Enlaces accesibilidad

La 'Orquesta y Coro de RTVE' va actuar al Palau de la Música per a celebrar el 50 aniversari de TVE Catalunya

  • L'acte va comptar amb la presència del president de la Generalitat Jose Montilla, l'alcalde de Barcelona Jordi Hereu i el president de la Corporació RTVE, Luís Fernández
  • Nombroses personalitats i representants de la societat civil i dels mitjans de comunicació van escoltar Liliana, de Brotons i Carmina Burana, de Carl Orff
  • El concert es va retransmetre per a tot Espanya a La 2 i per Ràdio 4

Per
50 anys TVE Catalunya - Concert extraordinari al Palau de la Música Catalana

La Orquesta y Coro de RTVE va viatjar a Catalunya per a celebrar un concert al Palau de la Música Catalana: l'acte que va posar el toc institucional i solemne al dia del 50 aniversari de TVE Catalunya. Els actes de celebració però, continuaran tot el 2009.

L'acte va ser presidit pel President de la Generalitat José Montila. Entre d'altres personalitats, hi va assistir també l'expresident Pasqual Maragall i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. En representació de TVE, el president de la Corporación RTVE Luís Fernández i la directora de TVE Catalunya, Montse Abbad.

El Palau de la Música, espectacular com és, va aparèixer encara més impactant gràcies al muntatge de llum de TVE. El colors projectats a les parets de l'obra de Domènec i Muntaner van emfatitzar encara més l'emotivitat de les interpretacions.

La presentadora Elisabeth Anglarill va donar la benvinguda als assistents i va donar pas a la interpretació de la primera obra, Liliana de Salvador Brotons. A la segona part es va oferir Carmina Burana, de Carl Orff.

La Orquesta y Coro de RTVE va actuar amb el seu director Adrián Leaper al capdavant i els seus primers intèrprets. Assumpta Mateu, soprano, va ser la narradora de Liliana. Posterioment, Mateu va cantar Carmina Burana. L'obra d'Orff la van interpretar també el contratenor Jordi Domènech i el baríton Manel Esteve. Amb ells va cantar el Cor Infantil de l'Orfeó Català.

En acabar el concert, la Orquesta y Coro de RTVE i el Cor Infantil de l'Orfeó Català van interpretar El cant de la senyera. Va ser, segons els assistents, un dels moments més corprenedors i un magnífic final del dia de l'aniversari dels 50 anys de TVE Catalunya.

El concert es va retransmetre per a tot Espanya a La 2 de TVE. També Ràdio 4 el va incloure a la seva programació d'anit.

Aquest ha estat un dels actes principals de celebració de l'inici de les retransmissions de TVE a Catalunya¿ i per tant de l'arribada de la televisió a les llars catalanes. Però fins a final del 2009, TVE Catalunya continua commemorant aquesta efemèride.