Enlaces accesibilidad
Les cuines dels nous catalans

EUA: Amanida, pollastre i hamburguesa

Por
Les cuines dels nous catalans - EUA: Amanida, pollastre i hamburguesa

Les receptes:Les receptes:

Amanida de patates i api

Ingredients (per 4 persones)

4 patates grans. 4 ous bullits i pelats, dues cebes petites, api, olives farcides, maionesa, mostassa, pebre negra

Elaboració

Pelarem les patates, les tallarem en daus i les posarem a bullir. Tallarem en juliana l'api, la ceba i les olives. Farem a trossos els ous durs , a la mateixa mida que la resta d'ingredients, i després ho barrejarem tot en un bol. Afegirem sal, mostassa, maionesa i pebre al gust. Reservarem l'amanida a la nevera una hora i després ja estarà llesta per servir-la.

Pollastre a la barbacoa amb marinada d'espècies

Ingredients (per 4 persones)

4 cuixes de pollastres amb la contracuixa, oli, all, comí, orenga, sal i pebre negre.

Elaboració

Primer prepararem la salsa per marinar el pollastre. Necessitem un parell de dents d'all ben matxucats i tres o quatre de caiena (si no ens agrada el picant , amb un o dos n'hi haurà prou) i ho posarem en un bol. Afegirem oli d'oliva, sal i mitja culleradeta de postres de comí. Remenarem bé perquè quedi ben barrejat i afegirem un parell de cullerades soperes d'orenga. Amb la salsa banyarem del tot les cuixes de pollastre, que deixarem reposar a la nevera durant 24 hores. Després, estaran llestes per coure-les a la graella, al gust de cadascú.

Hamburgueses a la barbacoa amb guacamole

Ingredients (per 4 persones)

4 hamburgueses de vedella o de bou, grans. 4 panets d'hamburguesa, tomàquet tallat a rodanxes, enciam, mostassa i quétxup, alvocats, ceba i sal.

Elaboració

Farem les hamburgueses a la graella, més o menys fetes segons les preferències de cadascú. El guacamole el podem comprar preparat però també l podem preparar a casa matxucant en un bol trossos d'alvocat pelat, ceba a daus i sal fins a fer una pasta homogènia. Quan les hamburgueses estiguin al punt, retirarem de les brases i muntarem els sandvitxos posant sobre el pa primer la mostassa o el quétxup, després les fulles d'enciam i les rodantxes de tomàquet i, per últim, la carn. L'untarem de guacamole, tancarem el panet i ....a intentar mossegar-la sense perdre les formes!!!