Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Bajo el lema 'La Diada del sí', marchan a favor de la consulta soberanista del 1-O
  • La Guardia Urbana cifra en un millón los participantes y el Gobierno, en 350.000
  • Forman una gran cruz humana entre dibujos de urnas, palomas y esteladas
  • Puigdemont, Mas, Junqueras y Forcadell: es el "preámbulo del éxito del 1-O"
  • Así te hemos contado minuto a minuto la Diada 2017, por Silvia Quílez

L'independentisme ha tornat a fer una exhibició de força omplint el centre de Barcelona . Sisena mobilització multitudinària de la Diada marcada enguany per la convocatòria suspesa del referendum de l'1 d'octubre. Sota el lema la diada del sí, s'ha format un símbol de suma entre Passeig de Gràcia i Aragó, un més, que pels organitzadors representa les oportunitats d'una hipotètica Catalunya independent...La mobilització és pel Govern Català una demostració de que el referèndum és imparable.

De nou ha estat una manifestació multitudinària i festiva però que es produeix en un moment de màxima tensió política, en ple xoc entre l'Estat i la Generalitat. I quan la pressió s'estén als alcaldes. A només 20 dies del referèndum suspès, Govern i partits independentistes volen que la mobilització serveixi per fer una crida a la desobediència i legitimar així els seus plans.

Canviarà alguna cosa la manifestació independentista en aquesta recta final cap a l'1 d'octubre? Serà una de les preguntes que passarem per la nostra taula d'anàlisi amb Ferran Espada , Jordi Mercader i Joan López Alegre.

Vespre 24 s'estrena avui, i com és lògic, ho fem amb un monogràfic del que ha donat de sí aquesta Diada.

Després d'un cap de setmana de plena tardor, la setmana comença amb un dilluns gairebé estiuenc: sol, aquesta tarda algunes nuvolades al Pirineu i a la depressió central que poden deixar alguns ruixats, i una calor moderada. Demà, tindrem núvols a la costa (que de bon matí poden deixar alguns ruixats) i la resta del dia el cel estarà variable i la calor serà discreta.

Diada de l'11 de setembre marcada, com no podia ser d'una altra manera, per la proximitat de l'1 d'octubre i el referèndum suspès. La Generalitat i els partits independentistes han insistit avui en que la consulta es farà i han apel·lat a la mobilització per reivindicar la legitimitat de les seves intencions davant del que consideren amenaces de l'estat.

Una jornada en la que els partits de l'oposició no participaran en molts dels actes convocats. BETA Ciutadans i el Partit Popular de Catalunya acusen Puigdemont de posar en perill la convivència entre catalans. El PSC apel·la a la unitat davant dels qui busquen la divisió i els comuns, que no estaran a la mobilització de la tarda.

El paper dels ajuntaments continua al centre del debat. L'alcaldessa Colau ha dit que els consistori barceloní farà el possible per tal de garantir la participació al referèndum suspès. A Tarragona, l'alcalde ha estat increpat pels qui exigeixen que  cedeixi locals. Els sindicats majoritaris demanen garanties pels funcionaris i que totes les instruccions siguin per escrit.

Per sisè any consecutiu l'independentisme es mobilitzarà en una concentració amb forma de més al centre de Barcelona.

El Barça, líder a la lliga però amb una moció de censura en marxa, debuta demà a la Champions contra el seu botxí la temporada passada, la Juventus. Mentre, Barça i Espanyol han participat avui a la diada, amb la tradicional ofrena al monument a Rafael Casanova, i defugint dela polèmica sobre quina lliga jugarien en cas d'independència de Catalunya.

Després d'un cap de setmana de plena tardor, la setmana comença amb un dilluns gairebé estiuenc: sol, aquesta tarda algunes nuvolades al Pirineu i a la depressió central que poden deixar alguns ruixats, i una calor moderada. Demà, tindrem núvols a la costa (que de bon matí poden deixar alguns ruixats) i la resta del dia el cel estarà variable i la calor serà discreta.

Diada de Catalunya. Jornada marcada per la proximitat de l’1-O i la mobilització de l’independentisme.

Diada de Catalunya. L’oposició acusa la Generalitat de voler trencar la convivència entre catalans.

Els ajuntaments i l’1-O. Colau diu que vol fer possible la participació i escridassada a l’alcalde de Tarragona.

Manifestació independentista. Per sisè any consecutiu l’indepedentisme es mobilitzarà en una concentració amb forma de “més” al centre de Barcelona.

Arriba la Juve. Barça i Espanyol eviten pronunciar-se sobre a quina lliga jugarien en cas d’independència.

El temps. Demà, tindrem núvols a la costa (que de bon matí poden deixar alguns ruixats) i la resta del dia el cel estarà variable i la calor serà discreta.

La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, ha reiterado este lunes que hará "todo lo posible" para que los barceloneses puedan votar en el referéndum del 1 de octubre, aunque sin poner en peligro la "seguridad de la institución y de los trabajadores" municipales.

En la tradicional ofrenda floral al monumento a Rafael Casanova con motivo de la Diada del 11 de septiembre, tras encabezar la delegación del Ayuntamiento de Barcelona, Colau ha apostado por "hacer compatible el derecho de los ciudadanos a votar" con "garantizar" el derecho de los funcionarios a que "no se les ponga en riesgo".

La consulta independentista mide sus fuerzas con motivo de la Diada Nacional de Cataluña del 11 de septiembre.

El presidente del PP catalán, Xavier García Albiol, entrevistado en Las mañanas de RNE, ha dicho sentirse excluido de las celebraciones de la Diada y ha insistido en la necesidad de unidad de los constitucionalistas

"Dejemos de lado aquello que nos separa, aquellas diferencias, y avancemos en la defensa del Estado de Derecho en un momento excepcional como el que estamos viviendo en Cataluña", ha subrayado.