Enlaces accesibilidad

Fundació Ared, dones amb futur

  • Coneixerem la Fundació Ared, que treballa sobretot amb dones procedents de l'àmbit penitenciari i a qui ajuden a tenir una feina digna.
  • Coneixerem Patricia Arribálzaga que és tot un referent internacional en pastisseria creativa.
  • Max Oliva expert internacional en disseny i pensament creatiu ens explica tècniques d'aprenentatge que utilitzen a Finlàndia.

Per
Tinc una idea - 28/06/2015

Tinc una idea

El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2

A Catalunya hi ha nombroses entitats que s'enfronten diàriament a la pobresa i l'exclusió social. Avui coneixerem la Fundació Ared, que treballa sobretot amb dones procedents de l'àmbit penitenciari i a qui ajuden a tenir una feina digna. I coneixerem Patricia Arribálzaga que és tot un referent internacional en pastisseria creativa. Ens ha obert les portes del seu taller de pastisseria a Sitges i ens explica com fa aquests pastissos d'alta costura. I finalment Max Oliva expert internacional en disseny i pensament creatiu ens explica tècniques d'aprenentatge que utilitzen a Finlàndia.

Fundació Ared, dones amb futur

A Catalunya hi ha nombroses entitats que s'enfronten diàriament a la pobresa i l'exclusió social. Avui coneixerem la Fundació Ared, que treballa sobretot amb dones procedents de l'àmbit penitenciari i a qui ajuden a tenir una feina digna. Una voluntària d’aquesta fundació explica: “la nostra obligació és ajudar aquestes persones quan surten de la presó.

Fundació Ared, dones amb futur

Fundació Ared, dones amb futur

Algunes no saben on anar”. Una de les persones del patronat és la model Judit Mascó: “Com a membre del patronat tinc un paper diferent pel fet de ser qui sóc, d’això en sóc molt conscient. Aleshores faig de presentadora dels actes que organitzem, de les desfilades que fa habitualment, per exemple”.

Tinc una idea - Projectes - Fundació Ared, dones amb futur

Patricia Arribálzaga, pastissos d’alta costura

I coneixerem Patricia Arribálzaga que és tot un referent internacional en pastisseria creativa. Ens ha obert les portes del seu taller de pastisseria a Sitges i ens explica com fa aquests pastissos d'alta costura. “Els meus alumnes venen de tot Espanya i de tot el món especialment de Llatinoamerica, encara que també d’Europa i de Rússia.

Patricia Arribálzaga, pastissos d'alta costura

Patricia Arribálzaga, pastissos d'alta costura

Molts volen formar.-se com a professionals de la pastisseria per ser emprenedors en aquest sector”. Sònia Borrell, pastisseria i exalumna de Patricia diu: “Vaig triar la seva escola perquè jo havia estudiat a París a Cordon Bleau i volia obrir un negoci i volia reciclar-me i havia vist algun pastís d'ella en alguna revista i m'havia agradat molt i havia començat a seguir-la perquè veia que era molt diferent de la resta"

Tinc una idea - Persones - Patricia Arribálzaga, pastissos d'alta costura

Max Oliva, tècniques d’aprenentatge de finlàndia

I finalment entrevistem Max Oliva, . Expert internacional en disseny i pensament creatiu ens explica tècniques d’aprenentatge que utilitzen a Finlàndia.

Max Oliva, tècniques d'aprenentatge de finlàndia

Max Oliva, tècniques d'aprenentatge de finlàndia

I els nostres consells o TUI (Tinc Una Idea)

Els millors contactes per mantenir un cervell sa i actiu són els personals

Néstor Braidot, del llibre Mejora tu agilidad mental

Naixem amb un potencial enorme

Silvia Congost, del llibre Autoestima automàtica