Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Setmana intensa en la configuració dels pactes post-electorals. Atents als moviments a Barcelona, mentre el govern demana al president en funcions Pedro Sánchez més valentia per asseure's a la taula i reprendre el diàleg.

L'Observatori contra l'Homofòbia alerta d'un augment de la violència contra les persones LGTBI durant aquest any. En clau sanitària el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia ha participat en el primer estudi positiu de teràpia personalitzada en càncer de pàncrees.

El govern català celebra a partir d'avui la sisena Setmana dels Horaris amb la que preten donar a coneixer els avantatges econòmics, ambientals i socials de la reforma horària.

El colectiu de repartidors demana a la inspecció de treball que actui d'ofici en el cas del repartidor de l'empresa Glovo atropellat mortalment dissabte a Barcelona. Els riders acusen a la plataforma de fomentar la inseguretat laboral amb el seu model.

Atents a les negociacions per la formació del futur govern municipal de Barcelona. Ernest Maragall es trasllada avui a la presó madrilenya de Soto del Real per reunir-se amb el cap de llista de Junts per Catalunya, Quim Forn.

Es el Dia Mundial Sense Tabac. El tabaquisme és una malaltia crònica addictiva que afecta al 23 per cent dels homes i al 19 per cent de les dones... Els professionals sanitaris demanen mesures legislatives per a reduir el nombre de fumadors.

Els esports avui marcats pel basquet. el Baxi Manresa ha perdut davant el Reial Madrid el primer del partit dels play off de quarts de final de la lliga ACB. Aquest vespre s'enfronten Barça i Joventut.
 

L'alcaldable d'ERC per Barcelona, Ernest Maragall i el seu equip mantenen contactes discrets amb Barcelona en Comú i Junts per Catalunya per intentar arribar a un acord d'investidura. Els Comuns volen parlar abans de les polítiques que es duran a terme. De moment diu que no es plantejen acceptar l'oferiment de Manuel Valls, de sumar els seus regidors als de Colau i als del socialista Collboni per evitar que la capital quedi en mans sobiranistes. 

Atents avui a Sitges on comença la trenta-cinquena edició de la Reunió del Cercle d'Economia que inaugura aquest dijous el president de la Generalitat Quim Torra i tancarà el president en funcions Pedro Sánchez.
 

La fiscalia manté els càrrecs i les peticions de penes pels líders del procés. En el judici que se segueix al Tribunal Suprem les parts han elevat a definitives les seves conclusions. Les acusacions mantenen els delictes de rebel.lió i sedició. El president de la Generalitat, Quim Torra, demanarà a la fiscalia formalment que retiri els càrrecs després del pronunciament del Grup de Treball de l'ONU contra les detencions arbitràries. En un document no vinculant sobre els casos de Junqueras, Sánchez y Cuixart, aquests experts apunten que se'ls ha empresonat per silenciar les seves proclames a favor de l'autodeterminació... Demana el seu alliberament immediat. El govern de l'Estat ha desautoritzat aquest document.

A Brussel.les el Parlament Europeu ha impedit a l'ex president Carles Puigdemont recollir una acreditació temporal com eurodiputat mentre no tingui l'acta que l'acredita com a tal. I a Barcelona ja s'han obert les converses entre ERC, Barcelona en Comú per una banda i ERC i Junts per Catalunya per l'altra per mirar de proclamar Ernest Maragall pròxim alcalde. Amb Manuel Valls pressionant perquè no sigui així l'escenari està més obert que mai.

Parlem de l'Espanyol que busca nou entrenador i del Primavera Sound que avui comença.
 

Escenari obert a l'Ajuntament de Barcelona, el republicà Ernest Maragall manté avui reunions formals amb Junts per Catalunya i Barcelona en Comú per mirar d'arribar a un acord d'investidura. De moment els comuns es neguen a pactar res amb els junters. Els comuns voldrien incloure al PSC, però el PSC i Esquerra mantenen el veto mutu.

Ernest Maragall obre avui formalment els contactes amb Barcelona en Comú i Junts per Catalunya per intentar un acord d'investidura previ a un acord de govern. Demana a un i altres que no parteixin d'exclusions mutues. Tancat el cicle electoral el govern diu que se sent reforçat i no veu riscos en la seva estabilitat. Avui per cert l'independentisme recupera la seva majoria al Parlament un cop Sánchez, Rull i Turull han renunciat a la seva acta en ser escollits diputats al Congrés. Com a diputats de la cambra tenien el vot suspès per part el jutge Llarena.

Al Tribunal Suprem continua el judici del procés de nou centrat en els videos aportats per les parts sobre les fets de la tardor de 2017. En clau esportiva Ernesto Valverde continuarà sent l'entrenador del Barça la temporada vinent, segons ha confirmat el president del club Josep Maria Bartomeu.

La alcaldesa y candidata de Barcelona en Comú a la reelección, Ada Colau, ha llamado a participar "masivamente" en las elecciones autonómicas y municipales para "conquistar el futuro de la ciudad" y "dar un gran mensaje de esperanza en un mundo que está en crisis".

El candidato de ERC, Ernest Margall, ha ejercido su derecho al voto con un mensaje “sobre la dignidad y el futuro de la ciudad”. El primero de los líderes en votar ha sido el socialista Jaume Collboni que ha hecho hincapié en que Barcelona se "juega mucho".

La número 2 de JxCat, Elsa Artadi, ha sido la segunda candidata a la alcaldía en acercarse a las urnas y ha animado a votar de forma masiva para “seguir haciendo historia”. Y el candidato de Ciudadanos, el exprimer ministro francés, Manuel Valls ha reiterado que espera que esta jornada sea "la del gran cambio" en la Ciudad Condal. 

Al posible escenario igualado ha aludido el candidato de ERC, Ernest Margall, que ha ejercido su derecho al voto con un mensaje “sobre la dignidad y el futuro de la ciudad”. Josep Bou (PP) ha confiado en un buen resultado para su formación y ha augurado que los 41 concejales estarán muy repartidos.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha de comunicar si l'exprofessor dels Maristes, Joaquin Benítez, entra a la presó, tal com demanen les víctimes d'abusos sexuals, les acusacions particulars i la Fiscalia. Destacarem també que les discoteques Carpe Diem, Pachá i Shoko del Front Marítim podrien tenir els dies comptats, ja que  els locals s'enfronten a un tancament de fins a mig any, que podria convertir-se en definitiu. I en esports, el Barça intentarà certificar, aquesta nit, la classificació per a la final de la Champions davant del Liverpool.