Enlaces accesibilidad

Xavier Barriga: la revolució del pa

  • Xavier Barriga: fill i nét de forners, ha revolucionat el món del pa
  • Dues aplicacions noves de mòbils ens poden fer la vida més fàcil: per demanar un taxi i per menjar bé de restaurant a casa
  • Idees i consells a la secció TUI amb Sonia Mulero, directora de la Fundació INLEA i el Pep Torres, director del MIBA per vèncer la por al fracàs

Per
Tinc una idea - 24/05/2012

Al programa "Tinc una idea" coneixem Xavier Barriga. Fill i nét de forners, ha revolucionat el món del pa. Actualment té quatre establiments a Catalunya sota la marca "Turris".

També veiem dos casos concrets de com dues aplicacions de mòbils noves ens poden fer la vida més fàcil. En el primer cas, podem demanar un taxi només amb un sol clic. En el segon cas aprenem com podem menjar bé de restaurant a casa gràcies a una aplicació de mòbil.

Finalment Sonia Mulero, directora de la Fundació INLEA i Pep Torres, director del Museu dels Invents de Barcelona (MIBA) ens expliquen com podem vèncer la por al fracàs.

Xavier Barriga: la revolució del pa

Xavier Barriga és fill i nét de forners. Primer ell no s’hi va dedicar i el negoci familiar va tancar per jubilació. Però 15 anys més tard, després d’haver viatjat i estudiat, en Xavier Barriga va obrir un nou forn de pa. Ho va fer amb uns mètodes innovadors sobretot en el procés d’elaboració del pa.

Barriga diu que cal tornar a donar valor a fer les coses com abans, però innovant

Ell mateix diu que un dels secrets està en la massa mare del pa, i en tornar a donar valor a una manera de fer les coses com abans, però innovant.

Actualment té 4 establiments sota la marca "Turris" a diferents municipis de Catalunya.

Mòbils amb idees, per fer-nos la vida més fàcil

A Espanya cada dia es descarreguen més d’un milió d’aplicacions de telefonia mòbil. Per tant, cada dia són més les persones, sobretot joves, que utilitzen els coneguts telèfons intel•ligents per la seva vida quotidiana.

A la secció "Projectes" veiem dos casos concrets de noves aplicacions de mòbils. En el primer cas, podem demanar un taxi només amb un sol clic.

En el segon cas, aprenem com podem menjar bé a casa de restaurant i gràcies a una aplicació de mòbil.

Idees i Acció: Sonia Mulero i Pep Torres

Finalment, Sonia Mulero, directora de la Fundació INLEA i Pep Torres, director del Museu dels Invents de Barcelona ens expliquen com podem vèncer la por al fracàs.

Sonia Mulero ens diu que davant d’un projecte empresarial val la pena compartir l’experiència i el coneixement amb altres persones. Pep Torres ens diu que si un creu en una idea, l’ha compartit, s’ha assessorat i tot ha anat bé, val la pena que tiri endavant... malgrat els que sempre ho veuen tot negatiu.