un compromiso de cumplimiento de la ley desde ahora los pagos de la Generalitat los hará el Gobierno de España", en alusión a las nuevas medidas aprobadas este viernes por el Consejo de Ministros que prevén intervenir las Cuentas del Gobierno catalán.

  • El govern espanyol pagarà directament les nòmines dels treballadors públics catalans i també les despeses de serveis socials, sanitat i ensenyament. Ho acaba de fer públic el ministre Montoro. Una mesura que arriba després que ahir, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, comuniqués al govern que deixarà de respondre als requeriments setmanals d'informació
  • L'altre focus de l'actualitat d'avui és la carta que Puigdemont, Junqueras, Forcadell i Colau han enviat a Rajoy i el rei Felip en el que insten a buscar una solució negociada a la situació actual. Els 4 signants ofereixen diàleg obert i sense condicions... Retreuen al president del govern que respongui NO, a tot./ L'actuació judicial no s'atura i avui la fiscalia ha ordenat que s'investigui i es citi a declarar als alcaldes aforats que donen suport al referèndum. Es tracta dels batlles de Mollerusa, la Seu d'Urgell, Valls i Vilanova i la Geltru que són diputats al Parlament./ La Guàrdia Civil ha entrat aquest migdia a les impremtes Artyplan, a Sant Feliu de Llobregat, i Marc Martí, a l'Hospitalet.
  • Sobre el pacte entre l'ajuntament de Barcelona i la Generalitat per facilitar les votacions, Ciutadans i el PP reclamen coneixer el contingut que creuen podria comportar responsabilitats juríduqes per Colau./ I Catalunya en Comú crida a participar en el referèndum. És la decisió que han adoptat les bases en una consulta interna en la qual ha participat prop de 3.500 persones.
  • Des d'avui ja es pot tramitar la sol.licitud de la renda garantida de ciutadania. Un nou dret social aprovat pel Parlament que vol garantir que tothom tingui uns ingressos mínims mensuals. La prestació va de 564 euros a poc més de mil, en funció de les circumstàncies personals i familiars .
  • El Barça farà aquesta tarda l'últim entrenament abans de viatjar cap a Madrid on demà jugarà contra el Getafe a la Lliga, un equip que es manté a la meitat de la classificació.
  • Així comença CABARET, un clàssic del teatre musical que comença demà les funcions al Victòria de Barcelona.

La alcaldesa de Barcelona Ada Colau insiste en que su obligación es favorecer la participación en el referéndum del 1 de octubre como protesta a la situación de Cataluña y deja en manos de la Generalitat explicar los detalles del acuerdo para abrir centros de votación en Barcelona. Ciudadanos y PP desde la oposición le exigen que explique los detalles del pacto que consideran podrian conllevar resposabilidades jurídicas para la íalcaldesa.